www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.05.01. 010:00

FÉNYÍRÁS DIÁKSZEMMEL - Bemutatkozik a MEDIAWAVE diákzsűrije


A Országos Diákzsűri idén is részt vesz a Mediawave-en. De mi is ez a szervezet, és hogyan is működik? Az alábbiakban többek között ezekre a kérdésekre adunk válaszokat Forgács Nóra Kinga, Kiss Dorottya és Sági Róbert diákzsűritagok valamint Tóth Barbara koordinátor beszámolói alapján.

 

A diákzsűriben évente cserélődnek az emberek az elnök kivételével. Leginkább magyar egyetemek filmes szakjairól lehet bejutni pályázat útján 12 főnek, melyet decemberben írnak ki. Cél természetesen az, hogy filmhez értő fiatalok kerüljenek be a testületbe, melynek feladata különböző filmfesztiválokon a versenyprogram alkotásainak szakmai értékelése, különböző díjak átadása, kritikák megfogalmazása, írása. Ezt a folyamatot összesen négy koordinátor segíti.

A diákzsűri szinte az összes magyarországi filmfesztiválra meghívást kap, de általában egy helyre csak 3-4 hallgató mehet el és egy koordinátor, kivéve a Magyar Filmszemlét, ahol teljes létszámban dolgozik a csapat, és több díjat is kioszt különböző szekciókban. Ebben az évben a már említett filmszemlén kívül a Dialektus Filmfesztiválon, a Titanicon jártak már a delegáltak az idén, hátra van még a Busho, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, rövidítve KAFF, illetve a Gyerekszem fesztivál is. A Mediawave-en szinte az egész napot kitöltik a filmek megtekintése, valamint az ezekről való értekezések, így leginkább az esti programok, bulik maradnak a diákzsűriseknek, melyeken azért fel-feltűnnek, mint tegnap a Rómer Házban is. Ekkor érezhetnek rá igazán a fesztivál összművészeti, sajátos légkörére.

„Legendás, hogy két fesztiválra érdemes elmenni: az egyik a miskolci Cinefest, a másik pedig a Mediawave, a rendezvények atmoszférája, közege miatt” mondja Forgács Nóra Kinga, aki pár éve már járt Győrben a fényírók fesztiválján.

A Mediawave-en a hallgatókból álló zsűri két díjat fog kiosztani: egy fődíjat és egy különdíjat. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztosak lehetünk benne, hogy a közönség legnagyobb tetszésére.


Pongrácz Balázs

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák