www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.02.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.05.04. 23:30

Syrius Legacy a MediaWave-en


JazzMa.hu - Mohácsi Péter írása

A Mediawave 2015. évi forgataga Hartyándi Jenő főparancsnok vezénylete alatt a komáromi Monostori Erőd komor K.U.K. hangulatot sugárzó kulisszáit varázsolta át az alternatív kultúra színeivel.

 

A teret keleti és nyugati szektorra osztó „Berlini Fal” kissé megnehezítette a közlekedést a színpad – a lángosos és a sörcsap között, továbbá a kazamatákban megbúvó kiállítások, vetítőtermek és koncerthelyszínek között, de nagyobb baj nélkül jutottunk át minden alkalommal a „Checkpoint Charlie-n”.

A kései órán kezdődő Syrius Legacy koncert méltó felvezetése volt a délutáni közönségtalálkozó és beszélgetés Ráduly Mihállyal, melyen egy maroknyi elszánt Syrius rajongó, valamint Maloschik Robi és Wahorn András vett részt, felidézve a mesebeli múltat.

 

 

 

A cikkíró az FMH (Fővárosi Művelődési Ház) Fehérvári úti magnósklubjában ismerkedett meg Veszelinov Andrással. Ide Terta és Tesla magnóinkat cipelve jártunk hétről-hétre progresszív rock felvételeinket csereberélni. Feljártunk András Karinthy Frigyes úti lakásába. Itt újságolta egy alkalommal, hogy az Atlantis évek után egy bámulatos új zenekar alakul, amiben dobolni fog. Kissé kétkedve fogadtuk a hírt tekintve az Atlantisos múltat, de megígértük neki, hogy elmegyünk az első koncertre.

 

A Csanádi utcai pinceklubban még az aljára sem értünk a rengeteg lépcsőnek, a varázslat és a szerelem egycsapásra bekövetkezett. Kedvenceink: Stevie Winwood, David Clayton Thomas és Robert Fripp muzsikája ötvöződött egy bámulatos fúzióvá. Ettől kezdve a Syrius egészen az E épület-beli utolsó koncertekig életünk meghatározójává vált.

 

 

 

 

 

Az esti koncertet megelőző percekben Ráduly Mihály átvehette a Mediawave Párhuzamos Kultúráért Díját. „Legenda és nyugdíjas pincér”, ahogy Misi aposztrofálja magát. Ezzel egy nagyon exkluzív család választotta tagjává, ki-ki eldöntheti, hogy melyik minősége alapján.

 

 

 

Majd felcsendült végre az „Ördög Álarcosbálja” anyag a Syrius Legacy tolmácsolásában a teltházas koncertteremben és a régi varázslat ismét bekövetkezett. A csapat: Tempfli Erik – billentyűk, Fonay Tibor - basszusgitár, Benkó Ákos – dob, ének, Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, valamint Vidákovich Izsák – tenorszaxofon, fuvola, a saját felfogásban hangszerelt és előadott darabokat nagyszerűen keltik életre. Benkó Ákos kemény, feszes, könyörtelen tempót diktál a többieknek. A keyboard Patakit idézi, a két fúvós játéka elbűvölő. Az öreg, kritikus, Syriuson felnőtt fülek számára az élmény tökéletes, de ez tükröződik a közönség zömmel fiatal tagjaiban is, igazolva, hogy a Syrius muzsikája az eltelt 45 év alatt mit sem veszített frissességéből.

 

 

 

 

Az öreg Syrius rajongó reggelig hallgatta volna a régi feldolgozásokat: I’m a Man, Strawberry Fields Forever, Feeling Good, Maniac Depression, XXI. Century Schizoid Man, Clown, etc. De a zenekar játéka a „Devil’s Masquarade” anyagára korlátozódott. Így hajnali fél ötre már hazaérhettünk.

 

 

Koraesti képek:

 

 

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák