www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2018. január HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2019.05.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Filmek

A monostor gyermekeiA monostor gyermekeiA monostor gyermekeiA monostor gyermekei
The Next Guardian

A monostor gyermekei
Magyarország, Bhután
Rendező: ZURBO Dorottya & BHATTARAI Arun
74 min. 2017,
szöveges, dzongkha nyelv, angol felirattal
Forgalmazó: Syndicado
E-mail:
Gyártó: Éclipse Film
E-mail:
Operatőr: Arun Bhattarai
Zeneszerző: Balázs Ádám
Vágó: Szalai Károly
Szereplők:
Tashi, Gyembo, Tenzin, Phub Lamo

Gyembo és húga, Tashi átlagos tinédzserek, Bhutánban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.

Fontosabb bemutatási helyek:
  • 2017 IDFA Hollandia, Amszterdam
  • 2017 Five Flavours IFF Lengyelország, Varsó
  • 2018 True/False IDFF Amerika, Missouri Columbia
  • 2018 Ambulante IDFF Mexikó, Új-Mexikó
  • 2018 Salem IDFF Amerika
A monostor gyermekeiA monostor gyermekei
ZURBO Dorottya & BHATTARAI Arun

Zurbó Dorottya (Budapest, 1988) 2014-ben szerzett diplomát az SZFE által indított DocNomads Nemzetközi Dokumentumfilm-rendező Mesterképzés ösztöndíj programjában, ami három neves európai filmakadémián zajlott: SZFE (Budapest, Magyarország), Lusófona (Lisszabon, Portugália) és LUCA (Brüsszel, Belgium).

Korábban az ELTE Filmtudomány szakán végzett kitüntetéses oklevéllel. Filmjeit több alkalommal választották a Docnomads program reprezentatív alkotási közé és számos hazai és nemzetközi fesztiválon bemutatták (Verzió, DocLisboa, ZagrebDox, One World). A Vasárnapi ebéd (2014) című dokumentumfilmje a diák szekció legjobb dokumentumfilmjének járó díjat hozhatta el a rangos Astra Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon Romániában. Távolság (2017) című rövidfilmje az idei Jihlava Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A monostor gyermekei (2017) című egészestés dokumentumfilmje, amely Bhutánban játszódik az IDFA -Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál első filmes versenyszekciójában került bemutatásra. Jelenleg második egészestés dokumentumfilmjén dolgozik rendezőként. A Hat könnyű lecke (2018), ami egy szomáliai kamaszlány beilleszkedéséről szól, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának gyártási támogatásban részesült. 2015 szeptemberétől az SZFE DLA programjának hallgatója és oktató az SZFE Dokumentumfilm-rendező MA és a Docnomads Joint Masters képzésekben. 2015-ben részt vett a Sarajevo Talent Campus programban és elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia fiatal művészeknek járó egy éves ösztöndíját.


Kapcsolódó anyagok:

Filmblokkok:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák