www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

 

Mindszentkálla, 2022. április 29-30.

Kiscsősz, 2022. május 4-7.

Ravazd, 2022. június 4-5.

Somogyfajsz, 2022. július 18-23.

(Mediawave Nyári Tábor)

 


Mindszentkálla, 2022. április 29-30.

Kiscsősz, 2022. május 4-7.

Ravazd, 2022. június 4-5.

Somogyfajsz, 2022. július 18-23.

(Mediawave Nyári Tábor)
 

  

 

 

Mindszentkálla, 2022. április 29-30.

Kiscsősz, 2022. május 4-7.

Ravazd, 2022. június 4-5.

Somogyfajsz, 2022. július 18-23.

(Mediawave Nyári Tábor)

 


Mindszentkálla, 2022. április 29-30.

Kiscsősz, 2022. május 4-7.

Ravazd, 2022. június 4-5.

Somogyfajsz, 2022. július 18-23.

(Mediawave Nyári Tábor)
 

etnik Archív
2022. szeptember Aktuális program:
2022.09.28.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

:: TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE 2015 :: 25 ÉV MUNKATÁRSAINAK ÉS SZIMPATIZÁNSAINAK TALÁLKOZÓJA

 

GYŰLŐ EMLÉKEK

1980-2015

írott, videó és fotó

(kattints a címre)

 

HALOTTAINK

1980-2015

(kattints a címre)

 

MUNKATÁRSAK & SZIMPATIZÁNSOK &

MŰVÉSZETI ALAPEMBEREK

ÉVENKÉNTI BONTÁSBAN

(kattints a címre)

 

PRIVÁTWAVE

a 25 éves évforduló első felhívása

(kattints a címre)

 

 

Sokan, nagyon sokan segítettek az elmúlt 25 év során a MEDIAWAVE Fesztivál, ma Együttlét évenkénti létrehozásában. Köszönet érte! Sokan munkálkodtak azon egész évben, az év egy szakaszában vagy csak a rendezvényen magán, hogy az előkészítés, a megvalósítás és a levezetés megfelelő színvonalú legyen. Tették ezt önkéntesként vagy csekély eseti díjazásért. Esetleg áldozták rá életük pár évét, ahelyett, hogy valahol - a társadalom által "tisztességes" munkának tartott, többnyire jól fizetett - tevékenységet folytassanak, ellentétben a MEDIAWAVE által nyújtani tudott sovány kenyérért. Igen, a szervezési munka intenzív szakaszai és a sovány kenyér sokszor okoztak különböző szintű feszültségeket munkatársak között. Ezért a nagyobb tűréssel, elhivatottsággal megáldottak tovább bírták, néha fő munkatárssá váltak, a többiek lassan lemorzsolódtak, megfáradtak, megsértődtek, komoly emberekké váltak.

 

Legyen is, volt is bárhogy, eltelt 25 év és ilyenkor illik megemlékezni és fejet hajtani mindazok előtt, akik bármely időszakban és bármit is hozzátettek a megvalósuláshoz, a sikerhez. Mert akárhogy is nézzük, már az is különleges helyzet, hogy sok megingáson, hullámvölgyön és hullámhegyen átevickélve ma is létezünk. Sőt nem csak létezünk és vegetálunk, hanem három év Monostori Erődös működés után bátran kimondható, hogy a városokon kívül (Győr, Szombathely) egy igazi végvárban, megújulva és megfrissülve a legszebb időszakokat idézve, talán időnként már felül is múlva: prosperálunk.

 

Biztos, hogy az eltávozóknak és a maradóknak is sok csalánleves jutott a finom húsleves helyett, de tán örömök, személyes sikerélmények és jó érzések is. Gondolom e kettő arányának változása határozta meg ki meddig tartott ki. Mert hát vannak az emberi tűrőképességnek is határai. De eszembe jutott analógiaként egy étkezéssel kapcsolatos hasonlat, amely tán szemléletesen visszadja mai gondolkozásunkat. A korábbi szegény időkben a hétközbeni étkezést az egyszerűség és olcsóság, könnyen hozzáférhetőség jellemezte. A csalán és köménymagos leves, puliszka és hús csak ritkán, legfeljebb vasárnap került az asztalra. A jólét fokozódásával az arányok eltolódtak az egyre nagyobb húsfogyasztás felé. Mindenki boldog volt ettől. Majd egyszercsak "amerikai kutatók bebizonyították", hogy amit eddig a jólét és fejlődés jeleként éltük meg, azok káros és egészségtelen dolgok, azaz a lenézett, a szegénység mintázásának számító csalánleves hirtelen értékes eledellé vált. Hasonló folyamat zajlott le a mi fesztiválunk keretében is. A kezdeti együk, ami a környezetünkben található helyzet után, a hírnévvel egyenes arányban növekedő támogatásokkal egyre több hús, azaz neves hazai és nemzetközi produkció került az asztalra. Szívesen fogyasztotta e nemes falatokat a MEDIAWAVE közönsége, és egyre finombbakra vágyott, míg a 2010 körüli világválság nem figyelmeztett bennünket növekedésképességünk határára. Szerencsések lehetünk, hogy ráébresztettek minket: a növekvő étvágynak vannak korlátai és az elhízás károsítja a szervezetet. Szemléletváltásra volt ahhoz szükség, hogy ismét megszeressük a csalánlevest és ne a szegénységet lássuk benne, hanem az egészséget, a mértéktartás, a közösségi lét örömét. Ezért is vagyunk ma nem fesztivál, hanem EGYÜTTLÉT!

 

Személyesen több éve az utolsóra készülök, mint most is. Ez egy jó önbecsapó taktika, mert felspanolja az embert és megpróbálja utoljára a legjobbat kihozni magából. Persze aztán végigküzdve a folyamatot, megfelelő boldogságszérumot lövelve a közösségbe/közönségbe, és abból valamit vissza is kapva, ismér nekiállunk a következőnek. De valójában nem is taktika ez, hanem realitás, mert majd minden évben nulláról kell/kellett kezdenünk. Csak a tapasztalatunk, rutinunk, találékonyságunk, tűrőképességünk nőtt. Fontos felismerés volt úgy 3-4 éve, hogy a művészetközvetítés színvonalát nem csökkentve a közösség és hangulat alakítást is egyre tudatosabban műveljük, hasonló szintre emeljük. És a közönség, az egyre bővülő MEDIAWAVE közösség ebben velünk tart. Jönnek újak is szép számban, de a régiek is visszetéregetnek lassacskán.


Ez jó is így! Legyünk együtt annyian, amennyien jól érezzük egymást és tudunk élményeket, hangulatokat, jó beszélgetéseket és művészeti produkciókat adni egymásnak. Ritka dolog ez ma már. Ne hagyjuk veszni!

 

 

E kis helyzetelemzés után, visszakanyarodva a 25 éves évfordulóhoz, felkérünk minden régi és mostani munkatársat, akiknek van kedve az ismételt találkozáshoz, hogy segítsen megszervezni a következő Együttlét alatti találkozót (2015. április 28.-május 2.). Évenkénti bontásban megpróbáljuk fellelni az egykori kollégákat. Ennek alapja a katalógusokban lévő munkatári lista, ami nyilván nem teljes, mert a kiadás-nyomtatás közti időben is változhatott a gárda, de a korai időkre nézve az emlékezet már meglehetősen halovány. (Különösen én vagyok már annyira szenilis, hogy pár nappal korábban történtekre sem emlékezem. Hiába a 25 év és az öregség!) Aki lemaradt, az jelezze, pontosabban akiknek még valaki eszébe jut, ne feledje megírni!

Ezért kérünk mindenkit, segítsen a listákon látható, még fel nem lelt munkatársak megtalálásában!

Aki megtalálta magát az évenkénti listán, az is nyugodtan módosíthatja a felrakott adatokat, fotókat és nagyon örülnénk, ha írnátok pár keresetlen gondolatot, véleményt a múltról. Vajon ti hogyan éltétek meg az akkori fesztiválokat? Nem dicsérő szavakat várunk, hanem realista, akár humoros történeteket, amely egy ilyen "zavaros", zaklatott szervezésfolyamból lecsapódott és megmaradt bennetek.

A jelentkezést és találkozást várva.

Hartyándi Jenő

e-mail: hartyandi@gmail.com
tel: 20/9690-535

Győr, 2014. október 09.

 

 

KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák