www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.12.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.03.16.

49 filmet nézhet meg a Mediawave online filmfesztiválján!


A Mediawave Fényírók Fesztiválja keretében idén már második alkalommal rendezik meg az Úton Online Filmfesztivált, ahol március 1. és április 28. között 49 filmet nézhetnek meg az érdeklődők kisjátékfilmek, animációs-, kísérleti táncfilmek valamint dokumentumfilmek kategóriában. A neten ingyenesen megnézhető alkotásokra szavazni is lehet, mellyel bejuttathathatja kedvenceit az április 28. és május 2. között megrendezésre kerülő "nagy" Mediawave filmes mezőnyébe. Az online filmversenyen részt vevő alkotásokra a klasszikus "legjobb film", "legjobb operatőr", "legjobb színész" kategóriák mellett a "legszebb út", "legnehezebb út" valamint "legfurcsább út" témakörökben lehet leadni a szavazatokat március 31-ig.

divany.hu

Az idei mezőnybe 78 országból, többek között Lengyelországból, Magyarországról, Franciaországból, Spanyolországból, Romániából, Németországból, Dániából valamint Nepálból érkeztek filmkülönlegességek, a kisjátékfilmek között megtalálható például Szabó Simon Fal című munkája, amit bemutattak már Tamperében, Reykjavikban és Triesztben is a közelmúltban. Érdekesnek ígérkezik Illés Attila Robinson című filmje illetve a lengyel származású Malgozata Suwala Afekt (Vonzalom) című munkája is.

 

Az animációs és kísérleti táncfilmek kategóriában is számos izgalmas alkotást találtunk, ilyen például a belga Fréderic Hainaut és Simon Medard harmincas éveket idéző filmje a Yew Fent és lent között, a török Kate Jessop Ha Brittania szimmetrikus lenne című műve vagy Gordán Ágnes, Ferencz Hunor és Rancz Zsolt Édes történet című filmje, amit több nemzetközi workshopon is bemutattak már az elmúlt években.

 

 

A legérdekesebb és legfigyelemfelkeltőbb alkotásokat a dokumentumfilmek között találtuk, itt olyan, ritkán nyilvánosságra hozott munkák nézhetőek meg, mint például a francia Lucile Chafour East Punk Memories (Keleti punk emlékek) című dokumentumfilmje, melyben a rendező bemutatja, hogyan éltek a magyar punkok a berlini fal leomlása előtt, majd tanúi lehetünk annak is, hogyan élték meg a rendszerváltást és hogyan alakult a sorsuk húsz évvel a fal leomlása után. Elsősorban a természet szerelmeseinek lehet érdekes az argentin-kanadai rendező, Ruben Guzman La Ciudadela (A citadella) című dokumentumfilmje, ami Patagónia területét mutatja be három elszigetelten élő ember sorsán keresztül. Természetesen a kivándorlás témája is foglalkoztatta a rendezőket, Csubrilo Zoltán Újrakezdés címmel forgatta le filmjét az ismeretlenbe vándorolt családokról. A szavazók között ötven darab belépőjegyet sorsolnak ki a szervezők a Mediawave 2015 Együttlétre, a Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválra, amit idén is a komáromi Monostori erődben rendeznek majd meg. A részletes programot és a szavazás menetét ide kattintva találja meg.

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák