www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.07.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2010.05.02. 15:23

ELKEZDŐDÖTT A 20. MEDIAWAVE - Kiosztják a Párhuzamos Kultúráért Díjakat - filmhu


A MEDIAWAVE Alapítvány, valamint a szombathelyi kulturális bizottság elnökének, illetve a város polgármesterének köszöntő beszédével hivatalosan is elkezdődött a 20. MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál péntek este Szombathely Fő terén.

 

2010. május 02. - filmhu

 

Sragner László, a MEDIAWAVE Alapítvány elnöke a megnyitón elmondta, nagy szeretettel költözött tizenkilenc évnyi győri tartózkodás után Szombathelyre a fesztivál, amellyel kapcsolatban reményének is hangot adott arról, hogy az új környezet talán jót tesz majd a rendezvénynek. Ezt követően Dr. Ipkovich György polgármester köszöntötte a kétezer éves város nevében az idén húszéves fesztivált. Szombathely nyitott város, számos kulturális programja van, a mostani fesztiváltól pedig remélhető, hogy megtermékenyíti Szombathely már meglévő kultúráját – hangsúlyozta a polgármester. A megnyitó végén Sági József, a város kulturális bizottságának elnöke üdvözölte a fesztiválra érkezők mellett az érettségizőket is, akiket a pénteki ballagásokat követően egy-egy pohár borral köszöntöttek a színpad mellett, miközben a portugál afro beat zenét játszó Terrakota koncertjét hallgathatták meg a Fő térre érkezők.

 

 

A fesztivál második napján, szombaton délután három órakor adják át a Párhuzamos Kultúráért Díjakat, amelyben idén Durst György producer, Ferenczi György blues énekes, Gulyás Gyula és János filmrendezők, Kerényi Róbert népzenész, Iva Bittová énekes, Ripoff Raskolnikov blues énekes, valamint Urbán András színházi rendező részesülnek. Az átadó után pedig a 20 Év Wave Találkozón mondanak köszönetet a fesztivál szervezői a támogatóknak, a munkatársaknak, a régi és új barátoknak, illetve velük együtt nosztalgiáznak az elmúlt két évtized MEDIAWAVE fesztiváljairól a Pannónia étteremben.

A protokolláris rendezvények mellett a szombat a blues és rockzene napja is egyben, hiszen ma rendezik meg a MEDIAWAVE minifesztiválját. A Thanks Jimi Fesztivál keretein belül idén is felcsendül a Hey Joe című szám, amelyet a helyszínre érkező gitárosokkal közösen Stevie Salas, a Mick Jagger zenekarából ismert Bernard Fowler játszik el. Illetve hozzájuk csatlakoznak még a színpadon a nap fellépői és a legfiatalabb, legidősebb, legfeltűnőbb gitárosok a közönség soraiból.

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák