www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2019.03.26.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2016.02.05. 20:14

ELHUNYT KŐRÖSI ZOLTÁN ÍRÓ, MEDIAWAVE ZSŰRITAG (1962-2016)


Volt egyszer egy csapat

Durst György barát, zsűritagtárs megemlékezése

 

 

 

Talán tizenöt-tizenhat éve. Akkor készülhetett ez a kép. A Mediawave fénykorát élte, a győri helyszínek mellett több környékbeli faluban zajlottak az események. Bakonygyirmót, Rábapatona, Románd, Vének, Kajárpéc, Hédervár, stb.
Szerettük a vidéki helyszíneket. A zajos hangulatú találkozókat az eleinte bizalmatlan, majd egyre inkább oldott hangulatba kerülő a helyi lakosokkal. Tüzijáték, búcsú hangulat, filmvetítések, ételek, italok, közös zenélések, és persze, a foci. Ez a kép talán Romándon készült. A helyi focicsapattal mérkőzött a Mediawave válogatott. Úgy emlékszem, nagyon kikaptunk. Kőrösi Zoli a nemzetközi filmes zsűritagja volt (nem először és utóljára) és az íróválogatott focicsapatának tagjaként lelkesen részt vett a játékban... (folytatás)

 

A többiekhez, hozzánk képest profi volt. Zsűritársai szerették szarkasztikus megjegyzéseit a filmekről. Osztotta a labdát és segített, ahol csak tudott.
 

A fesztiválról szóló beszámolói, kritikái mindenki hasznára váltak, filmkészítő és néző számára iránytűvé. Jeles Nemes László és Horváth Lili mára befutott rendezők Mediawaven vetített filmjeiről írt, megjegyzései pontosak (hogy csak két, ebben az évben sokszor díjazott rendezőt említsek) és lényeglátóak voltak, ahogy ezt az alábbi linken is olvashatjuk.

 


Sajnálatos, hogy a filmes “szakma” nem értette meg a változás szükségességére hívó szavát, ellenségként kezelve távolította el maga közül. Most jobb a helyzet – kollégák?
 

Ugyanúgy álmodozó volt, mint mi, írásai közel álltak hozzám, rólam, rólunk szóltak. Visszavonult, kedvenc kutyájával vidéken mintha boldog lett volna. Legutóbb, pár hónapja ott találkozva erről beszélt. Meg hogy van egy barátja, akin segítenie kell. Picinyke keserűséget mintha éreztem volna szavaiból…
 

Ég és föld között búcsúzott el ettől a kisszerű világtól, amelyet úgy szeretett, ahogyan csak magyar író szeretheti manapság ezt a hazát. Megadatott neki, ami oly keveseknek, gyorsan szállt át arra a másik vonatra, amelynek uticélja számunkra, élők számára ismeretlen.
 

Zoli, ez a kép az Andalúz szobám falát díszíti. Hiszen egy csapatban fociztunk.
 

Arról beszéltünk, hogy nyáron jöttök, hiszen oly’ közel van Portugália, ahová mindíg is visszavágytál.

Mi legyen?


2016. február 05.

Durst György

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2016.03.01. 12:49
A csapatfotó Rábapatonán készült, sajnos az évjárat számomra is ismeretlen....Zalka Imre vándorfényképész örökítette meg a fiúkat...

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák