www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. november VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.11.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.04.28.

IRODALOM AZ EROTIKA KÖRÜL


Hétfő délután irodalmi felolvasás várta a Gyermekek Háza udvarára érkezőket. Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Podmaniczky Szilárd és Villányi László osztotta meg műveit az érdeklődőkkel. A téma mi más lehetett volna, mint a Mediawave idei fő szála a szexuális forradalom.

Zelki János író, filmrendező a műsor moderátora ráhangolódásként a szexuális forradalom mikéntjeit, kitörésének körülményeit, okait vázolta. Megemlítette többek között a beat korszak felszabadító hatását, a ’68-as diáklázadások szerepét, a testiségbe torkolló háborúellenes hangulatot, valamint a háttérben meghúzódó olyan praktikus tényezőket is, mint a nemi betegségek hatékony kezelése vagy a fogamzásgátló tabletták elterjedése.

Karafiáth Orsolya, aki a szexuális forradalom gyermekének vallotta magát, az eddigiekhez kapcsolódva azt a bizonyos szexuális pozitúrát is megemlítette ’69 apropóján. Kukorelly Endre a viktoriánus korszak prűdségével szembeni lázadásként értelmezte az eseményeket. Villányi László elmondta, hogy nem igazán tudja elképzelni a szexet szerelem nélkül, de hozzátette, tudja, hogy létezik persze, szerinte azonban ez a két dolog csak erősíti egymást, ez így van rendjén.

Podmaniczky Szilárd arra is kitért, hogy annak is érdemes utána gondolni, hogy a hatvanas évek végétől egy darabig, mennyire rövid nadrágokban játszottak a focisták. Karafiáth Orsolya előbb csattanós reagálással zárta le ezt a beszélgetést „nincs rondább, mint a férfi test”, majd néhány versének felolvasásába kezdett, de előtte leszögezte, hogy neki nem nagyon vannak szexről szóló cuccai: „rájöttem, hogy ez nem az én műfajom”. A finom erotika azért néha-néha ki-ki villant a poézisból, a sorok közül.

Ezek után Kukorelly Endre beszélt legújabb, készülő könyvéről az ezer és 3-ról, mely szerkezete szerint ráír Tolsztoj Anna Kareninájára és a férfi – nő viszonylatot tárgyalja, majd folytatta a felolvasások sorát. A Tündérvölgy című kötetéből osztott meg egy részletet a közönséggel, a kamaszkori csajozás rejtelmeiről, szépségeiről és visszázsságairól, arról, hogy korán kell érkezni a buliba, arról, hogy hogyan kell finoman csókra csábítani egy – egy lánykát, meg arról is, hogy a koppanás is a levegőben lóg persze ezekben a helyzetekben.

Villányi László a fikció margóján mozgó „kutatásai” eredményeiről számolt be. A tatai tónál élő kimérek misztikus életéről mesélt, kiemelve a kimér csiklókban rejlő minden bizonnyal mérhetetlen lehetőségeket, örömöket, élvezeteket… Podmaniczky Szilárd egy tétova tizenéves visszaemlékezéseivel szórakoztatta a publikumot, aki mostanában lehet kb. 69 éves. A fiú almabor fejében kap jó tanácsokat az osztálytársaitól, ilyeneket például, hogy ne ragassza le ragtapasszal a pattanásait, majd bátorságot gyűjt és odamegy egy lányhoz, aki már 14 éves korában bajszos, csókok csattannak, majd a kamra kilincse után a neki rendelt helyre is felkerül az óvszer, később a fiú összeházasodik a lánnyal, de gyerekük nem születik, lehet, hogy a csaj örökölt valamit az apja impotensségéből?

A délutánt Karafiáth Orsolya Maffia-klub című regényének részlete zárta, melyből megtudhattuk, hogy bizony a leszbikus kapcsolatokban is akadhatnak problémák, azok se olyan sikamlósak, mint ahogy gondolnánk.

Pongrácz Balázs


 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák