www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

FIGYELEM!

2019. január 10-én

lezárult a nevezés

a 29.

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉTRE!

  4314 nevezés 117 országból

 

 

 

kiemelt tematika:

RÍTUS

  A részleteket, és a kialakuló programot

keresd az Együttlét weboldalán!

 

  

FIGYELEM!

2019. január 10-én

lezárult a nevezés

a 29.

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉTRE!

  4314 nevezés 117 országból

 

 

 

kiemelt tematika:

RÍTUS

  A részleteket, és a kialakuló programot

keresd az Együttlét weboldalán!

 

etnik Archív
2019. január KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2019.01.24.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

MEDIAWAVE ARCHÍVUM (1991-2017) :: 2017 :: VÉLEMÉNYEK, KRITIKÁK - Tartóshullám 2017 :: Herkli Mátyás építész

Herkli Mátyás építész véleménye

 

 

Kedves Jenő!

 

Most írok csak véleményt az elmúlt Mediawave-ről, amit még jó pár hónappal ezelőtt kértél, s amit illő lett volna korábban küldenem, de nem tudtam úgy időt szánni rá, hogy objektív kritikát tudjak mondani róla. Lehet, most sem sikerül lentebb, mert a szervezői részletekbe nem látok bele.


Vártam a válasszal, mert az, hogy az általam elküldött installáció-ötlet nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, rossz szájízt hagyott magamban, amin őrlődtem egy ideig. De aztán, hogy valami hasonló elgondolásból Tóth Tamásnál Mindszentkállán augusztus végén mégiscsak sikerült valamit formálni, kicsit megnyugtatott, s azóta kevésbé kerülget már rossz érzés.

 

 

Még márciusban, mikor már úgy volt, hogy részt veszünk a fesztiválon, beszélgettem Kopacz Hannával, aki a korábbi években járt a fesztiválon s aki nagyon sok jót mesélt a kapcsán, hogy mire számíthatok, amikor ott leszek. Az a sok pozitívum, amit nekem említett, abból sok mindent megtapasztaltam az ott résztvevő emberek, a közösségformálás, együttlét, cserebere, családias légkör stb. kapcsán.

 

S hogy ott ezek dolgok, ezek a fontos emberi értékek jelen voltak, amikről már szerencsére tudtam, hogy léteznek és próbálom is magamat úgy alakítani, hogy ezekből valamit újból és újból magamra szedjek, mégis, hogy belekerültem pár éve ebbe a pénzkeresős-teljesítménykényszeres dömpingbe, oda kell figyelni magamra. Ezt megkönnyítendő, nagyon jó érzés volt ott lenni a fesztiválon -> nekem emiatt is volt jó ott lennem, újbóli figyelmeztetésül és emlékeztetőül, hogy minek kell fontosnak lennie és minek kell kevésbé lényegesnek lennie az ember számára.

 

 

Számomra hiányérzetet csak az adott, hogy az 5 nap során megépített installációkból kevés készült (ráadásul azt, amit mi építettünk messze alulmaradt az elvárásaimhoz képest, nem sikerült megcsinálni azt, amit szerettem volna, ezért önkritikus is vagyok), de írtad, hogy elszállt a szerver és hogy sok pályázati anyag szintúgy elveszett, ezért gondolom, ez, függetlenül sok mindentől most így alakult.

 

Amit én javasolnék, de lehet, tévedek, az annyi lenne, hogy talán lehetne olyasmit csinálni, hogy a művészeti középiskolák és egyetemek, budapesti fősulis előkészítő tanfolyamok számára a következő Mediawavet meghirdetni. Bár úgy tudom, a lényeg inkább olyasmi, hogy az menjen a fesztiválra, akinek a fülébe valaki, aki már járt ott, belesúgja, hogy "HÚ KÉPZELD HOL VOLTAM...", de talán sok ember/diák van, akikhez így sem jut el a hír, de jó lenne, ha eljutna. Ezért én megcéloznék jópár ilyen intézményt, s direktebb módon hívnám meg őket a fesztiválra.

 

 

Továbbá, ha a jövőben több olyan installáció is épülne, ami könnyen áttelepíthető valahova, fel lehetne esetleg azokat ajánlani falvaknak, vagy akár Komáromnak. Bár lehet, ehhez több pénzre volna szükség, hogy olyan művek jöhessenek létre, amelyek időtállóak, ha egyszer valahol kültéren fel lesznek állítva.

 

Most azt hiszem, csak ennyit tudok írni, még van pár dolog, ami továbbra sem kristályosodott ki, amiről írni tudnék és köze van a fesztiválhoz.

 

Boldog új évet kívánok!


Herkli Matyi

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák