www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. május PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2020.05.31.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2014.04.09. 13:49

Erődfoglalók: Mediawave zenei program


Török pszichedelikus etno, andalúz flamenco táncosok és megannyi jazz, etno- és népzene a 24. Mediawave Film és Zenei Együttléten. Az április 29-től május 3-ig tartó összművészeti fesztivál programjában színes zenei egyéniségek várják a fesztiválozókat, a Mediawave idén is elfoglalja az Erődöt!

 

Az idei zenei program részeként induló Occupy Mediawave projekt az Occupy mozgalom szellemiségét akarja közvetiteni a zenei improvizáció, akciózene, happening és performansz eszközeivel. Pándi Balázs, a világhírű jazzdobos-indexvideós-programszervező is része lesz annak a 15 tagú nemzetközi csapatnak, amely szimbolikus akciókkal hódítja meg a Monostori Erőd eddig fel nem fedezett egzotikus tereit, kazamatáit. Ennek demonstratív nyitóját ő adja amerikai, holland és dán társaival.

 

Mats Gustafsson és a The Thing
 

Pándi több egyéb projektje mellett dolgozott Mats Gustafssonnal, aki idén már sokadszor lép fel a Mediawave-en, ezúttal a legendás The Thinggel, amely zenekar jóformán mindent magába integrál, ami belefér a szabad zene kategóriájába, legyen az punk, improvizációs zene, klasszikus dzsessz, avantgárd, vagy noise. Tiszteletét teszi a jazzvilág különleges figurájának számító Elliot Sharp a Terraplane Quartettel, és a kortárs magyar improvizatív zene nagy alakjai, Geröly Tamás és Grencsó István, aki a nagy előd – Szabados György – bartóki jelentőségű zenei korszakát porolja le.

 

 

 

 

A szervezők Andalúziában, a flamenco egyik őshazájaként számon tartott Jerezben találtak rá a Davinia Jaén Flamenco Group tagjaira, akik az Együttlét elejétől a végéig zenélnek majd, koncerten és workshopon egyaránt. Forró hangulatú, emberközeli előadásaik mellett egy ‘’andalúz asztalt’’ is kerekítenek, dél-spanyolországi ételekkel és borokkal.

 

 


 

Igazi kuriózumként koncertet ad a pszichedelikus etno zenét játszó BaBa ZuLa zenekar Isztambulból, a Tom Waitts reinkarnáció Carmensita & The Ramadogs Olaszországból, valamint akusztikusra áthangszerelt dalaival a győri Auróra. ,,Az idei programba nem jelentkeztek, hanem mi kerestük meg őket, mert felizgatott bennünket, hogy akusztikus verzióval is kísérleteznek” - mondta a különös találkozásról Hartyándi Jenő fesztiváligazgató.

A régi, Mediawave-en már jól bejáratott zenekarok közül fellép a zenei műhelyekben is tevékenyen részt vevő Ferenczi György & Rackajam, a tavalyi Mediawave-en Párhuzamos Kultúráért dijat kapott Lakatos Mónika a Romengóval, valamint a moldvai és gyimesi népzenét játszó Csángálló, akik a fesztiválon meghirdetett fellépéseik mellett gyakorta lesznek szereplői a napközbeni és éjszakai szabad zenéléseknek.

Az idei Mediawave egyik kiemelt témájához, a Felvidékhez kapcsolódóan a népzenei program részeként fellép a komáromi Ritka Magyar Folkband, és a szlovák népdalokat játszó Muzička.

A fellépők teljes listája:

http://www.mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=8333&nyelv=hun

Programterv:

 

http://www.mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=8364&nyelv=hun
 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák