www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.11.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2015.04.22.

Így öleli föl a negyedszázadot a Mediawave


A Mediawave Fényírók Fesztiválja/Nemzetközi Film és Zenei Együttlét filmes versenyprogramjába 78 országból 1494 filmes nevezés érkezett, az előzsűri 84-et választott a nemzetközi, 43-at a magyar, 49-et pedig az Úton Online Filmfesztivál programjába. A fesztivál 2015. április 28 – május 2-ig igéz.

librarius.hu

Lesz mibe alámerülniük a vájfülű jazzkedvelőknek de lubickolnak majd az underground-, a rock- és punk-, valamint az ethno- és népzene rajongók is. A legjazzosabb nap április 30-án lesz: a mediwave-es Együttlét egész napos programsorral csatlakozik a Nemzetközi Jazz Naphoz. Természetesen lesz májusfa állítás: a fát hazai és külföldi avantgardista zenészek fogják közösen avatni. Fellép többek között Paal Nilssen-Love, aki idén egy friss norvég csapattal, a Love Large Unit-tal érkezik, és itt lesz a Cactus Truck. Hivatalosan május 1. a fesztivál születésnapja, e napon Grencsó István, Geröly Tamás és Iva Bittová is koncertezik, a Dunai Bástyán pedig egy születésnapi dzsembori lesz az elmúlt 25 év munkatársai és szimpatizánsai részvételével.

 

 

Az idei év kulturális és installációs tematikáját a Falak adják. Az ötlet a berlini fal leomlásának a Mediawave-vel párhuzamos 25. évfordulójából ered. A Falak munkacímű témakört művészeti csoportok dolgozzák fel produkciók, közösségi akciók és performanszok keretében. A komáromi Monostori Erőd Dunai Bástyáját virtuális és valódi fallal is megosztani tervezik: lesz Kelet- és Nyugat-Mediawave, meg a programkínálat is e két irányba hasad.

 

A Mediawave művészeti műhelyeiben közösen alkotómunka során kezdők, érdeklődők és haladók fejlesztik tudásukat vizuális, zenei, színházi és irodalmi műnemekben . A filmes és fotós műhelyek mellett lesz fényfestő és üvegfestő szekció, az Új Forrás folyóirat irodalmit, Iva Bittová énekes műhelyt, Both Miklós roma-magyar progresszív zenei műhelyt, a Csángálló spontán közösségit szervez és koordinál. Az elszánt feltörekvők tanulhatnak még Grencsó Istvántól, és Hajnóczy Csabától és Miguéu Montanaro-tól is. A FAQ Színház és a 21. Színház a Nevelésért Egyesület színházi műhelyeket tart, s lesznek a mozgást előtérbe helyező workshopok is.

 

 

A fesztiváligazgató praktikus tanácsai:

 

A piknikhangulat kihasználása érdekében hozzunk magunkkal kockás abroszt, takarót és kosárkában elemózsiát, finom borocskát. Tavaly és tavaly előtt végig nyári dögmeleg volt, az első igazi nyári napok, mint ahogy a megfigyelésünk szerint gyakran így esett május elején az elmúlt húsz év során. Lehet fordítva is, eshet hó, eső, de az „Erőd velünk van”! A Dunai Bástya frissen felújított, padlófűtéses részével együttlétünk dacol az elemekkel, ám a takaró azért bárhol jól jöhet"

– javasolja Hartyándi Jenő.

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák