www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2021. november Aktuális program:
2021.12.08.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

2011.06.13. 9:50

A LÁBFEJ, AZ EB ÉS A LÁNCTALPAS TEKNŐSBÁCSI /LÁJK – A KAPOSVÁRI EGYETEMISTÁK FILMJEI


A fesztivál utolsó napján mutattuk be a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar Mozgóképkultúra Tanszék hallgatóinak filmjeit. Egyszínűségben és ötlethiányban nem szenvedtünk… hmm… szenvedtünk egyáltalán? Nem. Nem szenvedtünk. Ki más is írhatta volna a beszámolót a kaposváriak filmjeiről, mint fesztiválunk két lelkes és lassan profi filmkritikusa: Tóth Kriszta és Korčok Péter. A magam nevében csak annyit fűznék ehhez kedves Kriszta: internet mindenhol van, még ha nem is WI-FI!

- Nos Kriszta, agyelmenjünk, ha már előttem kancsó fröccs, előtted üveg sör? Kiöntöd éjjel a lelked a lábfejednek? Én igen, de combra veszem.
- Én örülnék ha a lábfejem azt mondaná, hogy gyönyörű élni, de eddig még nem szólt hozzám, vagy csak nem hallottam a kegyetlen cipőim miatt?
- Pici virágok, extrém beállítás írógépen keresztül lábfejre, szexi narrátorhang, mások regényes élete, s kérdései zenére, egy szobába zárva, egyébként, ha belegondolsz, Tomasits Vini Evelin témája komoly… De digitalizálódjunk, szobából ugorjunk át a virtuális valóságba, az ember legjobb barátja mégsem a lábfeje, hanem a…
- Kutya?!
- Nem!!!
- Akkor én klikkelnék egyet, sürgős lájkolhatnékom támadt! Fehér Zsuzsa 21. századi önportréja és az enyém között csak annyi a különbség, hogy én már ki se lépek a valóságba, esetleg a közeli pékségbe, és/vagy vendéglátóipari egységbe…
- Ezt most dekódoljam? Kocsma?
- Köszönöm Péter, igen kocsmába, de oda is kizárólag csukott szemmel. Nem vagyok antiszociális, csak nincs mindenhol WI-FI.
- Nálam nyert, többet sugallt, mint amit a narrátor elmondott. Szegény kutya, ez nem az ő évszázada, de táncolni monitorral nehézkes. Mózes Gergely prímán összerakott riportja nevettetett, nem untatott, le tudott kötni a lány és A bajnok, itt a dog dancer ebé volt az első hely. De amúgy én a lánctalpas teknősbácsival vagyok!
- Ha már így gonosz módon lestoppoltad akkor én leszek a nindzsanyúl. Végülis nem mindegy? A Mester-Ballér-Szekeres trió animációs agymenésében nem a teknőc győz, meghalunk mindketten… De legalább viccesen! S ha már a halálnál tartunk, benned milyen félelem rejlik?
- Kórháztól és vérvételtől pont nem félek…
- Én már a kórházi ágy láttán majdnem beájultam.
- De gyenge! Én horrorfilmeken jóhogynem nevelkedtem, Egyed Zsófia ha minden szőrszálat nem is, de a frászrázó zenére hatásosan rímelő képsoraival végigfuttatott pár kósza áramot a gerincemen, késes gyilkos, repülőszerencsétlenség, pók, még nagyobb pók, vérvétel – Félelem, ami bennünk rejlik, de egyik sem az, ami bennem rejlik.
- Inkább nem kérdezem meg, mi az, de Bojtos Dávidtól igen, hogy B. D. mit akarsz?
- Hát, amint belépett a képbe a leány, a fekete-fehér képkockák színesbe virultak…
- Pasik -.-
- És akkor tudod mit?! Kneipp Dávid üde tavaszi, sejtelmes erotikája az egymásra montírozott képkockákon is végigsimította… az arcomat.
- Szörnyű vagy! Nekem tudod mi simogatta a pofikámat? Liszkai Attila Útja a suliba egy kis Radiohead aláfestéssel. Bár maga a téma kikészített, így nyár küszöbén. Örülök, hogy végre délig ágyban maradhatok a plüsspatkányommal.
- Azért Jablonszki Attila Menedék című filmjében is befigyel a barna plüssmaci, én mondjuk csak Darth Vader bábuval tudnék mosolygósan aludni, szigorúan latex bevonattal. Menedék amúgy, hétszentség, párnák és paplan közt alva el lehet bújni rendesen a világ elől, s én már ágy híján aludtam barátságtalan parketten, de a havas aszfalthoz tényleg kell a kaszkadőr  Rágyújtunk? De csak sima cigire, mert nem akarok UFO-t látni.
- Jogos, bár jót nevettünk Kiss Dániel sztoriján, én se szeretnék találkozni E.T. spanjaival. Ki tudja mi történne velem azalatt a két nap alatt. Így is van rengeteg dolog, ami miatt aggódhatunk, például az erdőirtások, a fák átkonvertálása ablakkeretté. Tihanics Norbert aktuális témájú Epilógusában még vetnek árnyékot a lombkoronák, de sajnos egyre kétségbeejtőbb a helyzet. Ne sörözz! Ültessünk fát!!
- Én abba a kísérteties, színhiányos erdőbe be nem teszem a lábam!!!
- Beszari, és még én vagyok gyenge?
- A versfilmek zöme feladta a leckét, na melyikünk fog elbukni előbb? Tigris! Tigris! Éjszakánk erdejében sárga láng, Gyuricza Barbara filmjében papírlapon grafitfogaival bárányt zabál!
- Te félsz a tigristől? Ne szórakozz… Láttad, hogy a tündérbogyó kismalacokkal is jól kijön a csíkos vadállat. Na jó, lehet én se hagynám, hogy adjon egy baráti pacsit, inkább felugornék a következő vonatra, és természetesen az utolsó vagonból szemlélném az utat, amit a hátunk mögött hagyunk, mint Kobra Ágota főhőse. Bár azt mondják az okosok, hogy inkább előre tekintsünk, ne visszafelé. Na most akkor elöl vagy hátul?
- Ím, itt, leghátul, legelöl. De ha a vonaton hátrafelé ülsz, akkor a távolodó sínek előre haladnak. Ööö… most mi van? Nem értem, mintha Düh ébredne bennem… Komáromi Anna jóvoltából videóklippbe ruccanunk, táncol a vágás zenére barátságtalan, sötét folyosón, fekete-fehérbe villanó képsorok…
- És színesbe, ha már itt tartunk, Bors Zsófia filmjében. Melankolikus, ablakpárkányon kókadozó pasi, kedves hangú leány, szerelmi bánat netán?
- Érzelmi kavalkád. De az a zűrzavaros. A fiúban. A lány rendben van. Azt hiszem. S kedvenc zenédre Kavalkád? Izgó-mozgó ecsetes, vízben mosott, üvegbe zárt színvihar?
- Igen, kavalkád, az van a fejemben. Merencsics Melániának jár egy jó kövér pirospont, hogy behozta Yann Tiersen-t a Mediawave-re. Egy órában irodalom, képzőművészet, zene, film – csípem az univerzalitást. És a sokszínűséget.
- Uff.

Voltak itt rímre szabott versfilmek, animáció, portré, önportré és öninterjú, videóklipp, nagymacska és kiskutya, ufók… filozofikus és könnyed, kreatív és csattanós, nevettünk és néha hátborzongtunk, értettünk és nem is, félre- és értelmeztünk, és… és…
 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák