www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 
fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 
fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 


fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

 

fotósorozatok a Mediawave történetéből

 

etnik Archív
2020. április SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2020.04.09.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.05.16. 19:53

BOKA GÁBOR VÉLEMÉNYE ÉS JAVASLATAI


Szevasz Miszter!

Szerintem közelít az általam ideálisnak vélt fesztivál felé, ahol a program úgy van feltüntetve: délelőtt, délután, este, éjjel. Mindig van arra egy reális kifogás, hogy miért nem lehet ezt megtenni, de ha ez az állapot összejön, tagadhatatlanul, és mindenki számára nyilvánvalóan az "együttlétről" szól a dolog. Akkor muszáj arra hangolódnia mindenkinek, hogy sodorják az események. Az emberek jelentős része viszont szabályigényes, tehát első nekifutásra kényelmetlennek érezné a szituációt. Ugyanakkor gondoljunk arra, mi történik akkor, ha otthon marad a telefonunk. Biztos van, aki teljesen megőrül, de én egy röpke kényelmetlenség után örülök az állapotnak. Egyfajta szabadságérzetem lesz. Éppen ezért, tudatosan külföldön be sem kapcsolom, minek... Tehát én szabadságként reagálok a szabályok, megszokások felborulása kapcsán. Persze ez azt jelenti, hogy aki a háttérben van, még szigorúbban követnie kell az időpontokat, hogy aki a másik oldalon megéli, mindenképpen megszabaduljon a világ dolgaitól. Eleve az erőd a külső körülményeket is megadja ehhez, amolyan nihilista állapot (nézz utána, érdekes ez a Skoda doktor-féle elmélet!). /folytatás a részletekben.../

 

 

Szerintem ebben a folyamban olyan pillanatokat is ki kell találni, amikor nem alternatívákat, hanem fókuszba helyezett dolgokat kell mutatni. Tehát arra gondolok, hogy pl. megjönnek a megyék képviselői a falatkáikkal, akkor nincs fél óráig semmi, ami mindenképpen mozgásra készteti az ebereket, és könnyebben mozdulnak a part felé, és útba esnek az asztalok. Tehát ez egy indirekt irányítása a közönségnek. (A mi esetünkben ha valamivel gondom volt, nem is azért, hogy nem lett volna elég nézőnk, inkább az, hogy Tóth Viktor - aki szeretett volna részt venni az esztrádban -, nem ért oda, mert még koncertezett.)

 

Érted mire gondolok? Tehát egy nagy, valójában a háttérben nagyon szervezett folyam sodorja az embereket, aminek kicsúcsosodásai vannak. Valami ilyesmitől jöhetnek lázba a surf-ölők, mert nincs végig nagy hullám, hanem folyamatosan jönnek a hullámok, és olykor az óriásiak. És ha a "wave" is benne van a dologban, erre tudatosan is lehet építeni. Mindenesetre én tudom, hogy utópista vagyok ezzel a kérdéssel, de néha már közelítenek ehhez az állapothoz a dolgok.

 

Az installáció részben volt jó, mert átvitt értelemben pont arról szólna a fesztivál, hogy a falak között is átjárás legyen, ez gondolatilag nem volt teljesen helyes, még ha látványában jól is működött. Olyan volt, mint egy ortodox zsidó lagzi, ahol lepedők választják el a férfiakat és a nőket, és ugyanaz a zenekar muzsikál mindkét csoportnak, de nem buliznak mégsem együtt. Szerintem ez apróság, de a legkisebb dologban is érdemes koncepciózusnak lenni. Azon is gondolkodtam, hogy azok, akik részegen a dobozokat ledöntötték, vajon tudat alatt nem ez ellen tiltakoztak? És a részegségük nem ezt oldotta fel? Persze ettől nem jó fejek, meg nem értek egyet a dologgal.

 

Amúgy meg szerintem nagyon erős volt az a rész zeneileg, hangulatilag, amit én láttam. Állati rossz volt szombat éjjel elindulnom, de elvileg a kölcsön kocsi miatt muszáj volt (pocsék is volt, amikor másnap kiderült, hogy még sem kellett az autó).

 

 

Tehát a konklúzió:

 

- A hely optimális


- Szerintem a közönség optimális mennyiségre, és a jellemét látva is, és igazi találkozó pont a fesztivál az emberek számára. Biztos az is számított, hogy a 25 év kapcsán többen megmozdultak, de örültem én ennek nagyon


- A programok faszák, többnyire. Becsúszik olykor egy-egy dolog, amivel én nem tudok mit kezdeni, de ez normális (egyrészt ritka, másrészt nem nézi meg, aki nem akarja). Amúgy meg egy Dikanda buli, vagy Ferenczi Gyuriék, vagy a jazz vonal úgyis elviszi a hangsúlyt jó irányba. Olyan meg úgy sincs, hogy minden mindenkinek maradéktalanul bejöjjön, nem is kell, hogy cél legyen


- A szervezés gördülékeny

Tehát azt gondolom nem a külsőségeiben igényel változást a fesztivál, sőt az sem biztos, hogy bármi változást igényel. Inkább experimentális törekvéseket kéne kipróbálni, és valóban kísérletezni az "együttlét" más típusú megfogalmazásai kapcsán. Az csak egy verzió, amiről én írok, és valójában ez az út a közönség oldaláról közelíti meg csak a dolgot, mert a másik oldalon nekünk nagyon tudni kell percre, hogy mit akarunk. Ugyanakkor hátha el lehet jutni abba az állapotba is, amit te folyamatosan szorgalmazol, a pikniket. Mert a piknikhez már az kellene, hogy azt mindenki akarja, és úgy készüljön (kiskosár)

 

Egyébként ezért jó Kisörspuszta, mert nincs semmi leírva. Ezért volt jó, most ez az erdélyi dolog, mert majdnem az volt az is, talán azért alakulhatott ki a közös együtt muzsikálás igénye, csak úgy spontán.

 

Tehát én ilyesmiket gondolok, hogy sodorja az ár az embereket, de ez csak egy irány, és messze nem arról szól, hogy hibákat kellene felsorolni, amin változtatni kellene.

 

Egyébként röviden: fasza volt!

 

Üdv: G.

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák