www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. április SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2020.07.10.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.02.25.

ZENE A FILMBEN, ZENEI FILMEK A MEDIAWAVE-en


Az idei MEDIAWAVE Fesztivál vendége lesz a MOFFOM - Music on Film, Film on Music Prágai Zenei Filmfesztivál, mely a VH1 Rock docs szekciójának egy James Brown-ról és a 'The Who' együttesről készült filmmel mutatkozik be a győri közönségnek.

 

 

A 2004-ben alakult MOFFOM (Music on Film, Film on Music – Zene a film alatt, zenei film) az évek során számos, a zene és a film kapcsolatáról szóló tevékenységet folytatott, melyek közül leginkább kiemelendő a minden évben megrendezett prágai zenei filmfesztivál szervezése.


Mi a zenei film? Mi a „zene a filmben”?


A „zene a filmben“ kifejezés hallatán legtöbben rögtön a filmek betétdalaira gondolnak, pedig a drámai nagyjátékfilmek aláfestő zenéje a mozizás egy nagyon fontos eleme. A MOFFOM elsősorban a zenei dokumentumfilm néven ismert nem fikciós film műfaját helyezi előtérbe a zene, mint társadalmi jelenség ill. a zenei dokumentumfilm egy másik műfaja, a koncertfilm témaköreiben. Általánosságban véve, a zenei film kifejezés alá tartozhatnak a biopic, azaz a muzsikus művészek életét bemutató fikciós filmek is. A musical színházból eredő musical, mint zenei filmes műfaj, az ének és a koreorgafált tánc egyvelege.


A zenei film legújabb vállfaja a zenei videó, mely általában egyetlen klippre vagy dalra vonatkozik. A zenei rövidfilmek 30 percnél nem hosszabb alkotások, amelyek tartalmazzanak akár fikciós akár narratív elemeket, jellemzően zenei tartalommal vannak ellátva.
A cine-koncert pedig a filmet kísérő élő adás, mely általában klasszikus filmszínházakban zajlik, de bemutatásra alkalmas helyszínei a klubok, művészeti galériák és szabadtéri események is.
A fenti meghatározások nem tudományos definíciók, csupán a MOFFOM által lefedett területeket kívánják röviden bemutatni.


Filmek a MOFFOM-tól a MEDIAWAVE Fesztiválon:

 

 

Az éjszaka, amikor James Brown megmentette Bostont


Rendező: David Leaf
2008 | USA | Angol | 74 min.

 

Producer: David Leaf, Arlene Wszalek, Eric Kulberg
Forgatókönyv: Morgan Neville
Vágó: Peter S. Lynch II
Elérhetőség: VH1, Rock Doc

 

 

1968. április 5., Martin Luther King Jr. meggyilkolását követő nap. Ahogy belső-Amerika városaiban egyre éleződnek a lázadások, James Brown Bostonba érkezik, hogy koncertet adjon. Az újonnan megválaszotott polgármester, félelmében, hogy a dühödt feketék beözönlenek a belvárosba, elhatározza, hogy lemondja a koncertet, ám egy fiatal fekete tanácstag rábeszéli, hogy mégis tartsák meg a show-t, sőt még a tévé is közvetítse, hátha így sikerül az embereket távol tartani az utcákról. A dokumentumfilm rekonstruálja az akkori idők forrongó feszültségét, elemzi Brown ambivalens kapcsolatát a polgárjogi mozgalommal, és bemutatja a fénykorát élő ‘Soul keresztapát’ showmanként és vezetőként.

 

 

 

 

 

Elképesztő utazás: A The Who története

 
Rendező: Murray Lerner, Paul Crowder
2007 | USA, UK | Angol | 120 min.

Producer: Nigel Sinclair, Robert Rosenberg
Forgatókönyv: Mark Monroe
Vágó: Paul Crowder
Zene: The Who
Elérhetőség: VH1, Rock Doc

 

Egy sovány, művészieskedő gitáros pusztítás iránti étvággyal. Egy mikrofon-tekergető énekes, balhé-kedvelő énekes. Egy mogorva, kaján basszisgitáros. Dobokon életrekelt káosz. Négy nyugat-londoni srác, akik valamilyen úton-módon a The Who-ban egyesültek. Elektonikus élő felvételekkel valamint Roger Daltrey és Pete Townshend bőséges kommentálásával tarkítva, a film a rock egyik legnagyobb és leghangosabb zenekarának átfogó portréja. A film a második világháború utáni időszaktól mutatja be a modern slágereken és rock operákon, hősies túlzásokon és belső csatákon, Keith Moon és John Entwistle halálán át Daltrey és Townshend mostani visszatéréséig a viharos kapcsolatú, de hűséges barátokat, akik távol álljanak attól, hogy idő előtt sírba szálljanak, méltóságteljesen lépik át az öregkor küszöbét.

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák