www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. november VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.11.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

2017 PROGRAM :: FILMES PROGRAM :: NEMZETKÖZI ZSŰRIK

A TARTÓSHULLÁM MEDIAWAVE 2017 FILMFESZTIVÁL

NEMZETKÖZI ZSŰRIJEI

Zlatina ROUSSEVA (BEL/BUL)

Dokumentumfilm rendező

a brüsszeli “Millenium” Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál igazgatója

 

Zlatina Rousseva tapasztalt dokumentumfilm készítő. A szófiai NATFA Filmakadémián végzett mozi és tévérendező szakon. Bulgáriában készített filmjei nagy visszhangot keltettek hivatalos körökben, mivel megkísérelték aláásni a „csodás” szocialista valóságot. Egy század vagy egy nap c. filmje eljutott az országhatárokon túlra és több nemzetközi díjat is nyert spanyol, német, lengyel fesztiválokon. 1986 óta Brüsszelben él és dolgozik. Megalapította a „Diogene” produkciós céget, mely belga és francia tévécsatornákkal, humaritánus szervezetekkel dolgozik együtt. Filmjeit Death in Bali, At Night the Fish are Red, Portrait of a man in power, Forgotten by the War, Green Oranges of Liberia, Street Theatre, Virtuosi from nowhere, Cirque “Ma Boule”, Against the Stream, Seuthes the Immortal számos nemzetközi filmfesztivál vetítette, valamint belga, francia, svéd, német, angol, brazil tévécsatorna tűzte műsorára.

Zlatina Rousseva több éve készít dokumentumfilmeket a “Médecins sans Frontières”-nek, és a velük való együttműködés rajta hagyta bélyegét a munkáin. Beutazta a világ távoli helyeit Afrikától Jakutföldig és Kalimáig, mely lehetővé tette számára, hogy a valóságot több szűrőn át szemlélje. Szélsőséges körülmények között létrejött találkozásai hozzájárultak, hogy felfedezhesse az emberi lét lényegét. Az emlékezés és a valódi értékek megőrzése krízishelyzetekben adják filmjei alaptémáit.

 

 

Marcel TZINTAR (ROM)

színház- és filmrendező

 


1996-ban fejezte be a színházrendezői tanulmányait. Színházi rendezéseivel párhuzamosan dokumentumfilmeket készít. 2004-ben elnyeri a Romániai Független Filmproducerek Fesztiváljánk díját a náci táborok Maros megyei túlélőiről szóló dokumentumfilmjével. Filmjei a különösen veszélyeztett archaikus közösségek helyzetével foglalkoznak.
 

 

Joanna WOJCIECHOWSKA (POL/ESP)

kulturális programszervező

 

Lengyelországban született, jelenleg a spanyolországi Jerezben él, ahol a Tras el Trapo Teatro színház programfelelőse. Részt vett a KINO PR Projektben (klasszikus filmek digitális rekonstrukciója) valamint több európai filmfesztivállal és televízióval is együttműködött. Dolgozott a lengyel Nyolcadik nap színház programszervezőjeként, és az OFF Színházi fesztivál kordinátoraként.
A poznani Afera rádióban egy színházi, filmes és művészeti műsort vezetett évekig.
 
 

PATROVITS Tamás (HUN)

animációs filmrendező, grafikusművész, művésztanár

 

A 2016 végén megalapított új művészeti központ, a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér (BABtér) művészeti és oktatási vezetője. 1994-ben végezte el a Magyar Iparművészeti Főiskola animáció és videó szakát. Készít szerzői rövidfilmeket, televíziós sorozatokat és reklámokat, a rajzi és 2D-s számítógépes animációval egyaránt foglalkozik. 1995 óta oktatja az animációs filmkészítést és a kreatív tervezői gondolkodást. 2005 óta tagja az ASIFA (Association International du Film d’Animation) vezetőségének, 2013 óta a KOKSZ Műhelynek, 2014 óta a MUOSZ-nak. Az Illyés Művészeti Akadémia animációs szakvezetője. 2005 óta szervezi az Animáció Világnapját, 2012-ben Orosz Anna Idával megalapítja a Primanima Nemzetközi Animációsfilm Fesztivált, amelynek kreatív igazgatója. Rendszeresen vezet animációs workshopokat itthon és külföldön.
 

Yiorgos TSANGARIS (CYP)

 

grafikus, filmes kurátor, animációs előadó,

a ciprusi animációs fesztivál, a Countryside Animafest Cyprus – Views of the World alapítója

 

Grafikusként és kreatív munkatársként számos színháztársulatnál, filmfesztiválnál és könyvkiadónál dolgozott, több olyan projekt fejlesztésében részt vett, melyek mostanra intézménnyé nőtték ki magukat. A ciprusi filmes közösség meghatározó tagja, a fesztiválok fejlesztésében és a helyi animációs filmkészítők támogatásában is nagy szerepet vállal. 2013 májusában a nemzetközi animációs szervezet, az ASIFA jóvá hagyta az általa vezetett ciprusi ASIFA-csoport megalapítását. A Hambis Grafikai Múzeum alapítója és vezetője. Mind a Ciprusi Animafest és a Hambis Grafikai Múzeum aktív kulturális intézmények, kiterjedt hazai és nemzetközi együttműködéssel a sokszorosított grafika, az animáció és az oktatás területén.
 

Radu IGAZSÁG (ROM)

animációs filmrendező, vizuális művész

 

1953-ban született Romániában. Vizuális művész, animációs-film rendező, videó- és fotóművész. A képzőművészeti Főiskola festőszakán végzett Romániában. A bukaresti Filmművészeti Főiskolán filmrendezést tanult.

A bukaresti Képzőművészeti Egyetem professzora, valamint a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem vendégtanára. Festőből lett nemzetközi hírű animációs rendező és kísérleti filmes. Számos díjat nyert filmjeivel, videó, grafikai és multimédia munkáival.
 

ÚTON ONLINE FILM JURY

DURST György (HUN)

filmproducer

 

Producerként a fiatal – határokon belüli és túli - filmes generációk indulásának segítésére szentelte életét, kezdve a Balázs Béla Stúdió kereteiben 1974-95 között, majd folytatva a Kép-Árnyék és Duna Műhely (1995-2011) vezetésével. 2002-től 2011-ig a Duna Televízió dramaturgiai vezetője.
Produceri tevékenységét számos hazai és nemzetközi díj jelzi. Ezek közül a legjelentősebbek:
1996-ban és 2002-ben a produceri közreműködésével készült Iványi Marcell: Szél, illetve Mészáros Péter: Eső után című filmje cannes-i Arany Pálma díjban részesült.
1996-ban megkapta a Magyar Köztársaság Kiskeresztjét.
2002-ben, illetve 2004-ben a Magyar Filmszemle produceri fődíját kapta.
2005-ben megkapta a Balázs Béla filmszakmai díjat, valamint Marosvásárhely város Pro Urbe díját az erdélyi filmgyártás megerősítéséért végzett tevékenységéért.
2012-ben elsőként kapta meg Kolozsvárott a 'Sárga Csikó" díjat, az erdélyi filmesek támogatásáért.
 
 

SILLÓ Sándor (HUN)

színház- és filmrendező

díszlet-tervező

 

 

 

Szinház- és filmrendező, díszlet-tervező Tanult szakmák szerint: fotográfus, dramaturg 16 év gyermekkor 38 év színház 30 év film és televízió 1 év újságírás 13 év tanítás 2 éve élek Izraelben ...mégsem vagyok 100 éves!
 

VARGA Balázs (HUN)

filmesztéta

 

1970-ben született Budapesten. Az ELTE BTK történelem szakán 1993-ban, népművelés szakon pedig 1994-ben diplomázott. Ugyanitt, a Társadalom- és Gazdaságtörténeti Doktori Programon, 2008-ban szerzett PhD fokozatot. Disszertációjának címe: Filmirányítás, gyártástörténet és politika Magyarországon 1957–1963.
1993 és 2007 között a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársa volt. 2007 óta az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének munkatársa.
1997 óta tanít vendégelőadóként különböző magyar felsőoktatási intézményekben. A Metropolis filmtörténeti és filmelméleti folyóirat alapító szerkesztője. 1991 óta jelennek meg írásai magyar filmtörténetről és kortárs filmről különböző magyar és nemzetközi folyóiratokban és tanulmánykötetekben.
 

 

 

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák