www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.11.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.04.22. 23:47

DJ Pozor és a bicikli - interjú


DJ Pozor volt már minden: nomád utazó, partyszervező, karkötőárus. Két éve is fellépett már a Mediawave-en, és nagyon nagy bulit csinált. Idén ismét játszik az Erődben, és várja a zenészeket, hogy együtt zenéljenek a színpadon. Szerteágazó interjú következik, sokmindenre voltunk kiváncsiak.

 

Kezdjük a Mediawave-es szállal. Honnan van az ismeretség a fesztivállal?

 

Először 2007-ben vettem részt, önkéntesként. A Mediawave nekem első látásra szerelem volt. Akkoriban még Egerben voltunk főiskolások, és népes crew-val érkeztünk onnan, ki videózott, ki önkéntezett. Én voltam az az idióta, aki a saját magam által készített karkötőkre cseréltem üveg borokat. Később, amikor volt már kisbuszom, fellépőket és hangcuccot szállítottam, majd 2010-től rendszeres fellépője lettem a fesztiválnak.

 

 

Amikor mi találkoztunk 2008 táján, épp egy illegálbulit szerveztél..

 

Igazából csak egyetlen illegálbuliban vettem részt főszervezőként, mondjuk az elég legendásra sikerült. Korábban sokat utaztam olasz, spanyol és francia területeken, onnan van ennek a rave kultúrának az ismerete, ami egyesíti az elektronikus partik hangulatát a foglaltházak elvével, a belépőnélküliséggel. Van is erre egy szép szó: TAZ, azaz Temporary Autonom Zone.

 


 

Magyarországon ennek a free party dolognak csak a Budapesttől dél-délkeletre, de a várostól nem túl messze lévő környéken volt hagyománya, így mi is arrafele csináltuk a FreeFülest. Nagy mázlink volt, mivel rendes esővédelem nélkül kezdtünk neki, terv szerint péntektől vasárnapig, ehelyett még kedden reggel is pörögtek a lemezek a májusi kánikulában. A kasszában 12 féle ország pénzét találtunk, szuper nemzetközi csapat jött össze gyakorlatilag nulla reklám mellett, és például a külföldön is ismert dj és producer, Kalumet is aszonta, hogy neki az volt az év bulija. További ilyen bulikban csak mint fellépő vettem részt.

 

Van hasonlóság egy ilyen buli meg az itteni együttlét között?

 

Nem sok. Nagyon más a zene, a kultúra, mások az értékek. A Mediawave sokkal szerteágazóbb és mélyebb. Talán a tavasz, a friss levegő, és a közösségi élmény az közös.

 

Jobb hely Komárom, mint Győr volt?

 

Úgy esett, hogy pont tegnap Győrben volt dolgom. Szikrázó napsütés, jó levegő, egy kis séta. Bejártam a Mediawave győri helyszínei környékét, minden sarkon valami emlék, markáns élmény. Győr egy nagyon kedves város, kítűnő atmoszférával, élhető, minden oké. Mégis egyik szemem sír, másik nevet: miért nem kellett ennek a városnak a fesztivál? Miért nem fért bele a városvezetés látókörébe a kulturális pezsgés, a sok vendég, szállás-éjszakástól, vendéglátásos-turizmustól…? Az a városvezetés, amelyik szavakban a kulturális sokszínűséget hirdeti, de tetteiben pont annak a több évtizedes képviselőit és gyakorlóit űzi, el, nos az a városvezetés hazug és álszent. Meg lehet nézni, mennyire halott kulturálisan a város. (Üdítő kivétel lehet mostanában a Rómer feltámasztása, ahogy hallom).

 

Az Erőd sem rossz, mondjuk a Duna kárpótol. :)

 

Korábban említetted, mivel foglalkozol, erről mesélj valamit! Kisbusz megvan még?

 

Sokmindennel foglalkoztam életem során, ahogy ezt szokás mondani, voltam már minden, csak udvari retyó nem… Most 100%-ban a zenei producerkedés, dj-zés és partiszervezés tölti ki az időmet. A lakóautóimat eladtam, már nem úgy utazok, úgymond kevésbé nomád lettem. Fix stúdió, ilyenek...

 

 

Térjünk rá a zenédre. Mik lesznek az idei repertoárban?

 

Röviden: elektronikus világzene.

 

 

Bővebben: a balkáni, a roma, a dél-európai, a latin népek zenéit keverem meg szuper táncolható beatekkel, mint például a moombahton, breakbeat, drum and bass, funky vagy akár twerk. Remélem lesz spontán hangszeres kíséretem is, mint ahogy két éve. Pár óra alatt a Föld körül, ezt mondhatnám a zenei programról. Kedves zenészek! Lehet jönni együttzenélni!

 

Akkor a végére még mondj egy sztorit valamelyik Mediawave-ről!

 

Abszolút Number 1 a biciklis! Még el sem kezdődött az egyik Mediawave, mi már az önkéntes csipetcsapattal Győrben hédereltünk, és hol máshol, mint a Rómerben ugráljunk hajnalig kitűnő tech-house beatekre, asszem a Sikztah játszott. Lassan vége a partinak, de mi csak nem akartunk hazaindulni, erre a biztiőrök radikális megoldáshoz folyamodtak: paprikaspray-vel jobb belátásra bírni az embereket. Már amúgy is jöttünk fel, mondom, mi ez, úgy tüsszögök, mellettem még 2-3-an szintén, hé, ez már nem az allergia tavasszal! Mikor rájöttünk (kint a Rómer előtt), hogy mit tettek velünk, hát őő, nekem ott elszállt a biztosíték, és az éppen eloldott kerékpáromat behajítottam Rómerbe. Le a lépcsőn. Pont, amikor jött fel az egyik biztiőr. Csak Pocok hatásvadász magyarázata és dumája mentett meg a veréstől. Ezúton is kösz Poci! Másnap Pusi: b….. gyerekek még el se kezdődött a fesztivál, de veletek már csak a baj van! 

 

 

DJ Pozor More pálinka elektronikus táncház

április 29. 00:00 Spanyolfal

 

 

***

infó, kérdés, egyebek: press@mediawave.hu

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák