www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2021. április CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2021.04.23.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2011.06.05.NAPIJEGYEK
1 200,- Ft
MOZI NAPIJEGY (2011.06.05.)

Érvényes az adott nap összes filmes programjára!

1 200,- Ft
MOZI NAPIJEGY (2011.06.05.)

Érvényes az adott nap összes filmes programjára!

1 200,- Ft
MOZI NAPIJEGY (2011.06.05.)

Érvényes az adott nap összes filmes programjára!

1 200,- Ft
MOZI NAPIJEGY (2011.06.05.)

Érvényes az adott nap összes filmes programjára!

Helyszín: AGORA Savaria Filmszínház - Nagyterem - 9700 SZOMBATHELY, Mártírok tere
17:00

JÁTÉKFILMEK 6. (192')

MOZIJEGY:
600,- Ft
Testvér
Marcel RASQUIN (Venezuela):
Daniel kivételes focista, csatár. Julio a csapatkapitány, született vezető. Testvérekként nevelték őket a szegénynegyedben, La Ceniza-ban, ahol focizni kezdtek. Daniel arról álmodik, hogy profi focista lesz, míg Julio a család asztalára próbál kenyeret teremteni, fekete ügyletekből szerzett pénzből....

Testvér
Marcel RASQUIN (Venezuela):
Daniel kivételes focista, csatár. Julio a csapatkapitány, született vezető. Testvérekként nevelték őket a szegénynegyedben, La Ceniza-ban, ahol focizni kezdtek. Daniel arról álmodik, hogy profi focista lesz, míg Julio a család asztalára próbál kenyeret teremteni, fekete ügyletekből szerzett pénzből....

19:00

ANIMÁCIÓSFILMEK 1. (103')

MOZIJEGY:
600,- Ft
Edward
BOGDÁN Zoltán (Magyarország):
Edward 9 min.
Az "Edward" egy animációs rövidfilm, mely Arany János: A walesi bárdok c. balladája alapján készült. “A walesi bárdok” egy vesztes forradalom és szabadságharc után íródott 1857-ben. Rövid háttér Magyarországon mindenki pontosan értette, miről szól ez a költemény. Bár a ballada tulaj...

Camille MOULIN-DUPRÉ (Franciaország):
A tengerparton ülve gy idős úr újságot olvas fehér kiskutyájával, amikor egy nő látványa zavarja meg nyugalmát. A gyönyörű nő után áhítozva egy animációs képregéynben találja magát, ahol életének harcaira és csalódásaira emlékezik a vásznon.. Ez a rajzfilm Jean-Paul Belmondonak tiszteleg.

Teremtmények eredete
Floris KAAYK (Hollandia):
Futurisztikus elképzelés a világról egy globális katasztrófa után. Ebben a sötét példázatban mutálódott (vég)tagok keresik egymás segítségét, de hibás kommunikáció miatt a küldetés halálra van ítélve.

Sakk
OROSZ István (Magyarország):
Sakk 6 min.
Egy százéves sakkparti rekonstrukciója a lejegyzett lépések és egy sokszor átretusált fénykép alapján. A játszma politikai vonatkozásai felülírják a sportbelieket: a bolsevik párt két vezetője, Lenin és Bogdanov ült egymással szemben. Az animációs film, igaz a maga ironikus módján, megkísérel igazsá...

http://communism2010.ro
SÁNTHA Dénes és DAMÓ Zsolt (Románia):
Több mint húsz évvel a rendszerváltás után a múlt továbbra is velünk él.

Tények
MURANYI Matza Terez (Románia):
This animation wants to reflect on man woman relationships, feelings caused by a break up, the difference in the attitude towards relationships. The story itself is quite sad, the visualisation is based on harsh contrasts while the music is melancholic. It's mainly hand drawn animation mixed with vi...

Bogdan MIHAILESCU (Románia):
Igaz történet? Talán így történt az előző évszázad fekete-fehér világában, mely néha szépiává is vált és amibe a művészet vitt színt.

Szofitaland
TARI Zsófia (Magyarország):
A Musical kisfilmben megtudjuk, hogyan, és milyen fantáziavilágban készül el egy egyedi tartalommal élő gyűrű. Különös karakterek bukkannak fel és énekelnek a Szofita Land-ban végzett munkájukról. A film egyszerre játszódik a gyűrűk köré teremtett fantázia manufaktúra helyszínein, és a gyűrűkben lét...

BUCSI Réka, VARGA Petra (Magyarország):
A történet két pantomimos ebédszünetét mutatja be, mikoris a haspók Louis összes kreativitását és pantomimos szakértelmét latba vetve próbálja eltulajdonítani a mindig higgadt Jean Pierre ebédjét, ám ahogy lenni szokott, végül az okosabb győz.

a Mese
Yordan LAZAROV (Bulgária):
'a Mese' egy bátor lovagról szól, aki teljesítette a királlyal való megállapodás rá eső részét: a Szörny feje a kezében van. Vajjon betartja-e a király az ígéretét?

Sáiva
Tuva Synnevåg (Norvégia):
Sáiva 9 min.
A számik Skandinávia őslakosai. A történet egy mitologikus számi helyszínen játszódik, és egy lányról szól, aki szerelmét keresi. A fiú halott.

A tó asszonya
Mathilde PHILIPPON AGINSKI (Franciaország):
Ez a történet egy tóparton lakó nőről szól. Különleges kapcsolata van a vízzel és a természettel. Magánya mégis szomorúvá teszi. Egy nap azonban hőség ereszkedik alá és a víz elkezd fogyni.

A bérlő
Jason CARPENTER (USA):
Az igaz történeten alpuló "A bérlő" egy kisfiúról szól, akire egy idős hölgy vigyáz napközben. A ház egy omladozó, öreg épület, ahol egy fircsa férfi lesz az úr. Egy számára eléggé értelmetlen küzdelem folytán a fiú a gondoskodás zavaros formáit tapasztalja meg a házban.

Ceruzával írva
Yaron BAR (Izrael):
Egy mindennapi vonatút lassan rémálommá válik.

Virágcserepek
Rafael Sommerhalder (Egyesült Királyság / Svájc):
Rövidke film virágcserepekről, kalapokról és szokásokról.

21:00

DOKUMENTUMFILMEK 9. (97')

MOZIJEGY:
600,- Ft
Mikor a zene megváltoztatja a rezgő város falát
Pamela MADDALENO (Franciaország / Olaszország):
A Sziget, egy sziget. Egy elveszett paradicsom, ahol az egyetlen vallás létezik: a rock ’n’ roll. Rövid dokumentumfilm arról, milyen is megélni egy koncertet.

Napozz holddal- a Kispálfim
MERÉNYI Dávid (Magyarország):
A film az eddig Magyarországon magyar zenekarok koncertjein készült televíziós közvetítés-ízű felvételeitől eltérően egy valódi, filmes magatartással és igényességgel készült koncertfilm. Egy olyan műfaji hibridről beszélünk, ami a zenére alapozva prezentálja a koncertet megelőző hónap fontos ese...

Helyszín: AGORA Savaria Filmszínház - Kamaraterem - 9700 SZOMBATHELY, Mártírok tere
17:00

DOKUMENTUMFILMEK 6. (107')

MOZIJEGY:
600,- Ft
Mi anyáink
Ebrahim SAEEDI & Zahavi SANJAVI (Irán):
Irakban a Baathok harminc éves uralkodása alatt iraki kurdok és siiták ezreit ölték meg. Körülbelül 182 ezer ember halt meg, mikor 4500 települést semmisítettek meg Kirkuk, Soleimanieh, Dahouk és Erbil régiókban azzal a céllal, hogy kiírtsák a kurd lakosságot. A 24 év után, Irak déli sivatagában meg...

Negatív magyar filmtörténet
NEMES Gyula (Magyarország):
El nem készült magyar filmek rekonstrukciói a magyar filmművészet nagyjainak közreműködésével.

19:00

KISJÁTÉKFILMEK 6. (93')

MOZIJEGY:
600,- Ft
November
Guro EKORNHOLMEN (Norvégia):
November 15 min.
Gusztáv budapesti hajléktalan. Beteg és fáradt, véget akar vetni életének úgy, hogy leugrik az egyik dunai hídról. Amikor a híd szélén áll, rájön, hogy hátravan még egy befejezetlen ügye, amit el kell intéznie, mielőtt végleg eltűnik. Hogy véghezvigye, szüksége van némi pénzre, új ruhára és egy meleg fürdőre.

Erdő
KÁRPÁTI György Mor (Magyarország):
Erdő 12 min.
Az erdőben gyilkosság történik. Balázs ijesztően közel kerül az ügyhöz. Az élmény egyre jobban nyugtalanítja.

Az Ínyenc
SZKOK István (Magyarország):
Az Ínyenc 10 min.
"...Mr. LePenn élete randevújára készült. A sokadikra. Napokig készült, ötletelt, hogy minden a helyén legyen. Extra nőhöz, extra kaja, finom bor, gyertyafény, meghitt hangulat.Úgy nevezte magát, hogy az Ínyenc. Ez tetszett önnönmagának..." A film lehetne krimi, lehetne életmód magazin, de ez csak film...

TÖRÖK Áron (Magyarország):
Julja, a műsorvezető találkozik élete legfontosabb riportalanyával. Katrina története elvezet egy olyan világ kapujába, melyben nem kell többé megfontolni tetteinket. A kérdező sorsfordító válaszokat kap a ma esti show-ban.

Az úr elköszön
NEMES Jeles László & VÁRKONYI Tímea (Magyarország):
Az idő tájt, minden ok nélkül, az az ötletem támadt, hogy valamiképpen, mégpedig a lehető legundorítóbban tönkreteszem az életemet.

Magasfeszültség
ERDÉLYI Dániel (Magyarország):
Egy alföldi falu határában idegenül léteznek egymás melett a high-tech üzem dolgozói és a közeli cigányputri lakói. Pedig mindkét közösség elektromossággal foglalkozik. Az egyik tevékenységhez folyamatos áramszolgáltatásra van szükség, a másikhoz viszont legalább ideiglenes áramkimaradásra.

21:00

KÍSÉRLETIFILMEK 1. (98')

MOZIJEGY:
600,- Ft
Időzítés
Amir ADMONI (Brazília):
Az idő kegyetlen börtön ebben a rövidfilmben, amelyben egy fiatalember retteg saját ambícióitól. A metaforában a végletekig elmerül a film rendezője, megteremtve a live action és animációs tecnikára épülő sajátos világát, melyben a főhős végül szó szerint egy vasútállomás órájának foglya lesz.

Húgom
Michael RITTMANNSBERGER (Ausztria):
A veszteség rövid története, a néző csontjáig ható történetmeséléssel, viszonylag egyszerű, lassú kameramozgással. Michael Rittmannsberger megkapó filmje képes arra, hogy egy család fájdalmát átfordítsa önmagát meghaladó erőteljes önazonosítássá.

Alla KOVGAN (USA):
Felügyelet nélküli gyerek banda megszállja New Londont, ahol megalkotják saját rítusaikat és rituáléikat az utcai játékokon keresztül. Élénk hangulatuk reményt ébreszt a jövő iránt, de egyben le is hangol, hiszen arra emlékeztet, hogy a gyereknemzedékek eltűntek Amerika városainak utcáiról.

Hangos felületek
GUTEMA Dávid (Magyarország):
Különböző felületeket láthatunk hangkísérettel.

Kormányeltörésben
Igor and Ivan BUHAROV (Magyarország):
A film Domonkos István „Kormányeltörésben“ című verse nyomán készült, amely egy modern eposz, önkifejezése az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi életnek. A film egy utazás a világon a különböző politikai-gazdasági rendszerek között.

Elnyelte a tenger
Andrew KÖTTING (Egyesült Királyság):
Az ’Elnyelte a tenger’ a hullámokban ránk ránk törő megérzéseket, a víz színén hányódó impulzusokat, vágyakat, és a halállal való küzdelmet ábrázolja. Andrew Kötting filmje áramló, hullámzó, nem szokványos fejezetekből áll össze, melyek címeit a Moby Dickből kölcsönözték.

A homok szájai
Angel Aldarondo (Spanyolország):
A tonhal gyakorlatilag hónapokig hibernált állapotban él a Cantabria tengerben az aktív etetési időszakot követően.

A névtelen
Ya-Li HUANG (Tajvan):
A film a látott és hallott dolgok közötti kapcsolatra építi fel vizuális költészetét és érzéki folytonosságát, ami azonban nem az ok-okozati összefüggésre épül.

A nagy futam
Kote Camacho (Spanyolország):
1914-ben járunk. A Lasarte versenypálya meghirdet egy addig még soha nem látott díjat a győztes számára. A világ nyolc legkiemelkedőbb lovai és zsokéi köré gyűlnek a rajongók a világ különböző pontjairól, hogy lássák a hatalmas eseményt: a Félmilliós Nagydíjat.

Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI - Káldy terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
16:15

Apacsok

 

színes, magyar film, 80 perc, 2010 (12)

 

rendező: Török Ferenc
forgatókönyvíró: Kovács Krisztina, Bereményi Géza
operatőr: Garas Dániel
jelmeztervező: Benedek Mari
producer: Angelusz Iván, Bálint András
társproducer: Poós András
látványtervező: Stark Attila
gyártásvezető: Taschler Andrea
vágó: Barsi Béla

 

szereplők:
Csányi Sándor (Horváth)
Gazsó György (Apa)
Szervét Tibor (tartótiszt)
Csomós Mari (Nagymama)
Martin Márta (Házmesterné)
Schneider Zoltán (Szoboszlai)
Bálint András (Hegedűs)
Kocsó Gábor (Hadnagy)
Vajdai Vilmos (Bajomi)
Karalyos Gábor (Szilaj ló)
Balla Eszter (Kata)
Wéber Kata (Edit)
Marjai Virág (Csilla)
Adorjáni Bálint (Fürge Hód)
Alexis Latham (Mr. Caldron)
Klem Viktor (Tíz Medve)

 

Filmelőzetes Flash formátumban.


18:15

A sasvadász fia

(Eagle Hunter's Son)

színes, feliratos, német-svéd-dán filmdráma, 84 perc, 2009 (12)

rendező: René Bo Hansen
forgatókönyvíró: Stefan Karlsson, René Bo Hansen, Staffan Julén
zeneszerző: Sebastian Pille, Steffen Kaltschmid
operatőr: Dixie Schmiedle
producer: Christoph Fisser
vágó: André Bendocchi-Alves

 

szereplők:
Bazarbai Matei (Bazarbai)
Mardan Matei (Apa)
Asilbek Badelkhan (Khan)
Serikbai Khulan (Inaara)


Filmelőzetes Flash formátumban.


20:00

Ketten a hullámban


(Deux de la Vague/Two in the Wave)

feliratos, francia dokumentumfilm, 91 perc, 2009 (BA)

 

rendező: Emmanuel Laurent
operatőr: Etienne De Grammont, Nick de Pencier
producer: Emmanuel Laurent
vágó: Marie-France Cuénot

 

szereplők:
Anouk Aimée (önmaga - archív felvétel)
Jean-Pierre Aumont (önmaga - archív felvétel)
Charles Aznavour (önmaga - archív felvétel)
Jean-Paul Belmondo (önmaga - archív felvétel)
Jacqueline Bisset (önmaga - archív felvétel)
Jean-Claude Brialy (önmaga - archív felvétel)
Claude Chabrol (önmaga - archív felvétel)
Jean-Luc Godard (önmaga - archív felvétel)
Anna Karina (önmaga - archív felvétel)
François Truffaut (önmaga - archív felvétel)
Eric Rohmer (önmaga - archív felvétel)
Jeanne Moreau (önmaga - archív felvétel)

 

 

 

Filmelőzetes Flash formátumban.

 

 


Helyszín: RÓMER HÁZ - HRABAL MOZI - Premier terem - 9021 GYŐR (HUN), Teleki u. 21.
14:45

Bogyó és Babóca - 13 új mese

 

színes, magyar animációs film, 70 perc, 2011 (nincs kh.)

rendező: Antonin Krizsanics
író: Bartos Erika
zeneszerző: Alma Együttes
mesélő: Pogány Judit
producer: M. Tóth Géza

 

Filmelőzetes Flash formátumban.

 

 


16:00

Bogyó és Babóca - 13 új mese

 

színes, magyar animációs film, 70 perc, 2011 (nincs kh.)

rendező: Antonin Krizsanics
író: Bartos Erika
zeneszerző: Alma Együttes
mesélő: Pogány Judit
producer: M. Tóth Géza

 

Filmelőzetes Flash formátumban.

 

 


17:15

Bogyó és Babóca - 13 új mese

 

színes, magyar animációs film, 70 perc, 2011 (nincs kh.)

rendező: Antonin Krizsanics
író: Bartos Erika
zeneszerző: Alma Együttes
mesélő: Pogány Judit
producer: M. Tóth Géza

 

Filmelőzetes Flash formátumban.

 

 


18:30

Winter's Bone - A hallgatás törvénye

(Winter's Bone)

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 100 perc, 2010 (16)


rendező:
Debra Granik
forgatókönyvíró: Debra Granik, Anne Rosellini
zeneszerző: Dickon Hinchliffe
operatőr: Michael McDonough
producer: Alix Madigan, Anne Rosellini
vágó: Affonso Gonçalves

 

szereplők:
Jennifer Lawrence (Ree Dolly)
John Hawkes (könnycsepp)
Kevin Breznahan (kis Arthur)
Dale Dickey (Merab)
Garret Dillahunt (Baskin seriff)

 

Filmelőzetes Flash formátumban.
 


20:15

Instant dohány

(Snabba Cash)

színes, feliratos, svéd thriller, 124 perc, 2010 (16)

 

rendező: Daniel Espinosa
forgatókönyvíró: Maria Karlsson, Jens Lapidus
zeneszerző: Jon Ekstrand
operatőr: Aril Wretblad
producer: Fredrik Wikström
vágó: Theis Schmidt

 

szereplők:
Joel Kinnaman (Johan 'JW' Westlund)
Matias Padin (Jorge)

Dragomir Mrsic (Mrado)
Lisa Henni (Sophie)
Mahmut Suvakci (Abdulkarim)
Jones Danko (Fahdi)
Lea Stojanov (Lovisa)
Dejan Cukic (Radovan)

 

Filmelőzetes Flash formátumban.


 
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák