www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.07.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FILMES & ZENEI & KÖZÖSSÉGI PROGRAM 2019 :: MÁJUS 4. (szombat) - FILMPROGRAM :: KISJÁTÉKFILMEK 1

 

KISJÁTÉKFILMEK 1

10:00

Tiszti terem 

Blokkhossz: 113 min.

 

                                           

 

Dombrovszky Linda

(HUN):

A kockaember

18 min.

                     

Egy idős ember képtelen elfogadni, hogy nyugdíjba küldik. Élete drámai fordulatot vesz, amikor ráébred, hogy nem tudja befejezni élete fő művét.
 

Rendező életrajza:

Filmjeim sokféle tematikát érintenek, a főhősök mégis mindig ugyanazok: tékozló fiúk, akik fiatalként az atyai háztól eltávolodó úton járnak, és idős emberek, akik már a visszavezető úton haladnak.

Dokumentumfilmjeim, kisjátékfilmjeim számos nemzetközi filmfesztiválon megfordultak, díjazottak lettek. Készítettem koncertfilmet, image filmeket, társadalmi célú hirdetéseket, színházi háttérvetítést, fikciós és kereskedelmi reality sorozatot, szerkesztek dokumentumfilmeket, illetve tíz éve rendezőasszisztensként is dolgozom.

Gyakorlati ismereteimet a Színház-és Filmművészeti Egyetemen és a Római Filmakadémián,
a Centro Sperimentale di Cinematografian alapoztam meg, 2013-ban diplomáztam film-és televízió
rendező szakon.

 

Lorena Colmenares (Venezuela):

Kilenc csomó

10 min.

Kilenc csomó, kilenc ima. Kilenc kívánság a léleknek, amely már nem lakik a földön. Az anya kultusza, az apa módszerei, egy magára maradt testvérpár.
 

Rendező életrajza:

Lorena Colmenares (1992) Audio-vizuális és filmrendező, aki számos, több fesztiválon is díjazott rövidfilmet készített. 2015-ben a „Death Forest” rövidfilmje a nemzetközi Premio Giulio Questifesztivál első kiadásán elnyerte az első díjat. 2017 a „Nine Knots” rövidfilmjének premierje a 41. Montréal Világfesztiválon, ahol külön említésre méltatták.

 

Valerio Burli

(ITA):

Hideg belül

8 min.

Odakint fagy. Odabent egy takarítónő egy szállodai szobában rendet rak. Napi rutinját, mely oly tökéletes, oly bevett, megtöri-e valaha bármi is?
 

Rendező életrajza:

Valerio Burli, 27, a "Centro Sperimentale di Cinematografia" Nemzeti Filmiskola filmtudósító szakán végzett. Filmkészítőként dolgozik Rómában. Rendezőként több videoklipet, divatfilmet, reklámot, dokumentumfilmet, riportot készített, valamint egy backstage-et Nicolas Winding Refn számára. "Lupen, novela királyi betörő" diplomamunkája megjelent a "Vice international" magazinban, és több olasz fesztivál is vendégül látta. A "Hideg belül" fikciós debütálása.

 

Layth Daham

(IRAQ):

Boldog születésnapot

11 min.

A 12 éves Azhar dolgozik s beteg édesanyját ápolja. Barátjától átszűrődő ünneplés hangja emlékezteti saját születésnapjára is. Vajon ünnepelhet beteg anyja előtt?
 

Rendező életrajza:

Layth Daham Bagdad egyik fontos filmipari központjának tagja volt. Két hosszú film és több mint 10 rövidfilm fotográfia-menedzsmentjében dolgozott. Egy bagdadi magánintézet rendezéssel, fotográfiával és forgatókönyvvel foglalkozó mozgófilmközpontjának volt előadója.

 

Gyimesi Anna

(HUN):

Negyven év

16 min.

Ica és Imre negyven éve házasok. Amikor az egyiküknek mennie kell, a másik nem tud mást tenni, mint beletörődni a megváltoztathatatlanba. A film arra próbál rávilágítani, hogy a búcsú nem egy pillanat, hanem egy sokkal hosszabb folyamat része, és semmiképpen sem döntés kérdése.

 

Rendező életrajza:

Gyimesi Anna idén diplomázik a Színház-és Filmművészeti Egyetem mozgókép alapszakán, film-és televíziórendező szakirányon. A filmkészítés felé orvosi egyetemi diplomám megszerzése után, pár év klinikumban töltött gyakorlat után fordult. 2013 és 2015 között a budapesti Metropolitan Egyetem mozgóképkultúra szakos hallgatója. A Negyven év másodéves vizsgafilmje, melynek inspirációjául egy Grimm-mese szolgált. Az emberi sorsok, tabutémák filmes megjelenítése áll érdeklődésének fókuszában.

 

Pradip Pawar

(IND):

Temetés

18 min.

Antyeshti a 30 éves nő, Indu története, aki tavaly veszítette el férjét. Egy távoli, domboldali faluban él, ahol állandóan zuhog az eső. A férje egyéves rituáléját akarta befejezni, de folyamatosan esik, és a szertartáshoz szükséges élelmiszerekkel bajlódik.
A férj rituáléjának előkészítése során a sorsnak más terve van Indu számára.
 

Rendező életrajza:

Pradip Ankush Pawar rendező, forgatókönyvíró született Pune, India, 1982. december 22-én, szoftverfejlesztőként kezdte pályafutását, majd továbblépett a filmkészítéshez. Antyshti az első kísérlete a rövidfilmekkészítésben, amely a legjobb rendezői és a legjobb film díját kapta a DMCS nemzeti filmfesztiválon.

 

Ronaldo S. Vivo Jr. & Ronnel S. Vivo

(Philippines):

Ashen, az emlékezet folyója

15 min.

1579, gyerekcipőben a spanyol gyarmatosítás. Pinang szülei Vacion atya szertartásos mormogásában bízva akarják kiűzni a lányból a gonosz szellemet. Pinang barátja másképp vélekedik.
 

Rendező életrajza:

A Vivo testvérek alapították a Paterosban működő Rezbak Filmz-et. Rezbak Filmz volt felelős a "Kwento ni Happy" című filmért, a Bendor (Vendor) és a "Guyam" (Slave) stop motion animációért. 2017-ben Ronaldo részt vett Ausztria legnagyobb és legmodernebb nemzetközi fesztiválján, a YOUKI Nemzetközi Ifjúsági Média Fesztiválon, hogy versenyben bemutassa Bendor (Vendor) rövidfilmjét.

 

Alfredo Lamas &

Juanma F. Pozzo

(ESP):

Üresség

5 min.

Vidéki ember és szamara a mindennapi élet rutinjával szembesül. Ebből aztán kialakul a történet, amelyben a magány és az idő múlása mutatkozik meg.
 

Rendező élerajza:

Juanma F. Pozzo és Alfredo Lamas két madridi székhelyű rendező, széles körű tapasztalattal az audiovizuális szektorban. Gyermekkoruk óta ismerik egymást, és rendezőként számos rövidfilmet készítettek önköltségen, valamint zenei videókat egy sor spanyol és nemzetközi művésznek. Szerkesztőként és rendezőként televíziós projektekben dolgoztak különböző spanyol televíziós csatornáknál. Vacío (Üresség) az első közösen rendezett rövidfilmjük, amelyben egy vidéki narratívához kortárs nyelvezetet használnak, amit a dokumentumfilm és a fikció műfaja között helyeztek el.

 

Sergio Duce Maestro

(ESP):

Halott föld

12 min.

Egy kis falu múltba ragadt lakói a hanyatlás és nyomor elszigeteltségében egy ismeretlen férfi érkezését fogadják. Félelem és régi babonák élednek újra a közösség életében.
 

Rendező életrajza:

SERGIO DUCE MAESTRO (Zaragoza, SPANYOLORSZÁG, 1976). Madridi audiovizuális producer a mozgófilm grafikai tervezés és fejlesztés, valamint a videó és a mozi utómunkálatok terén szakosodott. Fő médiaügynökségeknél és számos audiovizuális gyártónál dolgozott , akik vizuális effektusokat terveztek és készítettek nemzeti és nemzetközi zenei videoklipekben; a posztprodukció, a grafikai kiadás és a kompozíció dokumentálása dokumentumfilmekben, rövidfilmekben és reklámokban. Néhány jelölést és díjat nyert filmfesztiválokon néhány ilyen műért.

Napjainkban reklámkampányokat tervez és gyárt intézmények számára, és audiovizuális megoldásokat keres a múzeográfiai projektekhez. Nagyon jól ismeri a képfeldolgozási eszközök széles skáláját, és lenyűgözik az audiovizuális nyelvek, folyamatosan kutatja és frissíti azokat a technikákat, amelyek lehetővé teszik számára, hogy személyes színezetet adjon munkáihoz, mindig összhangban a tartalommal.

"La tierra muerta" az első filmje, mint rendező.

 
 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák