www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. június HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2020.07.10.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2014.04.28. 18:48

GasztroWave az Erődben


A Mediawave Együttlét nem csak filmek, koncertek, művészeti műhelyek kavalkádja, az utóbbi években egyre inkább arra törekszünk, hogy átalakítsuk, kibővítsük a fesztivál szó jelentését. Ebbe az új fesztiválba, együttlétbe bele kell tartoznia a gasztronómiának is, hiszen ez összehozza a legkülönbözőbb embereket, legtávolabbi nézeteket is. Nem lesz tehát hiány ételből és italból, comedere necesse est, mondta volna egy brigetiói annak idején.

 

 

Az asztal, mint az idei Mediawave szimbóluma

 

Ha valaki figyelmesen áttanulmányozza programunkat, sokszor felfedezheti az asztal kifejezést. Értelmezésünkben az asztal a kulturális közvetítés és személyes ismerkedés hatékony terepe lehet, lesz, erre törekszünk. Az Erődön belül és kívül asztalok lesznek. Az andalúz asztal hátterében egy dél-spanyol flamenco csapat sorakozik majd. Készítenek nekünk andalúz étkeket, kóstolni lehet andalúz borokat, flamenco tapsot, táncos tanulni és persze beszélget. A csallóközi asztal körül tovább lehet bővíteni a kapcsolatot a Dunaszerdahelyről érkező vendégeinkkel, akik ígéretük szerint egy kis csallóközi étel- és italspecialitással készülnek, közben pedig szól a zene. Az asztalok száma folyamatosan nő, mivel egyre több művész, fellépő szeretné megosztani kultúrája gasztronómiáját, így a teljesség igénye nélkül lesz még nemzetközi filmes, bolgár, cigány, észt és lengyel asztal.

 

 

 

 

Borok

 

A szekszárdi Fritz Pincészet tipikus családi vállalkozás, boraikat a Szőlőhegy Aranydomb dűlőn termő szőlőből készítik 9 hektár területen. A Pannonhalmi Borvidéken gazdálkodó Deé Családi Pincészet standjánál olaszrizlinget, rajnai rizlinget, traminit és a vörös cuvée-t lehet majd kóstolni. A mátrai borvidék is jelen lesz a Mediawave-en: Csernyik István gyöngyöstarjáni borász szürkebarát, rozét, cabernet sauvignon borokat hoz Komáromba.

 

Kézműves sörök

 

A sört kedvelők idén sem maradnak különlegességek nélkül: a Csillag Presszó különleges kézműves söröket fog hozni az Erődbe. Ízlelgessünk először csak a neveiket: Little John, Tuck barát és Sherwood Győrzámolyról, Keserű Méz, Razzia és Alcatraz Fótról, vagy éppen a Stari Szilva és Stari Meggy, a tapolcai sörfőzők gyümölcsös sörei. Finomak lesznek, az biztos.

 

 

Pálinkák

 

Komárom szőnyi városrészében az Istenkúti dűlőben épült pálinkafőzdében 30 éve végzik a pálinkafőzési tevékenységet. A főzdeépület 2007-ben került felújításra, és egy teljesen új, tradicionális kétszeres lepárló berendezéssel valódi kisüsti pálinkát főznek, amellyel a kereskedelmi piacon is jelen vannak. Az Istenkúti Pálinkafőzde kínálatában a hagyományos ízek mellett a különleges ízvilágot képviselő gyümölcspálinkák is megtalálhatók.

 

 

Antik Rétes Ház

 

Az Antik Rétes Ház 1992 óta készít hagyományos technikával sütött, kézzel húzott rétest. Termékeiket hazai alapanyagokból, nagy választékban készítik. “Édes és sós, ahogy a nagymamáink csinálják” - vallják a készítők. Az Antik Rétes Ház célul tűzte ki, hogy a réteskészítés hagyományait felelevenítve a lehető legnagyobb figyelmet irányítsák erre az igazán ízes és illatos magyar finomságra.

 

Magtár Galéria Teaház

 

A Magtár Galéria Teaház kiváló minőségű szálasteák, Semiramis kávék és a pihentető hangulat segítségével gondoskodik majd a Mediawave-en egy kis megállásra a fesztivál forgatagában.

 

Bakony Izei Büfé

 

Az Erőd udvarában található lacipecsenyés kínálatában szerepel majd: grill, sült kolbász, savanyúságok - ahogy azt eddig is megszokhattuk.

 

 

Mek Csángó Konyha

 

Mi más is szerepelhet a McChango, azaz Mek Csángó étlapján, mint a mics, az Erdélyből hozott csemege? Aki nem tudja? Az majd itt megkóstolja!

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák