www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. november VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.11.28.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.04.09. 0:57

Ajánló szavak a 25. Mediawave Együttlét filmes programjához


Az Úton Filmversenyes szavazások után nézzünk bele a 25. Mediawave filmverseny kínálatába, olvassátok Durst Gyuri ajánlóját...

 

 

1494 filmet neveztek 78 országból, ebből az előzsűri 84-et választott a nemzetközi versenyprogramba, 43 filmet a Magyar filmprogramba, 49 filmet pedig az online versenybe.

 

A nemzetközi filmprogram játékfilmes kínálatából kiemelném Georgi Ovashvili “Kukoricasziget” című opuszát, amelynek operatőre Ragályi Elemér volt. Az abbház-grúz határfolyó áradásai által létrejött ideiglenes “senkiföldje” szigetén kukoricát vető öreg és fiatal lányunokája küzdelme a természettel és a határt ellenőrző katonákkal az emberi lét örök megújulásának állít emléket. A film május közepén kerül mozikba, addig a lelkes nézők találkozhatnak vele a Titanic fesztiválon is.

 

A kisjátékfilmek közül Szabó Simon “Fal” és Sascha Vredenburg “Későn érkezők” című filmjét emelném ki, az egyiket az Együttlét idei tematikája miatt, hiszen a falat építő cigányfiú és a fal mögötti telep története a valóságosan (is) létező falakról szól, a másikat azért, mert a falu határában landoló űrhajós vicces-kesernyés története éppúgy a környezetében furcsa idegenként felbukkanó hős lehetetlen helyzetéről szól. Emitt a rideg valóság, amott a mesés menekvés…

 

 

Nagyon nehéz a rekord mennyiségű animációs film közül kiemelni valamit, két filmet említenék, az egyik Bertóti Attila “Mese” című diplomamunkája az Annecy fesztivál meghívottja, a másik Ülö Pikkov “Tik-tak” című vegyes technikával készült szürreális “órás”- filmje. Az óraszerkezetekből megalkotott egér egyszercsak az Idő urává válik…

 

A kísérleti filmek közül Natalie Plaskura “Betolakodó” című számtalan fesztivált bejárt különleges hangulatú munkáját ajánlom, a táncfilmek közül Momoko Seto “Planet” sorozatának harmadik darabját, ami az idei Berlinálen is szerepelt.

 

A dokumentumfilmek különleges szépségű darabja Ruben Guzman “A citadella” című filmje, ami három karaktert mutat be Patagónia elvarázsolt tájékán. Gerő Marcell “Káin gyermekei” című sikeres filmjét is láthatja a közönségünk, amely a fiatal korúak börtönéből szabadult gyilkosok mai sorsával ismertet meg.

 

A Magyar Filmprogram kisjátékfilmjei közül Hörcher Gábor “Ricsi”, Fazekas Gyöngyi “Saudade” és Szirmai Márton “Az Expedíció” munkáit emelném ki, az animációs filmek közül Zétényi Borbála és Krief Zsuzsanna “Limbo Limbo Travel” filmjét, a Kíséleti filmek közül Lichter Péter “Rimbaud” a táncfilmek közül Góbi Rita, Pamuki Krisztián és Táborosi András “Memento Mori” művét.

 

 

A dokumentumfilmek közül Forgács Péter “Mézföld” Domonkos János “Hajvágás” és Varga Ágota “A tartótiszt” című filmjére hívom fel a figyelmet.

 

A Mediawave Filmfórumhoz kapcsolódóan bemutatjuk a SZFE Szász János-Janisch Attila 2015-ben végzett osztályának diplomafilmjeit, Zomborácz Virág “Utóélet”, Reisz Gábor “Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” Szimler Bálint-Rév Marcell “Balaton Method” És Szemző Tibor “Csoma legendárium” című egész estés filmjét.

 

A bemutató vetítésre kerülő filmekből kiemelve Pawel Pawlikowski Oscar díjas “Ida” című filmjét ajánlom, és Vidnyánszky Attila “Szarvassá változott fiú” című mozikba nem került munkáját Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével.

 

Durst György
 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák