www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.15.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2013.05.02. 12:35

KISFILM KONFERENCIA A MEDIAWAVE EGYÜTTLÉTEN


A magyar törpe a legnagyobb a világon - ezzel a címmel rendeznek konferenciát a Mediawave Együttléten május 2-3 között. A konferencia célja a műfaj hazai helyzetének bemutatása és kitekintés más országok kisfilmes életébe. A fesztivál idei tematikájához kapcsolódva a Magtár Művészeti Alapítvány kerekasztal-beszélgetést rendez a nők háborúkban való szerepéről.

 

Már javában futnak a filmes és zenei programok a Mediawave-en, ahol a mai nappal a Filmművészeti Egyetem Nekem Budapest című filmjével kezdetét vette a Mediawave Film fórum konferencia is, amelynek témája a kísérleti kisjátékfilmkészítés lehetőségei. Fókuszban Magyarország, Románia, Szlovákia, Bulgária és Szerbia filmjei.

 

A fórum keretein belül péntek reggeltől több magyar kisfilmet mutatnak be a daazo.com válogatásában, majd délben Monory-Mész András médiaszakértő moderálásában kezdetét veszi a beszélgetés. A pénteki nap felkért hozzászólói: Felméri Cecília, Sapientia Egyetem (Románia), Prikler Mátyás filmrendező (Szlovákia), Stefan Kitanov, a Sofia Film Fesztivál igazgatója (Bulgária), Boris Mitic fimrendező (Szerbia).

 


A konferenciával párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetés is lesz pénteken 16:00-kor a Dunai bástyában, ennek témája a nők szerepe különböző kultúrákban és különböző korokban háborúk, társadalmi konfliktusok elkerülésében. Az első világháború kitörésének közelgő 100. évfordulója alkalmából a Magtár Művészeti Alapítvány 4 évre tervez programokat a háborúkkal, társadalmi szintű konfliktusokkal kapcsolatban. A beszélgetés célja a konfliktusok, válságok elkerülésének, illetve gyors megoldás lehetőségének keresése. Az eseményre olyan filmalkotók érkeznek, akik az együttlétre nevezett alkotásaikkal a témához kapcsolódtak, valamint a témában elismert újságíró, történész, pszichológus és szociológus.

 

A rendezvény első része annak a sorozatnak, amely hasonló módon szeretné feldolgozni a kisebbségek szerepét a háborús vagy krízishelyzetekben, a bűnbak-keresés mechanizmusát, a szélsőségek megjelenésének általános vonásait, a társadalom egészét torzító hatásokat, a konfliktusok utáni helyzetet, az öntisztulást, a társadalom szintű katarzisélményt.

 

A Filmfórum részletes programja a Mediawave honlapján található.


 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák