www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.10.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

:: PASSPORT CONTROL 2. - Győr, 2007 :: Filmműhely :: Résztvevők :: MIKLÓS Albert (ROM) :: synopsis and treatment

Visszaszámlálás

Az alkotás műfaja animació, ezen belül több technika ötvözését próbáljuk megvalósítani. Célunk egy olyan mű létrehozása mely magába foglalja a hagyományos animálási technikákat, mint a rajz és fotó animációt de ezekkel együtt felhasználva a digitális technika eszközeit az új vágó és kompozitáló szoftvereket.
A helyszín egy kohóra emlékeztet égő kemencékkel, csillékkel, futószallagokkal, csövekkel. Itt különböző alakok szálítják a szenet, rakják a kemencéket, ellenőrzik a gépeket, minden gépies még az emberek mozgása is mechanikus, mintha robotok lennének és egyetlen céljuk a feladatuk elvégzése, testük is szinte a munkához alkalmazkodott. Egy mérőszerkezet méri a termelt hőt, egyben visszaszámláló is, a 00.00 értéknél megáll. Ez a része az animációnak rajzolva lessz, az alakok fehér- feketék, szürkék. A visszaszámláló nullához való érkezésével egy éles PING ! hangra egy másik képvilág jelenik meg. Egy mikrosütő ajtaja nyílik meg benne egy sült grillcsirke. Ez a rész fotóanimáció.
Bár az alapötlet egy olyan film létrehozása volt amely ironikusan, kicsit keserű szájízzel probál egy olyan korszerű problémára reagálni, mint a globális felmelegedés vagy véges nyersanyagforrásaink mérték nélküli felemésztése. De ha a vége csak mosolyt vált ki a nézőkből, ám legyen.

Intro: Különböző méretű fogaskerekek forognak, számok jelennek meg amelyek visszafele pörögnek, majd megjelenik a cím „Visszaszámlálás”.
Kamera: balról jobbra mozog.

1. Jelenet:
Kamera: balról jobbra mozog folytatva mozgását az introból.
Árnyékokat látunk egy falon amelyek emberi alakokat sejtetnek. Éles fény árnyék kontraszt váltakozik a homályosabb felületekkel, szinte vibráló vöröses fény. A kamera egy csővön állapodik meg, egy közeli képet mutatva. Vágás.
Közeli egy kézről amely egy kart húz meg. A kamera visszaáll a csőre, hang hallatszik mintha valami leesne benne, követi a hangot, fentről lefele mozog. A végére érve egy csilléhez ér amelybe szén hull a csőből. A kamera ezután a szén útját követi amely hol vízszintesen hol lefele mozog, csillékbe, futószalagon, míg végűl egy kupacba gyűl. Egy darab legurul a kupacról a kamera most ezt követi, majd megállapodik rajta. Hirtelen egy lapát vág bele a halomba, a harmadik lapát a széndarabunk is felkapja, a kamera tovabb követi a mozgást felfele mozdul és átsiklik az alak kezére, tovabbhalad felfele és megáll a lapátoló alak gázmaszkos arcán. A kamera távolodik egy totált látunk az alakról, majd jobbról balra mozdul, egy égő kemence jön be a képbe, ebbe lapátolja a szenet a szereplőnk.
A kamera tovább mozog a kemencéből kijövő csöveket követve, hirtelen gőz csap ki minden elhomályosodik.
Hang: egy általános alapzaj gépek zakatolása, dübörgő tűz, nyikorgások, gőz sivítás stb. A lapátolás zaja, hangos szuszogás maszkon kersztűl és egyéb hangok amelyek a tér hangokból való felépítéséhez szükségesek.

2. Jelenet:
Majd egy kéz jelenik meg amint letörli a párát egy nyomásmérőről, megkocogtatja. Féltotál az ellenőrről, aki meghúz egy csapot, fentről látjuk a forgást amely átmegy egy négy ember által körbe körbe tolt szerkezetbe. Átúszás.
3. Jelenet:
Közeli a kezekről. Totál az alakokról amint körbe körbe járnak. Vágás. Nyomásmérő óra (közeli) a mutató emelkedik. Majd gyors ritmusba vágva a különböző műveletek a kar lehúzása, szén leesik, közeli a csillét toló alakok lábairól és kerekekről, a lapátról. A mozgásra vágva egyik mozgást a másik folytatja. Egyre gyorsabban ismétlődik a sorozat (3- szor) amíg a mutató a piroshoz ér. Szuperközeli a nyomásmérő alsó felén látható számlálóról, amely visszafele kezd pörögni 10.00 -tól 00.00 –ig.
4. Jelenet:
A kép elsötétedik. Éles hang hallatszik. PING ! egy mikrosütő jelenik meg, amlynek megnyílik az ajtaja benne egy ropogosra sült grillcsirke lassan forog körbe. Ez a rész egy külön képvilág színes fotókból áll össze az animáció. A csirke forgása megáll totál a csirkéről. A kép elsötétedik megjelenik a stáblista.Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák