www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.11.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.04.20. 8:41

25 éves a Mediawave!


Negyedszázados fennállását ünnepli idén a Mediawave: hazai és nemzetközi filmek és zenekarok, közösségi programok, kiállítások, performanszok és művészeti műhelyek várják az érdeklődőket április 28-tól május 2-ig a komáromi Monostori Erődben. Az idei kiemelt téma: Falak.

 

Ezt a berlini fal leomlásának ugyancsak huszonöt éves évfordulója adja, a témakört több művészeti csoport dolgozza majd fel az Együttlét alatt, különböző művészeti produkció, közösségi akció és performansz keretében. A Monostori Erőd Dunai Bástyájából Kelet- és Nyugat-Mediawave lesz, és a programkínálat is ez alapján válik szét.

 

Utóélet, Van valami, Balathon Method, Ida - filmes kínálat

 

A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlét versenyprogramjába 78 országból 1494 filmes nevezés érkezett, ebből az előzsűri 84-et választott a nemzetközi, 43-at a magyar, 49-et pedig az Úton Online Filmfesztivál programjába. Versenyprogramon kívül, a Mediawave Filmfórumhoz kapcsolódóan mutatják be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015-ben végzett osztályának diplomafilmjeit, Zomborácz Virág Utóélet című filmjét, Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanját, Szimler Bálint-Rév Marcell Balaton Method és Szemző Tibor Csoma legendárium című egész estés filmjét. Ezeken kívül Pawel Pawlikowski Oscar díjas Ida című filmje és Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú című, mozikba nem került munkája is megtekinthető lesz az Együttlét mozitermeiben.

 

Rock, punk, jazz, underground, ethno- és népzene - zenei kínálat

 

Április 30-án erőteljes jazznap várja az érdeklődőket, az Együttlét ezzel a nappal csatlakozik a Nemzetközi Jazz Nap programjához. Az elmúlt években hagyománnyá vált májusfaállítás sem marad el: a fát Albert Ayler free jazzlegenda halálának negyvenedik évfordulóján hazai és külföldi avantgardista zenészek fogják közösen felavatni. Aznap lép fel többek közt a tavalyi Mediawave-re a The Thing-gel érkező Paal Nilssen-Love, aki idén egy fiatal norvég csapattal, a Love Large Unit-tal koncertezik, valamint a holland és amerikai zenészekből álló Cactus Truck. Május elsején ünnepli a fesztivál fennállásának 25. évfordulóját, ebből az alkalomból Grencsó István, Geröly Tamás és Iva Bittová is koncertezik, és a Dunai Bástya egy születésnapi ünneplés helyszíne lesz.

 

Iva Bittová (fotó: Nyikos Péter)

 

A május 2-i zárónap programjait egy valós bolgár esküvő fogja összekötni a nap különböző zenei eseményeivel, a műhelyek bemutatják a Mediawave-en szerzett ismereteiket egy-egy kiállítás, film, vagy más performansz keretében. Bemutatkoznak a népi asztalok: a tavaly elkezdett, több ország kultúráját bemutató eseményen a különböző országok, népcsoportok egy-egy asztalon mutatják be saját régiójuk gasztronómiáját, illetve a szervezők egy szabad színpadot is biztosítanak a tájegységekről hozott népdalok, táncok és zenék előadására.

 

Filmes, fotós, zenei műhelyek, családi programok - összművészeti előadások

 

A Mediawave művészeti műhelyeiben közösen végzett alkotómunka során a teljesen kezdők, érdeklődők és haladók fejleszthetik tudásukat a vizuális, zenei, színház- és irodalmi workshopokon. A filmes és fotós műhelyek mellett lesz fény- és üvegfestő, az Új Forrás folyóirat irodalmit, Iva Bittová énekes műhelyt, Both Miklós roma-magyar progresszív zenei műhelyt, a Csángálló spontán közösségit, de egy-egy zenei műhelyt tart Grencsó István és Hajnóczy Csaba is. Miguéu Montanaro, aki fiával, Baltazarral lép fel az Együttléten akusztikus zenei műhelyt tart, ahová a 25 éves évfordulóra több lengyel, szerb, és vajdasági visszatérő érkezik. A FAQ Színház és a 21. Színház a Nevelésért Egyesület színházi műhelyeket tart majd az Együttléten, és lesznek a mozgást előtérbe helyező workshopok is.

 

fotó: Nyikos Péter

 

Gyermekeknek szóló programokkal is készül a Mediawave: május elsején és másodikán egész nap a győri Gyermekek Háza, a Vaskakas Bábszínház, Rutkai Bori és a Sárkányjárgány, a győri Forrás Waldorf iskola, a Méhkasaula csoport, a Magyaróvári Íjász Sportegyesület és az Ördöngős Zenetanoda is kitelepül, és családi programokkal szórakoztatja a gyermekeket, amíg a szülők fesztiváloznak.

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák