www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2021. november HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2021.11.28.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

2017 PROGRAM :: KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓK & AKCIÓK

 

  

KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓK & AKCIÓK

(lefelé gördítve rengeteg izgalmas közösségi programról olvashatsz)

 

 

 

MEDIAWAVE HATÁRON TÚLI PARTNERHÁLÓZATÁNAK BEMUTATKOZÁSA

A megÚJULÁS / reFormáció JEGYÉBEN
 

A lakodalomhoz hasonlóan az egész Tartóshullám Együttlét szövetét átszövi számtalan együttműködésünk a határon túli - formális és informális - magyar művészeti szervezetekkel. Több együttműködés közülük negyedszázados múltra tekint vissza. Új, négy éves szál ebben a dél-amerikai magyar diaszpórával kialakult, egyre tartalmasabb kapcsolat, amellyel az „együttlét” számtalan pontján találkozhat az érdeklődő. Ennek leglátványosabb eleme az argentin-magyar esküvő és lakodalom, amely tavaly is megvalósult már, másik párral. Akkor a buenos airesi Regős Néptáncegyüttes két vezetője, Kinga és Edi házasodott össze, és idén már az együttes tíz tagja (Nagy Ottó, Maria Pered Venesio, Mariel Kiessig, Lovrics Alexandra, Vass Ilona, Kerekes Miklós, Mihályfy Kinga, Honfi Júlia, Eduardo „Edi” Bonapartian, Szofi Garcia Conde) is köztünk lesz és természetesen be is mutatják tánc- és főzőtudásukat, továbbá velük beszélgetve sokat megtudhat az érdeklődő a dél-amerikai magyar diaszpóráról.


A lakodalmi mulatsághoz csatlakozik a moldvai csángó hagyományőrzők, régi barátaink, „Fülke” elnevezésű csángó leány és legénybúcsúja.


Az első blokkban azokat a közösségi programokat gyűjtöttük össze, amelyek a határon túli magyar partnerhálózatunk sokféle jelenlétét mutatják, amelyek nemcsak programpontokban, közösségi jelenlétben, de kiállításokban is megmutatkozik. Ilyen például a kiállítások között található székelyudvarhelyi grUnd alkotócsoport csoportos és a nagyváradi Partium Egyetem hallgatóinak kiállítása, vagy a kászoni Minimumparty-t szervező Molnár István landart performance.

 

 


 

 

„LASSÚ VÍZ…” TALÁLKOZÓ
2017. április 29. 10:00

/spanyolfal/


A találkozón több kis vagy fura, netán antifesztivál kategóriába tartozó rendezvényt próbálunk meg egy asztalhoz ültetni. Keresve, megismerni szándékozva a közösségi és kulturális tartalmak, élmények terjesztésének új színtereit, hullámait.

 

Cél: a fogyasztás és szolgáltatás alapú formák egyeduralma ellenében megfogalmazni az „együtt vagy máshogy csináljuk” metódus sokféle lehetőségét. És keresve e sokszínűségben, a közös platform - nem erőltetett – megfogalmazását.

 

Az általunk „lassú víz…” mozgalomnak nevezett gondolkodást több, esetleg sok lépésben, találkozóval lehet tartalommal megtölteni, amelyben nagy segítség lehet egymás rendezvényeinek látogatása. Azokon belül új találkozási alkalmak megteremtése.

 

Sok, a fenti gondolati ívvel, szellemiséggel rendelkező szerveződést ismerünk, vagy hallottunk róluk másoktól. Legyenek azok friss, világmegváltási szándékkal előretörő vagy régebbi, a növekedéskényszeres világ problémáival magukat már megégető csoportok, közösségek.

 

A jelenleg látókörünkben lévők:

  - Are you free? Musicfestival (Dunaszerdahely, Csallóköz)
  - Durva Crew (Dunaszerdahely, Csallóköz)
  - Malomfesztivál (Orom, Vajdaság)
  - Minimumparty (Kászon, Erdély)
  - Kiscsőszi Pajtafesztivál (Kiscsősz)G
  - Gyüttment Fesztivál (Csobánkapuszta)
  - Ütős Fesztivál (Gárdony)
  - Szőnyi Kino Garden (Zebegény)
  - UbikEklektik (Zebegény)
  - A tű fokán (Cserhátszentiván)
  - Nyáriberek (Somogyfajsz)
  - 7vége az ég alatt (Úny, Páskom major)

  - Farkaskő Paleotikus Művészeti Fesztivál, Noszvaj Barlang Művésztelep

 

Örülnénk, ha további résztvevőkkel bőüéne a fenti kört. Aki tud információt, azt kérjük adja meg nekünk, hogy még küldhessünk nekik meghívót. A találkozó célja nem akar több lenni, minthogy első lépésként segítse egymás megismerését és a kapcsolatok fejlesztését, amely reményeink szerint folytatáshoz vezethet.
 

 

 

HATÁRON TÚLI FIATAL FILMESEK TALÁLKOZTÓJA

2017. április 29. 11:00

/biblia terem/
„Hogyan készítsünk kisfilmet?

/biblia terem/


Forgatókönyv fejlesztő műhely honi és határon túli magyar filmeseknek. Előzetes pályázat alapján lehetett filmtervet beküldeni, amelyekből szakemberekből álló közösség segíti azok fejlesztését.

 

 

MALOMFESZTIVÁL SAROK
2017. április 29-30.

délután

/spanyolfal/
 

Fotókiállítás a fesztivál fotóműhelyének hangulatfotóiból, a vajdasági (Orom) Malomfesztivál kapcsolatépítő asztala, kötetlen beszélgetésekkel, vajdasági étel- és italkóstolóval. De a fesztivál két időzített bemutatkozása is megtalálható a programban. / Photo exhibition and a little gastronomy from Voivodina.
Delegációvezető: Szerda Zsófi (Szabadka)

 

 

 

SYMPO SAROK
2017. április 28-29.

délután

/spanyolfal/


A vajdasági Symposion (Szabadka) kiadvány kapcsolatépítő asztala, kötetlen beszélgetésekkel, kiadványokkal, póló szitázással, valamint egy időzített bemutatkozás silent movie-val. / Table of the Symposion journal from Voivodina.
Vezető: Sirbik Attila (Szabadka)

 

 

 

PROZAC HELYETT FÉNYKÉPEZZ!

avagy a fotózás " mellékhatásai"
2017. április 29-30.

délután

/fotóműhely keretében/


A fényképezés, mint önismereti eszköz! A fényképezés, mint terápiás eszköz!


(Prozac - a depresszió kezelésének egyik leggyakrabban használatos gyógyszere... aki találkozott ezzel a betegséggel, az tudja mit jelent, aki nem, az hátha kíváncsi... E műhely, a fotós műhely kiegészítő, járulékos tevékenysége. Napi egy alkalommal rövid felvezető, majd fotós körút, és utána megbeszélés: - hatás, élmény, látottak- a lencsevégre került elemek értelmezésével…)


E programon túl fiatalokkal vesznek részt a fotóműhely munkájában, valamint megtekinthető Bányász Emerencia Kihalóban lévő „faj” című fotókiállítása.
Vezető: Bányász Emerencia (Gyergyóújfalu, Prisma Fotóklub)

 

 

 

CSENDESNAPOK
2017. április 27-május 1.

délelőtt és kora délután

/mozi/


A Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház közösségi programjai. Mindenki számára nyitott. Részletesen lásd a reformációs progrmaokban.

 

 

 

A "CSELEKVŐ KÖZÖSSÉGEK" PROGRAM

mentorainak közösségi akciói

 

 

 

KÖZÖSSÉGI KŐLEVES

Komárom-Esztergom megyei mentorok akciója,

amelyhez mások is csatlakozhatnak

 

az ötlet röviden:


   - főétel: Közösségi játékok gyepen és hangszeren
   - desszert: Közösségi művészet: 'Az én Médiawave-ém 2017'

bővebben:

 

A Mag-házból (civil közösségi ház, Komárom) kicuccoljuk az üstöt, üstmelegítőt, gázt és mindenfélét, ami szükséges a leves készítéséhez (kötény, fakanál stb.).

 

 

A mi alapanyagunk 1 db kő. Ezt feltesszük főni, s a kezdő csapat elindul alapanyagot szerezni a kőleveshez. Akit megtalál, attól kér valami belevalót, amit elhoz az üsthöz, de...

 

Az a feladata, hogy akit megszólított, az is induljon el és szerezzen valaki mástól újabb alapanyagot, amit ő is elhoz az üsthöz. És ő is bevonja a megszólítottat... s így tovább, amolyan tartóshullámos koncentrikus körben egyre csak szaporodnak az alapanyagok, s az azokat hozók. Jobb esetben! :)

 

közösségi játékok gyepen és hangszeren:

 

Akik eljutnak a Kőleveses kondérhoz, azokat az előző csapat várja mindenféle aktivitásokkal. A kezdéseket mi megcsináljuk, s ha van elakadás, akkor is besegítünk, de a cél mégis csak az lesz, hogy:

 

  - hozzon alapanyagot (ezzel el kell jönnie a kondérhoz)
  - itt kell valami aktivitást csinálnia (ezzel próbáljuk elérni a kondér körül ragadását és ígérjük, kínáljuk a majdan elkészült leveskét. Így legalább másodszor is el kell jönnie.
  - ami játékot, vagy miegymást kezdeményez, abba bekapcsolódunk.


közösségi művészet:

 

Van egy olyan rajzlap, ami gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy tapétahenger. Ilyet viszünk magunkkal és hozzá színeseket, filcet, festéket, stb...


Aki úgy érzi, hogy van kedve hozzá, az lerajzolhatja, hogy milyen hangulatban van, hogy érzi magát, vagy egyszerűen csak valamit, ami akkor és ott eszébe jut.


A tapéta csíkokat folyamatosan továbbgöngyöljük, így mindig csak egy-egy rész látszik rajta, de... A fesztivál végén lesz egy kigöngyölhető - remélhetőleg - jó hosszú színes összművészeti közösségi alkotásunk.

 

A nap végén meg jól megesszük azt a kőlevest.

 

Információ:

Monostori Éva emonostori@gmail.com

 

Közben érkezett kiegészítő program:

 

fesztivál divatbemutató

Néhány érdekes, színes öltözetű fesztiválozót felkérnénk egy divatbemutatóra. A kiválasztás mehet hólabda szerűen. A konferálás lehet stand up jellegű...

 

Az ötlet megvalósításához lehet csatlakozni:

Kutenics Kinga agnikka0910@gmail.com

 

 

 

délután
LAJTA NÉPTÁNCEGYÜTTES NÉPI JÁTÉKAI
népi játékok
/pázsit/

 

Népi játékokkal teszik próbára a gyermekeket és játékos kedvű felnőtteket. Ezen kívül főznek jellegzetes szigetközi finomságot a lakodalmi asztalra.

művészeti vezetők:
Balogh Tímea és Palenik József

Mosonmagyaróvár

 

 

 

'UKULELFICATION OF EDUCATION'
vagyis 'Ukulele - Tanulj vele!' módszer

Huszti László (Veszprém) segítségével.

 

információ: laszlo.huszti@gmail.com

 

 

 

KÖZÖSSÉGI TÉSZTATÁNYÉR ÉS KANÁL KÉSZÍTÉS

 


A Virágóra Alapítvány (Vásárosbéc) kreatív önkénteseket vár, akik szívvel lélekkel és kitartással vállalkoznának a lagzi étkészletének legyártására, Bánki Eszter vezetésével. A 300 tányér és ugyanennyi kanál elkészítése közben fellebben a fátyol a tésztamegmunkálás titkos technológiájáról.

 

bónusz: közösségi kürtőskalácssütés


Ugyanitt és nem csak férfiaknak: Popa Zoltán és madara mesél egyik kulturális világörökségünkről, a solymászatról.
 

Információ: Bánki Eszter (Vásárosbéc) csillag.csillag8@gmail.com

 

 

 

TOVÁBBI KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

 

 

 

CSEREBERE

Hozz magaddal csereárut!

(ruha, könyv, CD, bor, stb.)

további részleteket itt olvashatsz
2017. április 29-május 1. egész délután 

/udvar/

Csetényi Lilla lilla.csetenyi@gmail.com

 

 

 

SZAMOVÁR Afgán Közösségi Teaház

a Reformáció bűvöletében
2017. április 28-30. este 

/fesztiválközpont/
 

Szervezői megjegyzés:
az előző évek tapasztalatai alapján sajnos jelzéseket kell adnunk a teakedvelők irányába. Mert azt tapasztaltuk, hogy sokak számára vált kedvelt programmá Sanyi barátunk teáinak és történeteinek kóstolgatása, amely az ő önkéntes és önzetlen ajándékozási kedvére épül. Ugyanakkor az „együttlét” közösségalapú működésének értelmében bármennyire is jó szándékú és adakozó Sanyi barátunk, hibásnak tartjuk a konstrukciót. No, nem Sanyi miatt, hanem a teáért és egy beszélgetésért „sorban állók” részéről. Mert az adok-kapok, a cserebere ősi közösségi „törvénye” szerint Sanyinak teájáért és történeteiért csereáru járna, hogy e kényes közösségi egyensúly helyreálljon. Kérjük, hogy ezen minden teázni vágyó gondolkodjon el. Nem árt tudni, hogy Sanyinak a tea, a cukor és egyebek pénzbe, azaz újmódi csereáruba kerülnek. De a pénzt itt próbáljuk kizárni. Az előbb említett teázáshoz kellő dolgok, más tárgyak, termékek (lekvár, méz, sajt, stb.), de szellemi termékek (vers, ének, történet) is lehetnek cseretárgyak. Szárnyaljon a teázni vágyók fantáziája. És az értéket képviselő teáscsészéket sem biztos, hogy műanyagpohár módjára kellene kezelni, itt-ott lerakni… tiszteljük egymás értékeit.

 

 

„Egy arab kereskedő tett említést először, az egyik legnagyobb bevételi forrást jelentő teáról 879-ben. Elsőként Giovanni Batista Ramusio, olasz barokk hegedűművész és zeneszerző, 1565-ben írt először a teáról. Kezdetben nem is tudták az európaiak, hogyan kell fogyasztani. Érdekes módon a leforrázott tealeveleket ették meg kenyérrel. 1568-tól már a londoni kávéházak kínálatába is bekerült a tea, itt már ismerték a helyes teakészítés módját.


A Reformációt megelőzően és utána is jelentős gyógyászati tapasztalatgyűjtés folyt Európában. Kiemelt jelentőségű volt a vallási közösségek munkássága, ők a gyógynövények hatásait vizsgálták. A híres pannonhalmi szerzetes közösséghez csatlakozó Reisch Elek gyógyszerész testvér munkássága kiemelt figyelmet érdemel. Bajorországból származott, már képzett gyógyszerészként jött a pannonhalmi monostorba. „Orvosi előírások” című rendeléstani kéziratos könyvét hallgató korától jegyzetelte, bővítette. Több mint 500 receptet írt le, amelyet ő maga is alkalmazott. Szívügyének a gyógyteákat tekintette. Az ő receptjei alapján készült el a pannonhalmi teák közül a Laudes, a Veperás, a Májvédő és a Szívnyugtató tea.


A Mediawave Festivál 2017 idején a Szamovár Afgán Teaház továbbra is nagy szeretettel invitálja a fáradt fesztiválozókat egy asztalközösségbe, ahol a tradicionális keleti teák mellett a Reformáció szellemiségéhez méltóan társítható - klasszikus pannonhalmi - teák, gazdag aromavilágát is megismerheti a fesztiválozó.”


Reformáció 500 éve és a Szamovár Afgán Teaház 500 csésze teája vár! Gyere és beszélgessünk is!


Dr. Pellek Sándor
PhD teakészítő mester, Pellek Dávid teakészítő mester - volt pannonhalmi diák
 

 

 

REFORMfáció

közösségi landart akció
2017. április 27-30. egész nap

/ártér/


Tóth Tamara és Tóth Tamás vezetésével és ötlete alapján. Tavaly – nem kis felháborodásunkra – kivágták a Dunai bástya és a Duna közti ártéri erdő - tán 100 év feletti - ősi fáinak egy részét. Azon indokkal, hogy a Duna hídról láthatóvá váljék az erőd. A tavalyi felelőtlen környezeti károkozás következménye, hogy a természet próbálván kiheverni a pusztítást, ráerősített és egy elképesztő burjánzással próbálja meg visszafoglalni ősi területét. Ebben a dzsungelben próbál meg rendet „vágni” és művészeti jeleket, felkiáltójeleket hagyni csapatunk, amelyhez lehet csatlakozni.

Tóth Tamás: arthomastt@gmail.com
 

 

 

M1ND1 Csoport
2017. április 27-30.

egész nap

/ártér/


A győri Kovács Margit Iparművészeti Szakgimnázium önként jelentkezett 24, 11. osztályos hallgatója, Jakus Tamás tanár úr vezetésével a vízparton keménypapírból csónakot épít, amelyben a „megÚJULÁS” jegyében elhelyezik gondolataikat, majd elengedik azokat a Duna hullámai közé és „újragondolják” azokat.
 

 

 

KÖZLEVES
2017. április 29-30.

13-17:00

/pázsit/


A leves nagyban hasonlít a népmesékből ismert kőleveshez, hiszen a szervezők (Reflex Egyesület és Éghajlatvédelmi Szövetség) egy szép kerek és fényes követ biztosítanak a leveshez, ami aztán az érdeklődők által hozott mindenféle finomságtól válik ízletessé.


Amit mi viszünk a kő mellé:
  - néhány szem krumpli, hagyma és füstölt kolbász.
 

Amit az érdeklődőktől várunk:
  - friss, szárított vagy konzervben elrakott zöldségek, lehetőség szerint helyből,
  - füstölt húsféleségek - szalonna, kolbász, sonka.
 

A közös előkészítés és főzés közben szívesen beszélgetünk az érdeklődőkkel mindenféle zöldségekről, azaz a környezet- és természetvédelem nagy kérdéseiről.

Kapcsolat: Lajtmann Csaba lajtmann@gmail.com

 

 

 

ÖSSSZTŰZ – van sütnivaló?

(közösségi építés)
2017. április 28-30.

délután

/pázsit/


A Budapesti Metropolitan Egyetem projektje. Lényege, hogy a téglából – közösségi alkotó módszerrel - épített több méteres térplasztikák a tűz által új értelmezést nyernek. Az Össztűz érinti a public art, a land art, a kortárs művészeti projekt és a művészeti event területeit is. A projekt Koleszár Ferenc, az egyetem kerámia szakirány vezetőjének koordinálásával készül.
Kapcsolat: Koleszár Ferenc ferenc.kol@gmail.com

 

 

 

ÉJSZAKAI TOLLAS

(fotografikus sport)
2017. április 28-30.

éjszaka

/pázsit/


Olyan, mint az Afrikai népmesék c. mesekönyvben a szentjánosbogarakra vadászó csimpánzok esete, annyi eltéréssel, hogy egy térfélen itt egy sportoló állna, aki a fotoluminescence anyagokkal láthatóvá tett pálya, labda, ütő használatával űzi a sportot...

Vezető: Koleszár Ferenc ferenc.kol@gmail.com
 

 

 

ÁLMODJUNK KISKÖZÖSSÉGET!

Ökológia, közösség, boldogulás – helyben
Workshop
2017. április 29-30.

délután 1,5-2 óra

/pázsit/


Interaktív gondolatkísérlet a résztvevők bevonásával, amelynek keretében kísérletet teszünk egy képzeletbeli helyi ökoközösség létrehozására. A gyakorlat során megtapasztalhatjuk, mennyi lehetőség rejlik egy kisközösségben: hogyan tud helyi megtartó erővé válni, hogyan tud környezetileg, gazdaságilag és társadalmilag fenntartható életmódalternatívákat kialakítani és megvalósítani egy helyi kisközösség. Milyen kihívásokkal és feladatokkal kell szembenéznie, milyen buktatókra kell felkészülnie annak, aki az egyéni megoldásokon túlmutató közösségi szintű változás elindítására adja a fejét. A workshop célja, hogy inspiráljuk a résztvevőket olyan kisközösségek létrehozására - vagy ilyenekbe való bekapcsolódásra -, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez.
Stand a nap folyamán
Foglalkozás felnőtteknek:
• Ismerd meg Magyarország ökologikus közösségi kezdeményezéseit - vaktérképes “játék” a Kisközösségi Program által már feltérképezett magyarországi fenntartható kezdeményezésekről
• Kvízjáték nyereményekért a fenntartható helyi közösségek, ökológia, természetvédelem témakörében
• Nyári ökotáboraink bemutatkozása fotókkal, történetekkel
Foglalkozás gyerekeknek:
• Interaktív természetismereti feladványok
• Kézműveskedés, plakátkészítés a természetvédelem és a környezettudatosság jegyében
• Kedvcsináló a nyári ökotáborainkhoz
Koordinátor: Pestovics Ágnes pesto86@gmail.com , Szakmai vezető: Takács-Sánta András, az ELTE Humánökológia szakjának szakigazgatója.
 

 

 

KÉPFARAGÁS - fotóújrahasznosítás
2017. április 28-30-május 1.

délután

/pázsit/


workshop gyermekeknek: kaleidoszkóp készítése régi/hibás papírképek és negatívok felhasználásával. Régi képek kivágott részleteit helyeznénk el a házi készítésű kaleidoszkóp belsejében. Ezeket forgatnánk, mozgatnánk a szerkezet belsejében. A mozgatás és a tükröződés talán adhatna megújult tartalmat a régmúlt képeinek.
workshop felnőtteknek: a fesztivál résztvevői egy kalapban szavakat gyűjtenének, melyeknek friss, megújult értelmezését keresnénk. Pl.: közösség, együttérzés, jövő, érintés, stb…. A résztvevők húznak a kalapból egy szót és próbálnák megjeleníteni a régi fotók és a kézművestechnikák segítségével. Talán a szavak, a képek és a beleavatkozás együttese adhatna egy újfajta vetületet, kimozdulva a régi látószögből. Ezeket az alkotásokat a nap végén a mosdókban, fürdőkonténerekben helyeznénk el, ahol mindenki megfordul, tükörbe néz és megtisztul.
Megvalósító: Horváth Krisztina és 2 fő animátor horvacska@gmail.com

 

 

 

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ

a kékfestő megújítása
2017. április 30.

délután

/kikötő/


A Kreatív Stúdió projektjére alapozva közös, nyomott textilek készítése, közös zenéléssel, dalolással, bevonva az érdeklődőket. Célunk a kézművesség megújítása több szakágban (textilnyomás, szövés, fonás, kötélverés), anyagok újrahasznosítása (vesszőfonás reklámújságból, trikó tarisznyák, rongyszőnyeg, textil babák, bábok…). A régi anyagok újjá születnek az új alkalmazott technikák által. Viszonylag rövid időn belül elkészíthetők, így az alkotásba bevontak kész darabbal gazdagodnak.
Megvalósítók: Nyikus Anna (anna.nyikus@gmail.com) és 5-6 fő

(KEM Népművészeti Egyesület, Komárom)
 

 

 

ELSŐ MAGYAR UTAZÓ CAMERA OBSCURA

és Lyukkamera Mutatvány
2017. április 29.

délután

/pázsit/


avagy "Együtt a Zsírosbödönben" a fotográfus boszorkánykonyhája - Interaktív fotográfiai bemutató, játszóház. "A fekete keménykalap alól elővesz egy fehér kendőt, megtörli vele homlokát, majd a negatívval együtt szépen eligazgatja egy falap és egy üveg közé, aztán kiteszi a napra. És az idő kérem zenével méretik! Mire lejár a kis felhúzható zenélő doboz a nézők legnagyobb csodálatára előjön a kép. Nem tudhatta senki, hogy a rongy fényérzékeny folyadékkal van bevonva és az egész egy nagy Commedia dell’ arte." Időutazás a fényképezés hőskorába. Hosszú exponálás - szoros együttlét. A mulandóság rögzítése az örökkévalóságnak.


+ KITŰZŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁS


Megvalósító: Mosberger Róbert és barátai (akopiko@gmail.com)
 

 

 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák