www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2012.04.19. 8:17

MEDIAWAVE FILMAJÁNLÓ - Világ-képek / Dokumentumfilmek 2. blokk


A dokumentumfilmes szekció kettes számú válogatása is messzi helyekre kalauzolja a nézőket: Oroszország, Litvánia és Banglades és több érdekfeszítő és elgondolkodtató téma várja a nézőket ebben a szelekcióban.

Kedvcsigázó ajánlók olvashatók a "bővebben"-ben és a filmek rövid részletei is megtekinthetők ide kattintva.

Szele Zoltán írása

Koniec lata / A nyár utolsó napja

 

A nyár utolsó napját minden diák tragédiaként fogja fel, hiszen vissza kell ülni az iskolapadba, szenvedni az unalmas matekórákon és házi feladatot írni a jóleső semmittevés helyett. A film egy ilyen szörnyűséges napon indul, és egy orosz katonai iskolát, annak rendszabályait, tanárait, és legfőképpen tanulóit mutatja meg nekünk. Diákszemmel nézve a bemutatott hely maga a pokol, hiszen szigorú szabályok vonatkoznak minden egyes ifjú emberre, ugyanakkor érettebb fejjel nézve kifejezetten érdekes azt látni, hogy az iskola által közvetített értékrend milyen hatással vannak a gyerekek gondolkodásmódjára. A film okosan, több, eltérő életkorú diák szemszögén keresztül mutatja be az intézményt.

 

 


Homre máquina / Gépember

 

A címből kiindulva, a Vasember mintájára akár egy valódi szuperhős bemutatására is asszociálhatnánk, de ilyenről szó sincs… ugyanis mindjárt többet is láthatunk. Bangladesben, Dhakában járunk, és panorámaképet kaphatunk arról, ahogy milliók végeznek nehéz fizikai munkát, többségében olyanokat, amelyeket a nyugati civilizációban már modern gépek segítségével könnyítnek meg. Persze ezek az emberek nem mentenek életeket és mentik meg a világot a pusztulástól, de nem érzem túlzásnak hősnek nevezni őket: tizenkét órában téglát gyártani, műanyag palackot válogatni, vagy éppen százkilós zsákokat cipelni reggel öttől este tizenegyig, hogy el tudják tartani a családjukat nem könnyű feladat. Ez teljesítmény. Ahogy az egyik szereplő fogalmaz: „So I think humans can do more than machines.”

 

 


Sancai Banzai / Shanghai Banzáj

 

A cím itt is becsapós lehet, ez a Shanghai nem az a Shanghai, de nem kevésbé érdekes, mint kínai társa. Litvánia fővárosában, Vilniusban ugyanis létezik egy nyomornegyed, ahol roma, litván, orosz kisebbségek élnek együtt. A film utánajár annak, hogy honnan a sajátos elnevezése a „városrésznek”, milyen ott az élet, milyen szabályok és törvények szerint élnek ott az emberek. A Shanhai Banzáj legnagyobb erénye pont a megszólaltatott lakókban rejlik: rendkívül érdekes személyiségek kerültek a kamera elé, akik sajátos módon látják és élik meg helyzetüket, valamint szimpátiánkat is könnyedén elnyerik.

 


 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák