www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. május PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2020.05.31.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.05.06. 017:00

KÖSZÖNET, JIMI! - videó!


Több tucat profi és amatőr gitáros játszotta hosszasan és önfeledten  május 1-én, péntek késő délután a Megyeház téren Jimi Hendrix emblematikus dalát, a Hey Joe-t. A wroczlawi mintára létrehozott Thanks Jimi Fesztivál közösségformáló ereje még a neves rock gitárost, TM Stenenst is teljesen magával ragadta.


Videó tovább kattintva megtekinthető!

TM Stevens mellett, aki fontos közösségi eseménynek aposztrofálta a koncertet, mely erős hatással volt az esti fergeteges koncertjükre, még nagyon sokan érzékenyültek el a nem mindennapi esemény alatt.  A fiatal muzsikusok közül remélhetőleg sokan kaptak olyan útravalót, amely megerősíti a zenébe vetett hitüket. Ebben nem kis szerepe volt a színpadon muzsikáló győri és budapesti muzsikusoknak és a hangulatot még jobban felpörgető, világhírű, amerikai TM Stevensnek és Stevie Salas dobosnak, kinek indián vér csörgedezik az ereiben, és egyébként gitáros.

A szervezők nem tudták pontosan megállapítani a résztvevő gitárosok számát, - kb. 100 főre tehető - mert többszöri kérés ellenére sem mindenki regisztrált, hanem csak beszállt a koncertbe. A regisztráltakat hamarosan névvel/fotóval elhelyezzük a weboldalon.
Néhány média ezen programot rekordkísérletnek próbálta beállítani, ami sosem állt a szervezők szándékában (lásd előzetes hírek). A MEDIAWAVE Fesztivál az eseménnyel csatlakozni kívánt a nyolc éve prosperáló és gitárosok tömegét megmozgató wroclaw-i kezdeményezéshez, valamint azon idea terjesztéséhez, hogy a május elsejét, a munka ünnepét a gitárosok ünnepévé tegyük. 2009-ben, a lengyelországi Wroclawban már 6346!!! gitáros játszott együtt, és projektoron bejátszották a győri kistestvér videóüzenetét a Győrött történő koncertről. Nem a velük való vetélkedés az eredeti cél, hanem sokkal inkább az együttműködés és a két esemény mind szorosabb szálakon való összekötése. Az ottani fesztivál főszervezője, Leszek Cichonski neves lengyel blues gitáros a tavalyi MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor workshopvezető tanára volt és lesz az idén is. (Lásd zárókoncertjüket itt a MEDIAWAVE Filmarchívumban).
A két város összekötésén túl nagyon fontos szerepe a WROCLAW - GYŐR BLUES HÍD-nak, hogy a profi és amatőr muzsikusok és a közönség közti falat bontogassa, azon hidat verjen. Ezen szándékot a győri esemény maximálisan meg is valósította.
A koncert teljes terjedelmében hétfőtől lesz látható a Mediawave Filmarchívum keretében működő webtelevízió műsorán!!!
 

 

THANKS JIMI Fesztivál - Wroclaw - Győr Blues Híd (részlet) - MEDIAWAVE'2009

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák