www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.16.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2014.04.17. 19:37

10+1 dolog, amiért érdemes ellátogatnod a Mediawave-re!


Több mint 119 film, 40 koncert, 11 művészeti műhely, 5 nap, 24. Mediawave Film és Zenei Együttlét, április 29. - május 3. Ez az idei Mediawave számokban. A Bumm.sk 10+1 pontban összefoglalta, miért ne hagyd ki a Monostori Zöldelésünnepet!


 

Idén harmadik alkalommal költözik a Mediawave Együttlét Komáromba, a Monostori Erőd Dunai Bástyájába. Számoljunk kicsit: 119 film, 40 koncert, 11 művészeti műhely. Tíz pontban felsoroljuk, miért érdemes kilátogatnod az ötnapos 24. Mediawave Film és Zenei Együttlétre.

 

1. A Mediawave Együttlét, nem fesztivál. A szervezők nem szeretnének azonosulni a jelenkor fesztiváljaival. Itt nincs motozás a bejáratnál, nincsenek órás sorok a giroszosnál - igazából nincs girosz, lángost lehet kapni, meg rétest, gulyást, kondérban főtt ételeket. Itt nem veszik el a behozott italt, bár a szervezők azt javasolják, vess egy pillantást a minőségi borok és a kézműves sörök kínálatára, mielőtt megkupakolnád a teszkós rettenetet.

 

 

2. Bár a Mediawave-en is lesz majális, de ez nem a szokásos sörben és virsliben fuldoklásról szól majd. A szervezők egy régen elfeledett, ősi termékenységi ünnepet szeretnének feléleszteni évek óta. Nem a munka ünnepét akarják megünnepelni, hanem a tavaszt, ami májusra visszavonhatatlanul megérkezik.

 

 

3. Ez a hétvége az év első szabadtéri kiülős estéiről szól. Ismeritek a mondást, hogy r betűs hónapban nem szabad a hideg kövön leülni? Na, akkor a kérdés, hány r betű is van a májusban?

 

 

4. Egy erődben fesztiválozol. Érted?! Egy Erődben! Kedvedre bolyonghatsz a kazamatarendszerben, és jó eséllyel egy koncerten vagy borkóstoláson találhatod magad.

 

 

5. A Mediawave egy multikulturális találkozási csomópont. Szerte a világból érkeznek művészek, kulturális szervezők, bohémek, akik világuk egy kis szeletét hozzák el ide, Komáromba. Hol máshol hallanál török pszichedelikus etno zenét, altáji torokhangú népzenét, mediterrán módra előadott Tom Waits dalokat, vagy látnál andalúz flamenco táncosokat, New York-i jazzlegendát? Megőrülős koncertek, frenetikus hangulat várható!

 

 

6. A szervezők a kezdetektől fontosnak tartják a magyar népi kultúra megőrzését, minden évben vendégül hívnak egy-egy magyar tájegységből érkező csoportot, hogy bemutassák kultúrájukat. Idén a kiemelt vendégek a Felvidékrőlről érkeznek, hogy falvanként, régiónként bemutassák néprajzi emlékeiket, dalaikat, tradíciójukat.

 

 

7. Három moziteremben a nemzetközi és a magyar filmverseny 119 filmje pereg majd stílusok szerinti válogatásban. Nem olyanok, amiket könnyen megtalálsz a neten, és töltögetheted kedvedre. A termekben a megszokott fotelok mellett babzsékokon is lehet majd mozizni. Itt szemezgethetsz a felhozatalból.

 

 

8. Te magad is kipróbálhatod, tovább fejlesztheted képességeidet. Ha érzel magadban elég elhivatottságot, csatlakozz az Együttlét alatt zajló fotós, filmes és zenei műhelyekhez, tedd hozzá a magadét az idei Mediawave szellemi terméséhez! A műhelyekre április 25-ig lehet jelentkezni.

 

 

9. Ha nem akarsz, vagy nem tudsz fizetni a koncertekért és a filmekért, az Erődön kívül található Duna-parti részen ingyenes délutáni piknik, kora estig tartó vásári komédia lesz, koncertekkel, fényvetítéssel, népzenei programokkal. Tipp: inkább gondolkozz heti bérletben, jutányos áron van, és biztos, hogy be akarsz majd jönni az esti bulikra!

 

 

10. Itt nincsenek sztárok! Itt az este főfellépőjéhez odamehetsz egy közös fotóra, egy kis beszélgetésre, sörözésre. Apropó: ha egy szakállas, kalapos ember megkínál a kisüsti tökmagpálinkájából, akkor épp a fesztiváligazgatóhoz volt szerencséd, ebben az esetben csak egyet javaslunk: kérj még egyet!

 

 

+1. Tiszteletét teszi Japánból Karas, a nindzsa. Pont.

 

A cikk a Bummon itt olvasható, köszönjük!

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák