www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

  

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

 

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

  

 

FIGYELEM!

A NETEN 2 HÓNAPPAL ELŐBB INDUL A

TARTÓSHULLLÁM / MEDIAWAVE 2018!

 

 

 

etnik Archív
2018. május KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2018.05.22.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

:: KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK :: A MECSÉRI KÖZÖSSÉG

A Mediawave ősi időszakában - több éven keresztül - költözött ki a fesztivál néhány napra Novákpusztára, de egyszer ennek a mesebeli, boldog időszaknak vége szakadt. Már ritkán kanyarodtunk a szigetközi útra, inkább csak az autópályán robogtunk el a vidéken azzal a tudattal, hogy örök emlékű napokat töltöttünk el itt. Aztán vagy a munkánk okán, vagy csak kíváncsiságból, de nyilván a vidékhez való kötődés miatt is, az egykori társaság zöme eljutott Mecsérre, a Ladikos Fesztiválra. Ez az esemény pedig beszipkázza az embert. Talán azért, mert az év csak egy bizonyos napján eshet meg: ha esik, ha nem, ha árad a Mosoni Duna, ha nem..., már pedig esett is, áradt is és még gátat is építettek az évek során. Hol itt, hol ott bukkant fel a fesztivál a faluban, de a Szigetközben, ahol szigetek képesek arrébb költözni, ezen ne csodálkozzunk!

 

 

Henics Tamás, a Ladikos Fesztivál főszervezőjétől származik az ötlet, ami kapcsán 5-6 éve egy helyi színi társulat jött létre. A tagok többségének már volt színpadi élménye egy korábbi, mecséri színjátszókör tagjai voltak.


A csapat megalakulása óta rendszeres fellépője a Ladikos Fesztiválnak, a mecséri falunapoknak, és most igyekszünk bevenni Komárom erődítményét is. Utóbbi "tselekedetünket, az Dobó István, az kereszténység Herculesének" tiszteletére ajánljuk! /Boka Gábor/

 

 

Továbbá a mecséri közösség Henics Tamás fotókiállítását is hozza: Feketetó: egy eltűnő, de élni akaró világ. Továbbá hoz tavaly megjelent könyvéből: Feketetó/Negreni. Három nyelvü: magyar, angol, román. Dedikálja is az érdeklődők számára.

 

 

Dr. Henics Tamás kutatóorvos, amatőr fotográfus, népzenész. Húsz esztendeje került szoros kapcsolatba az immáron a Világörökség kultúrális hagyományokat megőrző programként elfogadott táncházmozgalommal. Munkája mellett aktívan részt vesz a táncházas világ eseményeinek fotodokumentálásában, rendszeres szerzője a Folk Magazinnak. Táncházak, valamint a Kárpát-medencei magyarság és a velünk együtt élő etnikumok hagyományait bemutató rendezvények szervezője, segítője. Létrehozta és nyolc éve szervezi fogadott faluja, a szigetközi Mecsér kiemelkedő kulturális seregszemléjét, a Ladikos Fesztivált. Az ugyancsak általa létrehozott Ladikos Közhasznú Alapítvány szintén ezen értékek megőrzése ügyében működik.

 

Két monográfia szerzője:

 

Juhmérés Visában; Szent-György napi örökségünk/Measuring sheep’s milk in Visa. ISBN 9632177940, Etnofon Kiadó, Budapest 2005.

 

Apák és Fiúk, amióta világ a világ…Fathers and Sons, a photoantology of folk musicians and dancers and their sons. ISBN 9789630689502, Ladikos Közhasznú Alapítvány, Mecsér 2010.

 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák