www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2009.05.03. 8:36

"SZÍVEM SZERINT TÖBB DÍJAT IS KIOSZTANÉK - Interjú Nyakó Júliával


Az idei fesztivál zsűrijének legszebb tagjával, és a Párhuzamos kultúráért-díj egyik idei kitüntetettjével, Nyakó Júlia színésznővel a Rómer-ház udvarán beszélgettünk a Mediawave-el kapcsolatos élményeiről.

 

A színésznő kérdésünkre elárulta, hogy ebben az évben van itt először a Mediawave-en, sajnos a korábbi fesztiválok idején mindig épp előadásai voltak. Idén véletlenül pont jól jöttek ki a dolgok, mert a Stúdió K színházban, ahol játszik, épp egy olyan előadást próbálnak ezen a héten, amiben nem szerepel. De a kapcsolata azért nem újkeletű a fesztivállal: tíz évvel ezelőtt a legjobb női alakítás díját nyerte el a Lamm című filmért. „A díjat az akkori zsűrielnök Tolnai Ottó adta át nekem, jelenleg pedig épp Tolnai Ottó egyik darabjában játszom, ezért sem tudtam itt lenni a fesztiválnyitó ünnepségen.” Emellett pedig Hartyándi Jenővel már két éve együtt zsűrizik egy diákfilmszemlén, így a személyes kapcsolata is megvolt a fesztivállal.

A Győrben töltött egy héttel kapcsolatban kicsit sajnálja, hogy kimaradt sokmindenből a fesztivál programjai közül, a koncertekre már legtöbbször nem jutott energiája esténként a rengeteg film után. „Bírnám hajnalig, ha húszéves lennék, de sajnos már nem vagyok annyi.”

Legnagyobb élményeként a fesztiválról azt említi meg, hogy megismerkedhetett, és együtt zsűrizhetett olyan emberekkel, mint az Oscar-díjas vágó Alan Heim, vagy a kiváló román operatőr, Vivi Dragan Vasile. De az egész fesztivált lenyűgözőnek találja, pláne hogy zsűritagként belelát a színfalak mögé is, és érzékeli, mekkora hihetetlen munka, energia, idő, pénz van a Mediawave szervezésében.

„Én szívem szerint több díjat is kiosztanék. Olyan rossz valamire azt mondani, hogy nem, amikor az összes filmen látszik a hihetetlen szándék, szeretet, kreativitás.” - mondja a zsűri munkájának nehézségeiről beszélve. A zsűri munkamódszere kapcsán elárulta, hogy ha a három tagból legalább kettőnek tetszett egy film, akkor azt felírták maguknak, aztán az így kialakult listát szűkítették egyre jobban, míg ki nem alakult a díjazottak névsora. „Hálistennek eléggé egy hullámhosszon mozogtunk, bár természetesen akadtak olyan filmek, amik nekem nagyon tetszettek, Vivinek vagy Alan-nek pedig egyáltalán nem, és fordítva. De hát egy nemzetközi zsűriben pont ez a jó, mindenki hozza maga szemléletmódját. Ami persze más egy mélyebb gyökerekkel rendelkező közép-európai, és más egy amerikai esetében.”

A filmekben látott színészi alakításokról nagyon pozitív a véleménye, rengeteg emlékezetes teljesítményt látott. Személyes kedvencei az 5 mérföld című kisjátékfilmben szereplő kislány, és a Moszkva, Belgium című nagyjátékfilm főszereplőnője, Barbara Sarafian, bár ebben a filmben szerinte az összes színész nagyon jó volt. „Nem csináltak különleges dolgokat, de minden ott volt a szemükben, az arcukon, egy filmben pedig ez a legizgalmasabb.”


Villányi Dániel
 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák