www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2019.03.23.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Filmek

Az éjszakám a nappalodAz éjszakám a nappalodAz éjszakám a nappalodAz éjszakám a nappalod
Az éjszakám a nappalod

My Night, Your Day
Magyarország
Rendező: DÉSI András György & MÓRAY Gábor
100 min. 2015,
szöveges, magyar nyelv, angol felirattal
Forgalmazó: A company
Gyártó: Új Budapest Filmstúdió
E-mail:
Forgatókönyv: Dési András György - Móray Gábor
Operatőr: Csukás Sándor HSC
Zeneszerző: Zságer Balázs, Peter Ogi
Vágó: Roszik Gergő
Szereplők:
Cukor Balázs, Anger Zsolt, Kovács Krisztián, Vajda Milán, Szamosi Zsófia, Pálos Hanna, Scherer Péter, Menszátor Héresz Attila, Balog József

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba.
Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények… főnökük, a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve.
Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle…

Fontosabb bemutatási helyek:
  • Budapest
  • Porto
  • Kolzsvár
Az éjszakám a nappalod
DÉSI András György & MÓRAY Gábor

Dési András György és Móray Gábor 2003 óta hat kisjátékfilmet írt és rendezett együtt: A pofon, Jocó, A 639. baba, Az utolsó kép, Valaki vacsorára és Búcsú az Inforg, az Objektív, a Hunnia és a Makabor stúdiónál készült, producerük Muhi András, Rózsa János, Sándor Pál és Oláh Kata volt. Mindegyik filmet – amíg létezett – beválogatták a Filmhét kisjátékfilm programjába, 3 közülük szerepelt a Mediawave kisfilm szekciójában, mindegyik vendégeskedett nemzetközi fesztiválokon és számos díjat is elhozott.
A legsikeresebb eddig A 639. baba volt, amelyet több mint 60 nemzetközi fesztivál versenyprogramjába válogattak be (köztük Clermont-Ferrand-ba), és 7 díjat nyert, számos európai és Európán kívüli tévécsatorna sugározta, és a magyar mozikban Gondry Az alvás tudománya című filmjét kísérte.
A Valaki vacsorára többek között szerepelt a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Dési és Móray nagyjátékfilm-forgatókönyveket is ír. A Kovács címűt beválogatták a Sundance Intézet Central European Screenwriters’ Labjába, és az itt újraírt változat megnyerte a Hartley Merryll alapítvány éves hazai fordulóját. Egy másik tervük, az Égszakadás a magyar.film.hu 1. treatment versenyét nyerte.
Egy másik forgatókönyvük – amit ezúttal nem maguknak írtak – a Ginkgo bekerült a Berlinale Coproduction Marketjére, jelenleg előkészítés alatt áll.

Az éjszakám a nappalod (akkor még Titkos pizsama címen) különdíjat nyert az 1. hazai Forgatókönyv vásáron, és beválogatták az Eqinox éves műhelyébe. A film a Nemzeti Filmalap támogatásával készült el, a bemutatójára 2015 novemberében került sor. Azóta beválogatták a Fantasporto és a Filmtettfeszt programjába.

Dési András György és Móray Gábor mindketten vagy egy évtizeden át voltak a Barátok közt írói. Móray Gábor újságíróként és fordítóként dolgozik, Dési András György különféle álneveken könyveket fordít, ír színházi és filmkritikákat, novellákat, színdarabot, képregényt és dalszöveget valamint egy hazai filmforgalmazó cég munkatársaKERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák