www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.11.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.03.11.

Újra úton a Mediawave!


Folytatódik a Mediawave tavaly sikeresen útnak indított online filmfesztiválja, a filmekre március 31-ig lehet szavazni. A nyertes alkotások megtekinthetőek lesznek majd a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten is.

vaskarika.hu

Ötven film - 15 kisjáték-, 21 dokumentumfilm, 14 animációs, kísérleti és táncfilm - tekinthető meg eredeti nyelven, angol felirattal az alábbi linket követve.

 

Az Úton Online Filmfesztivál nem azonos a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét "klasszikus" nemzetközi és magyar versenyével, de vannak filmek, melyek mindkét versenybe bekerültek (ez jelölve van az adott filmek adatlapján).

 

Sok izgalmat ígérnek a kisjátékfilmek. A Nepálból, Lengyelországból, Dániából, Németországból, Romániából, Spanyolországból, Franciaországból és Magyarországból érkező filmek által bemutatott, közvetített témák, kulturális hátterek szintén különlegesek. Külön kiemelendő a lengyel részvétel, amely a filmfesztivál ‘'klasszikus" részében is szembetűnő.

 

Az animációs és kísérleti filmek kevéssé tűntek frekventáltnak az Úton kategória szempontjából, de meglepetésre ide is kerültek gyöngyszemek a 11 filmből álló válogatásba, köztük iráni, spanyol, belga, német, szlovák és török filmekkel. Szórakoztatóak és elgondolkodtatóak, netalán talányosak és megfejtést igénylők.

 

A dokumentumfilm-válogatásban mély érzelmek, rejtett világok, hiteles életképek elevenednek meg a képkockákon és tárják elénk főként a kisebbségi népek helyzetét, mely témát a Mediawave már a kezdetektől különös figyelemmel karol fel. Szó van argentin hegyvidéki tájakról, életekről, lengyel vándorcirkuszosokról és lemezborítókról, végtelenbe vesző szibériai sorsokról, a baskír nyelv rejtelmeiről, és a magyar valóságról. Korrajzok és sorsdokumentációk: érdemes kitekintenünk és

bepillantanunk, mert van mit tanulnunk.

 

Az Úton Online Filmfesztivál nyertes alkotásai megtekinthetőek lesznek a komáromi Monostori Erőd mozitermeiben is, a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten április 28. és május 2. között.

 

További információk a Mediawave honlapján http://www.mediawavefestival.hu/ és facebook oldalán https://www.facebook.com/mediawavefestival.

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák