www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. december KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2020.12.04.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2018.04.28. 22:18

1968, az emlékezés napja a 28. Mediawave Együttléten


Vaskarika - Mészáros Vivien - Fotók: Horváth Attila

2018.04.28.

Nagy várakozások közepette indultunk bevenni az erődrendszer hangulat- és programkínálatát, hiszen a tavalyi Együttlét nagyon pozitív élményeket hagyott bennünk. Belépve a helyszínre - immáron nem első bálozóként - azonnal éreztük: megérkeztünk. Rögtön az elején belefutottunk egy barátságos estebéd invitálásba. A kondérokban fortyogott a „mindentbele gulyás", melyet jóízűen, jó társaságban, gyönyörű környezetben fogyaszthattunk el. Családias légkör, nagy találkozások, még nagyobb ölelések, sátras hippik és baráti beszélgetések jellemezték a délutánt. (sok mindet olvashatsz még a részletekben)

 

 

Az első nap tematikája az 1968-as évre való emlékezés jegyében telt. A téma rendkívül szerteágazó, hiszen számos olyan esemény zajlott ekkor a világban, melyek hatottak egymásra, így nehéz egyetlen dolgot kiemelni fő vonalként. Elsőre - mint gondoljuk sokaknak - a vietnami háború elleni tüntetések, az európai diáklázadások, a hippimozgalmak jutnak eszünkbe. A közösségi emlékezés központja egy speciális vetítéshez kapcsolódott, amely a szovjet hippik világát mutatta be. A megjelenés dresszkódhoz kötött: lányok virágkoszorúban, melltartó nélkül, a fiúk pedig peace szimbólumokkal idézték meg a korszakot.

 

 

A vetítés után a film rendezőjével, producerével és zenei szakértőjével folytatott beszélgetés során több műhelytitkot is megismerhetett a közönség a korábbi szovjet, ma már orosz hippik máig élő világáról. Kisfilmek közül a helyi közösségi mozinál Csillag Attila Júlia című animációs munkáját tekintettük meg. A fekete-fehér megjelenítésű, minimalista képi világ frappáns csavarokkal mutatta be a gyermekét végletekig pátyolgató, elengedni képtelen anyát és az ezáltal korlátok közé zárt, világban nem boldoguló fiát. A szubkultúra asztalán Fóti Dávid kisfilmjei közül a Gördülő életet választottuk, amely a miskolci gördeszkások egy délutánjának pillanatait mutatja be minden realitásával.

 

 

A Mediawave koncertsorát a Deredura vidám, bohókás folk and alter zenéje nyitotta meg. A énekesnők személyében színpadon álló két tizenéves kislány bájos színezetet adott a sajátos népzenei feldolgozásoknak. A folk bandát némi csúszással Ferencz Mari triója váltotta. A marosvásárhelyi csapatról tudni kell, hogy a Mediawave-n való fellépési lehetőséget nyeremény útján szerezték meg. A 2017-es „A legszebb Erdélyi Magyar Dal" versenyen „Az volt a kérdés" című dalukkal harmadik helyezést értek el. A trió a spanyolfal színpadán bebizonyította, hogy kiérdemelték a jutalmat. A saját alkotású balladák és popdalok - köztük a nyertes dallal - mellett Ferencz Mari énekesnő libabőrös szinten hozta Amy Winehouse dalait. Már majdnem elfeledkeztünk az Ékes teremről, de szerencsére odavetődve a Pirkan varázslatos, sámánisztikus atmoszférájú előadásába csöppentünk. A népzenei hagyományokra épülő pszichedelikus zenei világ, kiegészülve torokénekkel és mantrákkal, valamint a vizuális ingerekkel az ember úgy érezhette, eggyé olvad a lelke az univerzummal.

 

 

A kezdetben maroknyi érdeklődőt összeverbuváló kikiáltó ember megtette a hatását, az est beálltával pedig egyre népesebbé vált a nyitóbuli helyéül szolgáló spanyolfal színtere. Az éjjeli vigasság is a '68-as év jegyében telt, ahol nemDJ Silló táncmulatságán felszállhattunk arra a híres sárga tengeralattjáróra.

 

 

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák