www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

 a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

  

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel 

 

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

 a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

  

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel 

 

etnik Archív
2018. június PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2018.06.25.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

:: TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE 2016 :: RAKJUK ÖSSZE, AMINK VAN...- közösségi programok pályázata

 

PÁLYÁZAT

SZÖVÖGESSÜNK EGYÜTT KÖZÖSSÉGI HÁLÓT!
Rakjuk össze, amink van és élvezzük!

 
Közösségek, közösségi programok jelentkezését várjuk a
26. TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE
Nemzetközi Film, Zenei és Közösségi Együttlétre
Monostori Erőd és Duna-part
Komárom, 2016. április 27-május 1.
 

EGY KIS IDEOLÓGIA & HÁTTÉRTÖRTÉNET 1

akit érdekelnek a háttérgondolatok és mozgató rugók,

a 2015-ös Ördögkatlan Fesztivál Mediawave szervezte

Kovács udvarházához már egyszer kerestük a megfogalmazást

 
Keressük azon projekteket, csoportokat, egyéneket, akik KÖZÖSSÉG ALAPÚ ötletüket megvalósíthatónak látják a komáromi Monostori Erőd Duna-bástyájának különböző zugaiban, kazamatáiban, vagy a Duna-parti ártéri erdőben, réten, vízparton... Aki nem ismeri – ide kattintva -, rengeteg fotográfiát tekinthet meg e közösségi együttlét hangulatáról, helyszíneiről.

Kizárólag közösségépítő, kapcsolatteremtő, ’aktív’ programokat létrehozó csoportokkal, közösségekkel keressük a partnerséget, az együttlétre eljövők szeme előtt létrejövő, akár több napig alakuló programok megvalósításának területén. Az ötletek épülhetnek a pályázó saját közösségére, műhely/workshop tevékenységére, de lehetnek új közösséget építő formák is. Prioritást élveznek azok a pályázatok, akik a „közönség-mentalitás”-sal érkező szemlélődőket aktivitásra buzdítják, megpróbálják bevonni kisközösségi tevékenységükbe, nem hagyják külső, passzív szemlélődő szerepben.

Összcél egy olyan EGYÜTTLÉT létrehozása, amely alapját, mondhatni fundamentumát sok kis közösség nyitott munkálkodása, bemutatkozása adja, ellentétben a programok sorára, sztárokra és tömegre alapozott fesztiválokkal. Nem kevésbé fontos cél, hogy átjárhatóság legyen, alakulhasson ki a kisközösségek között. És belőlük következzenek a nem hagyományos értelemben vett „programok”. De a legfontosabb cél, olyan környezet kialakítása, ahol ismét „köszönnek egymásnak az emberek”. (Szívesen látnánk egy „köszönést gerjesztő” projektet is.) Mert ott ismét adottá válik az első lépés az új kapcsolatok létrehozása, a közösség létrejötte, kialakítása irányában.

Az Együttlét 2016-os évi speciális témája: KÁOSZ & REND. Tavaly hasonló volt a meglehetősen sikeresen megvalósult „FALAK” tematika. A pályázott program lereagálhatja ezt a témát is, de a kapcsolódás nem kötelező.

 

Pályázók köre:
- egyének
- csoportok / baráti körök
- társulatok/egyesületek, stb.

 

Jelentkezési határidő:
1./ Nagy projektek (több napos)
Folyamatosan, de legkésőbb december 31-ig!
2./ Kis projektek (1 napos vagy pár órás akciók)
Folyamatosan, de legkésőbb február 28-ig!
Előnybe részesülnek azok a pályázatok, amelyek december 31-ig, a program összeállítás kezdetéig megérkeznek, és amelyek egyértelműen figyelembe veszik a helyszíni adottságokat.

 

Elbírálás határideje:
Folyamatosan, de legkésőbb január 30-ig (nagy projekt),

illetve március 15-ig (kis projekt).
A döntésről, arról, hogy a szervezők a pályázatban javasolt programot/témát adaptálhatónak tartják-e az Együttlét tartalmi elemei közé, értesítést küldünk a pályázók által megadott e-mail címre.

 

Díj:
- Bemutatkozási lehetőség

a 26. Tartóshullám/Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléten.
- Napijegy, fesztivál bérlet - projekttől függően.

 

Jelentkezési feltételek:

Kitöltött jelentkezési lap (a lap alján letölthető) értelemszerű kitöltése és határidőig való visszaküldése!

 

HÁTTÉRTÖRTÉNET 2
Közönség vagy közösség?
Fesztivál vagy együttlét?

Elmúlt 25 év, ami nemcsak hosszú idő egy sok mindent megért, mondhatni viharvert civil, nonprofit szerveződés (Mediawave Alapítvány) életében, hanem jó alkalom arra, hogy átgondolja eddigi tevékenységét és levetkezze belőle azokat, amelyek megfakultak, átlépet felettük az idő, vagy amelyeket nem tart követendőnek, bármennyire is trendiek és áltanosan elfogadottak a jelen magyar viszonyok között. (Ilyen pl. sztárkultuszra és közönségmaximálásra épített magyar „fesztiválburján”.)

 

Továbbá fogalmazódtak meg bennünk új megközelítések, és gyűltek hozzá tapasztaltok is (pl. közönség helyett közösségekre való építkezés). Találtunk új művészeti jelenségekre, fiatal és a periférián lévő, de tehetséges és bemutatásra méltó előadókra a világban. Ezen hozzáállások csírái mindig is részei voltak tevékenységünknek, sőt az elmúlt öt évben egyre tudatosabban toltuk a „fesztiválközpontú” hozzáállásunkat a „közösségközpontú” felé (lásd pl. FESZTIVÁL-ról EGYÜTTLÉT-re változtattuk nevünk). A 25 év zárásaként és az új periódust indítva szeretnénk még határozottabban, mind jobban lefejteni magunkról a felesleget és határozottabban a lényeggel foglalkozni. Ez pedig meggyőződésünk szerint egy a közösségre, közösségekre alapozott új szervezési el lehet. Látszólag egyszerű dologról van szó, csak el kell dönteni és kész. Csak közben bennünket szervezőket és az általunk építgetett közösséget is visszahúzza a megszokott formákhoz a berögzültség, a káros „hagyomány”, a mindenkori vasárnapi rántott hús effektus...


Az utóbbi öt évünk már egy átmeneti időszak volt, valahol imbolyogtunk a fesztivál és közösségi együttlét között. De az már bátran kimondhatjuk, hogy a 2015-ös év, már nagyon sok új elemet hozott és a közönségből a közösség tagjaivá válók örömmel és élvezettel lubickoltak benne. Mások elmentek és ez így a jó...

 

 

Nem gondoljuk, hogy most elhatározásra, hirtelen át fog váltani, állni minden. Biztosan marad még egy ideig az átmeneti állapot, de remélhetőleg egyre több lesz benne a tudatos közösségépítő elem, amelyek nagy részét nem mi próbáljuk kitalálni és megvalósítani, hanem az utóbbi évek kísérletei alapján, önkéntes szervezőtársak bevonásával, létező közösségeket keresünk, akik számára megnyitjuk a TARTÓSHULLÁM EGYÜTTLÉT szervezési és működtetési hálóját.

 

SZÖVÖGESSÜNK EGYÜTT KÖZÖSSÉGI HÁLÓT!

 

A TARTÓSHULLÁM, leánykori nevén Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléteken korábban is kísérleteztünk különböző közösségek, alkotók bevonzására, meghirdetett külön tematikus pályázatok keretében. Ezek általában sikeres próbálkozások voltak és új tagokat tudtunk általuk közösségünkbe vonzani. Ilyenek voltak a következők, amelyekre szép számú csoport és egyén jelentkezett (a pályázat címére kattintva érhetők el):


- 2012 – „RE-LIKVIA” újrahasznosítós pályázat
- 2015 – „FALAK” az embereket egymásról elválasztó

              „falak” közösségi megfogalmazásai
- 2015 – „MEDIAWAVE SZUVENÍR” ajándéktárgy pályázat
- 2015 – "ÉPÍTSÜNK KÖZÖSSÉGEKBŐL VÉGVÁRAT!"

               (Ördögkatlan Fesztivál Mediawave helyszínén  próbáltuk ki sikerrel

               kicsiben, a kisharsányi Kovács Udvarházban.)

 

 

További információ és a jelenkezés beküldésének címe:

info@mediawave.hu

96/517-666

 

 

Letölthető dokumentumok:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2016.02.24. 20:58
Szeretnék mindenféle korú emberekkel, sok gyerekkel papírsárkányokat építeni. Ez egy sokféle képességet igénylő ám örömteli tevékenység. Utána vidám versengés a színpompás repülő KÉPekkel! Anyagköltség 40ezer forint.
Remek közösségformáló móka. Már sokszor kipróbáltam.

2016.02.24. 10:38
Kedves Jenő és Többiek, az ötlet szuper, s szívemből beszéltek, amikor a nagy-pénz-csinálós fesztiválosdi helyett közösséget építetek!!! Benevezni már nem tudok, de - mint mindig - most is szurkolok nektek, s remélem, veletek együtt fogom egy picit élvezni is a pályázati eredményeket. Sok sikert, jó pályázatokat! Sziasztok, tóthmari

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák