www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.13.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.05.02. 20:34

A FÉNYÍRÓEMBER NAPLÓJA 7.


És a hetedik napon történtek ezen dolgok: blues és világcsúcskísérlet, imprószínház és raszta fürtök, házipálinka és Kanada Káosz. Május elseje, péntek.

 

Húha, ez már az utolsó előtti nap, mindjárt vége - gondolta a Fényíróember péntek reggel, illetve délben, miután felkelt. Aztán lecsillapította a lelkében felhorgadó kétségbeesést, és emlékeztette magát, hogy más fesztiválok maximum négy-öt naposak szoktak lenni, szóval ott ilyenkor még csak kábé a dolog felénél járna. Ez a gondolat megnyugtatta, és szívét hála töltötte el a Mediawave szervezői iránt, amiért itt nyolc napig tart az édes élet.

Fotó: Nagy Attila

 

A győriek így a hétvége felé már rendesen rámoccantak a fesztivál programjaira, és péntek délután dugig megtelt a megyeháza előtti randa placc, hogy a két Röné, azaz a nyitrai René Lacko és a Prágában élő amerikai Rene Trossman együttműködéséből születő príma blueszenére billegtesse a fejét némi sörborpálinka és dödöllehurkakolbász társaságában. Este hatkor aztán jött a világcsúcskísérlet, ami világcsúcskísérletnek halvány volt, de össznépi hepajnak és minikoncertnek teljesen oké. Úgy saccperkábé száz gitáros gyűlt össze, hogy Jimi Hendrix emlékére együtt eljátssza a Hey Joe című számot, ami az eredeti három perces verzió helyett itt most vagy fél óráig szólt, annyian énekeltek és szólóztak benne. De F. szívesen hallgatott fél óráig egyetlen számot, mert egyrészt a világtörténelem egyik legjobb daláról volt szó, másrészt baromi jól szólt együtt az a sok gitár. A Wroclawban felállított Guiness-rekord (1951 darab gitáros) megdöntéséhez még kicsit gyúrnia kell a Mediawave-nek, de némileg nagyobb hírveréssel jövőre miért ne sikerülhetne? Ha meg nem, akkor is jó buli lesz.

Hey Joe után F. beugrott a Gyermekek Házába egy kis Import Imprót nézni, és örömmel látta, mennyire jól működik a dolog: a nézőtéren rengetegen, a színpadon is sokan, és pörög az improvizáció, friss, szellemes, és ráadásul győri fiatalok csinálják. Akár hagyomány is lehetne belőle a Mediawave-eken, a fesztivál nyer egy színes és bárhol bevethető programot, a diákszínjátszósoknak pedig nyilván hatalmas élmény, hogy napról napra ennyien nézik őket.

A fekete gitáros-énekes TM Stevens már a sokgitáros rekordkísérletnél is feltűnt a raszta fürtjeit rázogatva a színpadon, este nyolctól pedig teljesen övé és a csapatáé volt a tér. Kicsit olyanok, mintha a nyolcvanas évekből maradtak volna itt, gondolta F., miközben nézte a külsejükben a Bob Marley-féle vonulatot idéző együttest és hallgatta a heavy metal-hard rock és a funk ötvözéséből született zenéjüket. TM Stevensék igazán kitettek magukért: még két órával később, este tízkor is játszottak, és nagy show-t nyomtak le a hálás közönségnek. A végére még a nézőtérről a csajokat is felhívták a színpadra, hogy együtt táncoljon mindenki az utolsó számra. Régi trükk, gondolta F., de hát már megint bejött.

A Rómer-házban a pénteki nap éjjelén öt köncertet tartottak, kettőt a fenti moziteremben, kettőt az udvaron, egyet pedig lenn a pincében. Mivel F. számára ez az éjszaka inkább a személyes kapcsolatok építésének jegyében telt (és rájött, hogy mi hiányzott neki eddig az idei fesztiválról: a műanyag kólásüvegből kínált házipálinka), így a koncertek közül csak egyetlenegyen volt alkalma részt venni. Ez pedig a Qualitons együttes produkciója volt, de az annyira tetszett F.-nek hogy bizony ott tekergette a lábát a színpad előtt a harmadik sorban. Ezek a fiatal srácok a hatvanas-hetvenes évek mindenki fülében ott élő dallamait értelmezik újra modern hangzásvilággal, és szereznek hasonló stílusban saját darabokat is. Ráadásul a zenekar tartozéka (legalábbis annak tűnt) Kanada Káosz is, aki egy lemezlovas, hogy az általa játszott zenékhez illő megnevezést használjuk. Kanada Káosz folytatta, amit a Qualitons elkezdett, F.-nek pedig ismét a madarak csicseregtek hazafelé.

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák