www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2012.04.19. 12:10

MEDIAWAVE FILMAJÁNLÓ / Kisjátékfilmek 1. blokk


A filmes verseny Kelet- és Közép-Európára kitekintő válogatása a drámától a komikumig terjedő hangulatú íven: menekülhetünk a román szocializmusból vagy épp visszatérünk oda huszonöt év múlva olaszországi bordélyokból, kitérünk Baskírföldre egy kis vidéki moziba,  egy szerb rendező generációkról és szexről szóló filmje mellett pedig Simonyi Balázs karakterei tűnnek fel a Finaleban. Ajánló itt tekinthető meg!

Balogh Kata írása.

Apele tac / Csendes folyó

 

A Ceausescu uralta román éjszakában Gregor és Vali szökést terveznek. Azonban az ellenőrző pont Gregor félelmeit igazolja és a Duna túlpartja sem hoz könnyű szabadságot. Örvény-e vagy felemelkedés az út? Vakmerő karcsapások egy szökve nyert, hirtelen kapott új életért.

A Romániából Németországba emigrált Anca Miruna Lazarescu filmje emlékkép a minden áron szabadon élni vágyó emberi akaraterőről, a félelemmel és felelőtlenséggel vegyes bátorságról és az élet folyószerű, gyorsan változó mivoltáról.

 


Enmesh / Ambíciózus

 

A történet Baskírföldön játszódik, ahol a helyi kultúrház lelkes közönséget vonz a Disco Dancer című indiai film vetítésével. A kis falusi közösség leglelkesebb tagja egy haszontalan, kedvenc filmjéért azonban minden követ megmozgató, ambiciózus kisfiú – a rendező maga. Önéletrajzi ihletésű ugyanis a sztori, melyben kisebb küzdelmek, drámák tarkítják a kéttojásos helypénzű falusi mozi keltette izgalmat.

Kontrasztos szemlélődés a bollywoodi és az „igazi”, a moziba jutásért megélt, felfokozott érzelmek felett. Gyermeki akaraterő és elhivatottság az eleven egyszerűségű vidéki közegben.

 


Intre prieteni / Barátok között

 

A film akár a Barátok közt magyar címet is kaphatná, az ugyanis a népszerű, vagy sokak által megvetett sorozattal mindenképpen közös benne, hogy nem feltétlenül a barátságról szól, noha címében ezt hirdeti.

Corina története éppen visszakanyarodna barátibb medrébe és régi barátai közé, megpróbálva kiheverni a kényszerprostitúció okozta traumát. Az első közös bulin azonban túlcsordulnak a poharak és velük együtt a régi társak őszintesége is, mely nem várt helyzetbe hozza a sokat próbált Corinát.

Igaz történet egy román lányról és a nem igazi barátságról.

 


Vreme bliskosti / A meghittség ideje

 

Kisjátékfilm az előjáték fontosságáról. Arról, hogy fiatalon megrázóbb lehet egy félresikerült együttlét, mint a tapasztaltabb, „jutalom-utójátékszerelmek” idején.

Néma készülődések, rövid ráhangolódások, beszédes tekintetek és kiáltó feszültségek, majd újabb szótlan enyhülések, könnyes-derűs kádjelenetek.

 

 

Finale

 

Simony Balázs rövidfilmjének sztorijáról vétek akár csak pár mondatot is megejteni, de talán ennyi belefér: két igazi pesti karakter elindul az utolsó feles mellől, de hogy hova és miért, az legyen titok. Méltó és meleg hangulatú lezárása az első kisjátékfilmes blokknak, ennél frappánsabb végszó nem nagyon kell...

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák