www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

 

etnik Archív
2014. április KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2014.04.25.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREKRSS

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
2013.04.20. 21:51

MÉG LEHET JELENTKEZNI A MEDIAWAVE MŰVÉSZETI MŰHELYEIBE - film & fotó & zene & fényfestő & csángó & slammer & beatbox & landart


Április 28-ig megtoldjuk a jelentkezési határidő a MEDIAWAVE művészeti műhelyeibe.

Figyelem! Egyes műhelyek korábbi meghírdetése után több új műhellyel is bővült a paletta. Ezek utolsó pillanatos meghírdetése miatt a jelentkezés határidejét a fesztivál kezdetéig kitoljuk.

A műhelyek a komáromi Monostori Erődben kerülnek megrendezésre április 30 és május 4 között, párhuzamosan a "együttlét"-tel, de pl. a MÜSZI landart műhely korábban indul (április 27-május 3.).

A tanárokat és eddig jelentkezőket itt tekintheted meg.

2013.03.26. 21:51

JELENTKEZZ A MEDIAWAVE MŰVÉSZETI MŰHELYEIBE - film & fotó & zene & fényfestő & csángó


Április 20. a jelentkezési határidő a MEDIAWAVE művészeti műhelyeibe, amelyek a komáromi Monostori Erődben kerülnek megrendezésre április 30 és május 4 között, párhuzamosan a "együttlét"-tel.

Neves tanárok vezetik be az érdeklődőket egyes művészeti ágak rejtelmeibe. Ferenczi György akusztikus zenei műhelyt tart, Leena Conquest amerikai énekesnő énekes workshopot, a székesfehérvári MÉHKASAULA Csoport fényfestő workshopot, Benke Grátzy moldvai csángó hagyományőrzők társaságában moldvai csángó népi műhelyt, a Romungro Gipsy Banda és tánckaruk a cigány zene és tánc rejtelmebe vezet be. És ne feledkezzünk meg a klasszikus MEDIAWAVE Film és Fotó Műhelyről sem. A részvételi feltételek ide kattintva tekinthetők meg.

2013.03.06. 013:00

Már vásárolható a bérlet Magyarország Legnagyobb Kisfesztiváljára!


 

MEDIAWAVE Film és Zenei Együttlét
Monostori Erőd - Komárom, 2013. április 30 - május 4.

az ország legnagyobb - ideiglenes - romkocsmája

 

A MEDIAWAVE Alapítvány Duna-parti és Monostori Erődbeli termékenység/újjászületés/tavasz ünnepére (röviden: EGYÜTTLÉT/GATHERING) bérletek és napijegyek is válthatók előzetesen online, valamint a rendezvényhez közeledve a helyszínen is. Minél korábban váltod/váltja meg bérletét, annál kedvezőbb az ár!

2013.02.06. 023:04

Holdújév Fesztivál - A Távol-Kelet egy napra a Millenárisra költözik


2013. február 10-én távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Kígyó Évét a Holdújév Fesztiválon. A szervezők a legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden korosztály számára készülnek izgalmas programokkal. Zhang Wei mesterrel a kalligráfia művészetének világába pillanthatunk be, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, a fesztivál területén többször végigvonul az oroszlántánc, megismerkedhetünk a kínai teakultúrával és a távol-kelet különleges ízvilágával. Mindemellett fotó-, és népművészeti kiállítások, interaktív kulturális programok, tradicionális kínai orvoslás, kung-fu kupa, gó és ping-pong bajnokok várják az érdeklődőket.

2012.12.21. 010:04

Az eddigi 510 nevezésből 138 Franciaországból érkezett


A meglepően nagy számú francia nevezés mellett idén kiemelkedően sok filmet küldtek Belgiumból, Németországból, Izraelből, Iránból, Spanyolországból, Portugáliából, az Egyesült Királyságból és az USA-ból.

Ez idáig 58 ország filmjei közül szelektál az előzsűri, aki játék-, kisjáték-, animáció-, kísérleti- és dokumentumfilm kategóriákban válogatja az alkotásokat a versenyprogramba.

Remélhetőleg speciális tematikáink valamelyike is nevezésre készeteti a filmek alkotóit, ahova a "Nagy háború", "A nőiség" illetve kisebbségi/integrációs témákkal foglalkozó filmeket várunk. Többek között Namíbiából is érkezett kisebbségi problémákat feszegető kisjátékfilm, melyből egy rövid részlet itt megtekinthető.

 

  Gentille M. ASSIH (Senegal): The Rite, the Lunatic and I

2012.11.19. 21:45

EGY HÉT ALATT 121 NEVEZÉS ÉRKEZETT (no komment)


Igen gyorsan felpörgött az egy hete nyilvánosságra hozott online nevezési felülettel a MEDIAWAVE nemzetközi filmfesztivál előkészítési fázisa. Pár érdekesség, amely nem biztos, hogy elsőre kitűnik a "bővebben"-ben elérhető nevezett filmek átnézése első reakciójaként.

Az eddig beérkezett 31 francia nevezésből jól érzékelhetően kitűnik, hogy Franciaországnak jól felépített és stabil filmtámogatási rendszere van.

31. nevezésként megérkezett az első magyar film is, amely ha pozitívan nézzük, szép eredmény az eddigi utolsó pillanatos (vagy utáni) magyar virtus ismeretében, és reményeink szerint a magyar filmgyártás újraéledését jelzi. Kis szépséghiba, hogy e magyar nevezés is Ausztriából érkezett. A mai utolsó, azaz 121. nevezés régi kedvencünké, a MEDIAWAVE-t többször megjárt szibériai orosz rendezőé: Anatolij Balujevé, aki szatírikus filmjeiről híres. A nevezettek között vannak namibiai, mexikói, japán, indiai, kínai és brazil filmek is, hogy csak a nagyon távoliakat említsük.  Hogy ne csak beszéljünk a nevezett alkotásokról, a címre kattintva elérhető egy brit rövidfilm trailere: Smoke 10

 

 

2012.11.19. 021:01

WaveON Filmklub - Kapcsolódj rá az adásra! - A KommON Kommunikációs Szakkollégium és a Mediawave közös filmklubja


A KommON, Magyarország első kommunikációs szakkollégiuma, örömmel tudatja, hogy elindítja a Mediawave támogatásával a WaveON Filmklubot, amely minden hónapban egyszer kerül majd megrendezésre.
Az első WaveOn adás időpontja:

2012. november 21. (szerda), 18:00 óra.

Az első WaveON adás helyszíne:

Budapesti Műszaki Egyetem, E épület, 603. terem.
Az első WaveON adás témája:

Passport Control és Mediawave Best Of filmek vetítése, majd beszélgetés a Mediawave Fesztivál igazgatójával, Hartyándi Jenővel valamint Durst György zsűritaggal, kétszeres cannesi nagydíjas producerrel.

facebook event

 

2012.11.13. 12:30

TELJES GŐZZEL ELINDULT A NEVEZÉS A 2013-AS FESZTIVÁLRA


Pénteken kiküldött hírlevelünk hatására csak a hétvégén  több, mint 50 nevezés érkezett a világ 21 országából a 2013-as fesztiválra. Egyre több alkotó online küldi be filmjét. A feltöltés gyorsan, egyszerűen működik: a nevezési lap kitöltése után egy nevezési értesítőben megküldjük az azonosító kódokat, melyek alapján a filmek feltöltésre kerülhetnek.

Nevezzétek bátran filmjeiteket bármely műfajban. Kiemelt tematikáinkról - a Nőiség, a Nagy Háború - a nevezés menüpontunk alatt olvashattok.

 

 

 

 

2012.10.15. 7:14

MEDIAWAVE KULTURDELEGÁCIÓ BELSŐ-DÉL-KÍNÁBAN


Élményekben, fotó- és videódokumentációban gazdagon ért haza a MEDIAWAVE csapat a Tibet határvidékéről, a Belső-Dél-Kínai Lijiang városából és környékéről. Az utazáshoz az apropót az idei MEDIAWAVE Fesztiválon járt lijiangi kulturális csoport - muzsikusok, képzőművészek, filmesek - meghívása adta. 

A csapat tagjai Both Miklós muzsikus-énekes, Kovács Norbert "Cimbi" táncos-énekes, Csillik Dilára, a Magyar-Ázsia Társaság elnöke, Jávorszky Béla újságíró és felesége, Kovács Éva, valamint a csapat mozgását és zenei erdményeit rögzítő stáb Jörg Tibor hangmérnök és Hartyándi Jenő operatőr, Mediawave fesztiváligazgató voltak.

A csapatnak komoly vendéglátástban volt része a világörökség rangot elnyert, gyönyörű egykori teakaravánközpont városkában (1,5millió lakosú). A többségében nászik (tibeti népcsoport) lakta környék kultúrárában való eligazodást Wujiang festő (a Rómer ház színpadhátterének alkotója) és a városban letelepedett Nagy Henrik, hazánkfia segítette.

Jávorszky Béla és Both Miklós fotóválogatása a nevekre kattintva már megtekinthetők. A 15 órányi videónyersanyag feldolgozása még tart, de egy kis ízelítő már megtekinthető ide kattintva, amelyen az utolsó napok egyikének koncertrészlete látható, ahol Yang Ji Ma, fiatal tibeti szerzetesnő és társai muzsikálnak.

 

Fotó: Jávorszky Béla Szilárd

2012.10.05. 10:45

IV. Gyerekszem Filmfesztivál - Pályázati felhívás


 

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület megrendezi a filmkészítő gyerekek negyedik magyarországi filmfesztiválját, a Gyerekszem Filmfesztivált.

 

Nevezés- filmek beküldésének határideje: 2012. október 17.

 

A fesztivált 2012. december 7-én rendezzük meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2014.03.09. 9:23

JELENTKEZZ A MEDIAWAVE 2014-ES FILM, FOTÓ, IRODALMI ÉS ZENEI MŰHELYEKBE! - HATÁRIDŐ: ÁPRILIS 25

A felhívások részletei itt érhetők el!

2014.03.06. 20:34

ÚTON / ON THE ROAD Online Filmfesztivál

Március 1 és április 30. között.

A szavazás eredményét, a kategóriánként közönségdíjakat itt láthatod és persze a filmek továbbra is megtekinthetők!

TAGSÁGOK

Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák