www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2019.03.23.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2016.05.17. 20:26

EZ A FESZTIVÁL EGY KIRÁLY HELY - Péter Polly véleménye


Péter Polly 11. osztályos Waldorf-diák második évbe segített Együttlétünk alatt: tavaly mindenesként, idén pedig a diákzsűri egyik lelkes, aktív tagjaként. Tapasztalatait a részletek-ben osztja meg velünk.

Beszélgetés Szűcs Rékával és Bata Ritával filmeik vetítése után. Fotó: Várhegyi Rudolf

Az érettségi megszerzésének alapkövetelménye egy bizonyos óraszámú szociális munka elvégzése. Nekem ebben rengeteget segített a Mediawave fesztivál, mivel tavaly is és idén is lehetőségem nyílt rá, hogy a keretei közt végezzek szociális munkát. Nem tapasztaltam meg egyéb „nyári melókat”, amit őszintén nem is bánok. Ez a fesztivál egy király hely. Olyan elveken alapszik, amely nagyon ritka a mai hétköznapi ember életében, s melynek segítségével az emberek sokkal közelebb kerülnek egymáshoz. Minden rendezvény nagyon barátságos és közvetlen hangulatban zajlik.

 

Egyik fő feladatunk a fesztivál ideje alatt az volt, hogy vegyünk részt a diákzsűriben. Különböző filmeket kellett néznünk, majd 5-ös skálán értékeltünk. Ha a rendező jelen volt a vetítésen arra is alkalmunk nyílt, hogy személyesen beszélgethessünk vele és feltegyünk a kérdéseinket a filmmel kapcsolatban. Én nagyon élveztem, hogy a diákzsűri tagja vagyok. Szeretem a filmeket, szeretek új embereket megismerni és kapcsolatokat építeni, tehát egyáltalán nem éreztem munkának az itt eltöltött időt. Ha valamin változtatnom kéne, akkor az 5-ös „pontozó-rendszert” 10-esre cserélném, hogy szélesebb spektrumon tudjunk mozogni.

 

Az itt megtekintett filmek sokban különböztek azoktól a filmektől, melyeket manapság mi fiatalok általában nézünk. Rövidebbek, elgondolkodtatóbbak voltak és a szokványostól eltérő filmes türkökkel, effektekkel és megoldásokkal éltek. Feltűnt például mennyi átgondolás és munka húzódik a filmekben elhangzó zenék illetve háttérzajok között.

 

Rám nagy hatást gyakorolt a Zéró című film. Az elején egy kicsit unalmas, de mindenképp szórakoztató film látszatát keltette majd a közepétől annyira felgyorsultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem. A mai napig sokszor eszembe jut, vajon mi lehet a megoldás a film által felvetett problémára, amely többek között magába foglalta a fogyasztói társadalom negatívumait, a terrorizmus vezérgondolatát és a méhek fontosságát.

 Nemes Gyula: Zero

 

A fesztivál ideje alatt sok egyéb feladatot is meg kellett csinálni. Viszont semmi nem volt KÖTELEZŐ így olyan munkát végezhettünk, melyben lelkesen és szívvel, lélekkel részt tudtunk venni. Engem személy szerint fele-fele arányban találtak meg a feladatok, s találtam meg én őket.

 

Nem éreztem magam kívülállónak egyszer sem. Az emberek közvetlenek voltak és mosolyogtak, legyen szó vendégekről, szervezőkről vagy épp előadókról. Ilyen légkörbe az ember hamar be tud épülni szerintem.

 

Nem lehet elégszer elismételni, mennyire közel hozza egymáshoz az embereket ez a fesztivál. Feloldódnak azok a gátak, amik miatt például az utcán nem elegyedünk szóba egy vadidegennel, ha ugyanolyan ruhadarabot viselünk, (még ha nyilván való is lenne, hogy van közös témánk). Itt mindenki bátran közeledett a másik felé. Egyszer, mikor a barátnőimmel a Duna parton mandalát készítettünk, odajött egy 20 év körüli lány, hogy csatlakozhat e hozzánk. Nyilván nem mondtunk nemet.

A waldorfos diákok esküvői ajándéka, a termékenységi mandala

 

Úgy érzem együtt tudtam működni a szervezőcsapattal is, nagyon hamar tudtam azonosulni az általuk követett közösség alapú szemlélettel. Én nagyon örültem, hogy hivatalosan is részese lehettem a folyamatoknak, s nem „csupán” szemlélődő voltam.

 

Nem szeretném megszakítani a folyamatot, ami működik, az működik, jövőre is nagyon szívesen vennék részt a Mediawave együttléten. Évről évre mást kap az ember a fesztiváltól, és ez szerencsére nálam eddig mindig pozitív végkimenetelű volt.

 

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák