www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. május PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2020.05.31.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL TÖRTÉNETE :: INFORMÁCIÓK A MEDIAWAVE FESZTIVÁL GYŐRBŐL VALÓ ELKÖLTÖZÉSÉRŐL :: GYŐRI FILMALAP SZAKMAI BESZÁMOLÓJA (2008)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

a 2008. évi tevékenység részletes bemutatása

  

A projekt összefoglaló fő célja, hogy lerakja a régióban a világ egyik legdinamikusabban fejlődő iparágának – a film és videó iparnak – az alapjait, amely jelenleg a fővárosba koncentrálódik. Az európai regionális gondolkodás azonban lehetővé teszi, hogy a létrejövő régiós filmalapok, a jelenlegi Budapest centrikus gondolkodást kikerülve, egymással együttműködve egy olcsóbb és ezért versenyképesebb filmgyártási, és ennek hátteréül, utánpótlásképzést szolgáló oktatási és szakmai képzési folyamatokat indítsanak be. Ezek koordinálása a Győri Filmalap feladata, amely a meglévő és megteremthető filmes és televíziós potenciál felmérése és összehangolása okán szükségszerű, közfeladat.

 
A MEDIAWAVE Alapítvány az előzetes felméréseket követően 2008. júliusában megkezdte a Győri Filmalap szervezetépítését, amellett hogy 2008. januárjától számos előkészítési munkát elvégzett. Ennek eredményeként 4 fő alkalmazotti jogviszonyban dolgozó munkatárs került a MEDIAWAVE Alapítvány Győri Filmalapot működtető alegységébe. A munkatársak egy része már 2008. januárjától a Győri Filmalap alapműködését erősítette, míg egyes kollégák a további bővítések során kezdték meg a szakmai munkát.

 
Hartyándi Jenő - filmszakmai vezetőként
Csete Orsolya - projekt managerként
Váci Melinda - gazdasági vezetőként, valamint
Pusker Péter - projekt asszisztensi feladatkörben került a Győri Filmalapot működtető alegységbe.
Mindezen kívül két fő filmszakmai tanácsadó segíti a szakmai munka megtervezését és megvalósítását országos és nemzetközi szinten egyaránt.

 


A SZAKMAI MUNKA ELEMEI

 

1.) A RÉGIÓ FILM ÉS TELEVÍZIÓS GYÁRTÁSÁNAK MEGTEREMTÉSE, SEGÍTÉSE, KOORDINÁLÁSA
  · a régió filmiparának felépítése, módszeres megerősítése;
  · a régió webtelevíziós és tematikus televíziós potenciáljának felépítése, megerősítése;
  · a helyi és régióban dolgozó filmkészítők, film- és televíziós producerek munkájának megkönnyítése és támogatása;
  · a régió speciális filmforgatási helyszíneinek felmérése,
  · a régió speciális lehetőségeit bemutató, kiajánló (nyomtatott, internetes) kiadvány készítése, hazai és nemzetközi film- és televíziós forgatások számára;
  · gyártással foglalkozó film és újszerű, speciális televíziós (webtelevízió, tematikus digitális csatornák) társaságok alapításának segítése és támogatása, valamint számukra tartalom szolgáltatása a régióban;
  · a régió adottságaira építő nemzetközi forgatókönyv pályázat kiírása, és a legjobb pályaművek „eladását” szolgáló „pitching” fórum szervezése nemzetközi produceri gárda részére;
  · film és televíziós szinkronstúdió létrehozása a régió színészeinek és szakembereinek bevonásával;


2008. évi működés során megvalósított elemek:

 
· FILMÖTLET PÁLYÁZAT (katt a címre)

November 10-i határidővel országos filmszinopszis, filmnovella és forgatókönyv pályázatot írtunk ki, amelyre szép számú és sokrétű pályázati anyag érkezett. A pályázat a régió iránti filmes érdeklődés feltérképezését szolgálta, mely meglehetősen pozitívan sikerült, hiszen összesen 81 jeligés filmterv érkezett Magyarországról és a határon túlról. 23 egész estés játékfilm forgatókönyve érkezett a pályázatra, amelyekről a zsűri január végén dönt, hogy így lehetőséget adjon a szakmailag megalapozott értékelésre. A december elsején megtartott, Győri Filmalap bemutakozó gálaesten a kisjáték, animációs és dokumentumfilmek terveit díjazta a szakmai és helyi delegáltakból álló zsűri (pénzbeni juttatással is). (Néhány technikai adat a pályázatról: 31 alkotótól, illetve alkotóműhelytől összesen 58 pályamű érkezett kisjátékfilm, animációs és dokumentumfilm kategóriában. A 31 pályázó közül 12 alkotó küldte be munkáját a Nyugat-Magyarországi régióból, Győr városából összesen 9-en pályáztak, míg a fővárosból 10-en, addig a többi pályamű zömében a szomszédos Közép-Dunántúli és a Dél-Dunántúli régiókból érkeztek, és egyetlen filmtervet adtak be a Dél-Alföldi régióból). A filmötlet pályázat első fordulójának három nyertesével a Győri Filmalap a filmterv megfilmesítésére vonatkozó megállapodást kötött, azzal a kikötéssel, hogy a nyertesek filmötleteik megvalósítása mögé produceri hátteret biztosítanak.

A filmpályázat ünnepélyes eredményhírdetését és riportokat a nyertesekkel lásd itt! Dr. Ottófi Rudolf adja át a díjakat. Az I. FILM - VÁROS - EMLÉKEZET EST teljes videó anyaga itt érhető el (öreg győri filmesek díjazása, forgatókönyv pályázat, Ferenczi György és a Rarkajam koncert)

 

· FILMFORGATÁSI HELYSZÍNEK FELMÉRÉSE
A felmérés első körét elvégeztük. A felkért fotósok november 1-i határidővel a lehetséges forgatási helyszínekről készített fotográfiákat leadták. Azok rendszerezett, többféle szempontú feltöltése (utcák, házak, városrészek, folyók, hidak, stb.) a weboldalra megtörtént (katt ide). E munka sok lépésben fog elkészülni, mert folyamatosan kell keresni speciális helyszíneket, esetenként a konkrét filmforgatókönyvekhez igazodva. A lehetséges helyszínek egy részéről videó felvételeket is készítettünk, hiszen a Győri Filmalap célja, hogy országos és nemzetközi szinten is reklámozza a városban és a régióban rejlő filmes potenciálokat. Ennek realizálása érdekében készítettünk egy riportokból, Győrben forgatott filmek képkockáiból, további lehetséges forgatási helyszínekből, légi felvételekből álló DVD-t, egyértelműen promóciós célzattal (katt ide). Emellett sor került egy angol-magyar nyelvű mini kiadvány megjelentetésére is, amelyet mellékeltünk beszámolónkhoz. A mini kiadvány egy jól terjeszthető formának bizonyult, amely könnyedén mobilizálható országos és nemzetközi szinten egyaránt.

 

· A FILM ÉS TELEVÍZIÓS GYÁRTÁSI SZINT FELMÉRÉSE
E folyamat része a térség technikai potenciállal rendelkező vállalkozóinak, cégeinek feltérképezése, interneten való ajánlása, akik alvállalkozóként be tudnak dolgozni a produkciókban. Sajnos meglehetősen kevés ilyen háttér létezik városunkban és környezetében. Ehhez további beruházásokra lenne szükség Győrben vagy a régióban. (katt ide)

 

· RÉGIÓS FILM- ÉS TELEVÍZIÓS GYÁRTÓK, PRODUCEREK FELKUTATÁSA
Sajnos nagyon keveset találtunk, többségében városi televíziók találhatók. Ezeket elhelyeztük a weboldalon. A filmalap egyik célja, hogy az oktatási projektek segítségével szakembergárda alakuljon ki a városban és a régióban. (katt ide)

 

 
2.) A RÉGIÓ VIZUÁLIS OKTATÁSI POTENCIÁLJÁNAK KOORDINÁLÁSA, SEGÍTÉSE, ÁTLÁTHATÓVÁ TÉTELE:
  · a film- és televíziós gyártás utánpótlás hátterét biztosító oktatási és oktatási rendszereken kívüli formák felmérése, újak alakulásának segítése;
  · a Széchenyi Egyetemen keretében februárban induló álló médiaprojekt menedzsment posztgraduális képzés filmes specializációjához, európai színvonalú, nemzetközi filmes tanári gárda szervezése; az Egyetem speciális webtelevíziós kísérleti oktatásának, és kísérleti adásának segítése, tartalommal való ellátása (lásd regionális filmarchívum);
  · oktatási rendszeren kívüli formák – nemzetközi és régiós filmworkshopok, filmtáborok, tanfolyamok – működésének segítése;

 

 

2008. évi működés során megvalósított elemek:


  · OKTATÁSI RENDSZEREN BELÜL
Az oktatási rendszereken belüli filmes képzési formák régiós és országos felmérése megtörtént, a www.filmfundgyor.eu oldalon részletesen megtalálható. (katt ide)

  · OKTATÁSI RENDSZEREN KÍVÜL
Az oktatási rendszereken kívüli szakképesítési formák (workshopok, műhelyek, szemináriumok, nyári táborok) régiós és országos felmérése megtörtént, a www.filmfundgyor.eu oldalon részletesen megtalálható. (katt ide)

  · A GYŐRI SZÉCHENYI EGYETEMMEL EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN
Az Egyetemmel történő partner együttműködésben a Filmalap a médiaprojekt menedzsment szakirányú továbbképzés 2009. évi indításának előkészítését tervezi. A partnerviszony fő elemeként a Győri Filmalap biztosítaná a képzés technikai és gyakorlati hátterének kidolgozását, azaz az utánpótlásképzés beindítása ezzel reális esélyt kapna. (katt ide)

 


3.) REGIONÁLIS FILMARCHÍVUM LÉTREHOZÁSA, ÜZEMELTETÉSE:

 
  · a régió meglévő film és televíziós tartalmainak átláthatóvá tétele, ugyanis ezek lesznek az egyre szaporodó digitális- és webtelevíziós csatornák, piacképes tartalomszolgáltatói;
  · a régiós filmtartalmak – lehetséges – koncentrációja, amellyel Magyarországon egyedülálló film és televíziós archívum jöhet létre, amely tematikus, üzleti filmcsomagok összeállításával és árusításával a digitális- és webtelevízióknak, egy idő után önfenntartóvá teheti a konstrukciót, a következők partnerségével:
       o Győri Városi Levéltár – meglévő tartalom
          birtokában található a Győri Városi Televízió teljes anyaga, azaz Győr város vizuális történelme;
       o MEDIAWAVE Alapítvány – meglévő tartalom
         14.000 nemzetközi rövid, dokumentum és játékfilmből álló, országosan egyedi archívum, amely  részben már elérhető a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) zárt rendszerén, az egyetemeken és könyvtárakban lévő NAVA pontokon át;
       o Győr és régió a századelő filmhíradóiban – részben már feldolgozott, de még kutatandó tartalom (Nemzeti Filmarchívum);
       o Győr és a régió a magyar és külföldi játék és dokumentumfilmekben – kutatandó tartalom;

 

2008. évi működés során megvalósított elemek:

 
· FILM ÉS TELEVÍZIÓS ARCHÍVUM LÉTREHOZÁSA (katt ide)

A katalogizált archívumot az interneten december 1-én megnyitottuk a Győri Filmalap internetes oldaláról. A filmarchívum reklámfelülete lesz a párhuzamosan induló webtelevízió, amely ugyanezen a felületen működik és segíti ráirányítani a nézőket az archívum mélyrétegeire.

 

· A FILMARCHÍVUM FIZIKAI ELHELYEZÉSÉNEK KIALAKÍTÁSA
A MEDIAWAVE Iroda padlásterének beépítésével kapcsolatban az építési engedély jogerőre emelkedését várjuk a hivatalos szervektől. A hivatalos dokumentáció kiadásának elhúzódása miatt a MEDIAWAVE Alapítvány a Kazinczy u. 3. száma alatti ingatlan padlásterének beépítésével kapcsolatban a határidő meghosszabbítását kérte a Polgármester Úrtól. A megállapodás módosítása szerint a munkálatok befejezésének új határideje 2009. február 25-e, míg az elszámolást február 28-ig kell benyújtanunk. Emiatt a filmarchívumot várhatóan február végén/március elején tudjuk megnyitni a kutatók és iskolai oktatás számára.

 

 
4.) REGIONÁLIS FILMSZAKMAI KONFERENCIÁK, ESEMÉNYEK, FESZTIVÁLOK, TÁMOGATÁSA, NEMZETKÖZI SZINTEN ÖSSZEHANGOLHATÓ FILMES TEVÉKENYSÉGEK: 
  · különböző hazai és nemzetközi filmszakmai események, konferenciák (Nemzetközi Artmozi Konferencia, Nemzetközi Producer találkozó, filmrendezői és produceri ’Pitching’ Fórumok, stb.), amelyek a régió konferencia turizmusát erősíthetik;
  · a térség nemzetközi filmfesztiváljai, a maguk nemzetközi szakmai és művész, valamint nemzetközi régiós közönségvonzásukkal a kulturális és fesztiválturizmuson át nemcsak idegenforgalmi bevételt, hanem nemzetközi városimage építő feladatot is ellátnak;

Ennek megvalósítását a 2009. évre tervezzük a következő formában:
  · 2 NAP A FILMALAPOK JEGYÉBEN: KONFERENCIA, VETÍTÉS, FILMVÁSÁR
(2009. április 30 – május 1, Győr, Richter terem)
A Győri Filmalap hazai bemutatója (2008. december 1.) után nemzetközi szinten is bemutatja magát a szakmának.
     o Konferencia: „Regionális és inter-regionális filmalapok az Európai Unióban”
Meghívott vendégek elsősorban a régiós együttműködések keretében szóba jöhető partnerszervezetek képviselői. A konferencia a már működő és a jövőben beinduló inter-regionális filmalapok működésére fog koncentrálni, különös tekintettel az olyan országok közti együttműködésre, amelyekben már régebb óta működnek regionális filmalapok, és olyanok, amelyek még csak gyerekcipőben járnak ezen a téren.
A konferencia fő célja világossá tenni a filmalapok együttműködésének lehetséges változatait, és arra bátorítani az EU tagországok regionális filmalapjait, hogy új partnereket találjanak az inter-regionális filmalapjaikhoz.
     o Pitching fórum - a Győri Filmalap által meghirdetett II. Filmötlet (nemzetközi) Pályázat
legjobbjainak pitching fóruma, a verseny utolsó, élő fordulójaként –eredményhirdetéssel egybekötve. Meghívott vendégek: a 10 legjobb filmötlet beküldője (nemzetközi szinten), producerek, a filmalapok képviselői, forgalmazók.
     o Győri Filmalap: a múlt és a jövő - bemutatkozik az archívum: Győrben és környékén készült filmek bemutatása, vetítése a Richter teremben. Tervezett filmek:
- Gépmesék (animáció, 7 min. 2005. r.: Buzás Mihály, Szeredi Csaba)
- Szigetközi boszorkányok (animáció, 2008. r.: Buzás Mihály, Szeredi Csaba)
- Az én XX. századom (játékfilm, 102 perc, 1989 r: Enyedi Ildikó)
- Tavasz, nyár, ősz (tévéfilm, 2007, r: Molnár György)
- Véletlenül szándékos (független játékfilm, 100 perc, 2008, r.: Kollár István)
- Leptinotarsa, avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltűnéséről Magyarországon (dokumentumfilm, 47 perc, 1997 r.: Buzás Mihály, Szolnoki József)
- Pannon halom (ál-dokumentum film, 22 perc, 1999 r.: Szolnoki József)
    o Forgass Győrben! filmgyártó vásár a Richter terem előterében elhelyezett standokon bemutatkoznak a győri és Győr környéki filmgyártáshoz szükséges szervezetek, személyek, technikák, eszközök, helyszínek.

 

 

 

A GYŐRI FILMALAP HATÁSA, TOVÁBBI TERVEI

 

A projekt gazdaságfejlesztő, élénkítő szándékkal jött létre. A filmalap által nyújtott támogatás feltétele a helyi (térségi) költés. A Filmalap által nyújtott támogatásoknak a működési területen belül kell érvényesülnie. Ennek értelmében támogathatóak olyan produkciók is, amelyek csak részben forgatási helyszíne a Győri Filmalap területe, de az Alap által nyújtott támogatás összegénél többet költenek a térségben. A támogatás így közvetve is gazdaságfejlesztő hatású, oly módon, hogy ehhez külső tőkét is bevon.

 

A projekt egyik feladata, hogy a Filmalap továbbosztandó támogatásaira pályázati úton forrásokat találjon. Megkezdtük a források bevonását, de ezek realizálása egy többéves folyamat eredménye. Emellett a Győri Filmalap tevékenységei közé tartozik, hogy naprakészen átlássa és pozitív irányba alakítsa a régió filmszakmai potenciálját, jövőbemutató irányelveket alakítson ki, amelyek rövid és hosszú távon stabilizálják a Filmalap működését, fenntarthatóságát. Az alap közvetett módszerekkel is segítheti a térség filmes társaságainak, vagy a térségben forgató társaságok pályázati úton való támogatásszerzését.

 

Továbbá a térség több nagyvárosának – Győr, Sopron, Veszprém – történelmi belvárosa a múltban és a jelenben is, kisebb-nagyobb rendszerességgel filmforgatások helyszíne. Az információs és gazdasági környezet koncepciózus kialakításával és kiközvetítésével e külső forgatások száma Győrött is szaporítható. És lépésről lépésre kialakítható egy helyi munkaerőkre alapozott filmforgatási háttéripar és szolgáltatások, amelyben jelentős szerep juthat a régió művészei számára is (Győri Nemzeti Színház, Győri Balett, képzőművészek, szinkronmunkák).

 

Régiónkban nagy fontossággal bír az újfajta munkahelyek megteremtése. A látszólag művészeti tevékenység, egy rendkívül szerteágazó ipari tevékenységet takar, amely akár húzóágazattá is válhat. Amennyiben sikerül a filmgyártás számára kedvező környezet kialakítása, a térségben valóban fellendülhet a filmipari tevékenység, amely új munkahelyek létrehozását generálja.

 

A Filmalap célja televízió- és mozifilmek, fiatal filmesek által készített művek, művész, illetve kulturális filmprojektek előállításának, illetve az ehhez kapcsolódó munkálatok elősegítése, valamint az oktatási háttér utánpótlást képző kialakítása, amely munkahelyteremtő és fiatal értelmiséget letelepítő hatással járhat. Egy széleskörű filmipar, amely a gyártásról, az archívumon, fesztiválon át a jövő új típusú, internetes alapú televíziózásáig sok, látványosan fejlődő információs ipari szegmenst tartalmaz, sokrétű munkahelyteremtést generálhat.

 

E tevékenység nagyban hozzájárul a régiós filmipar termékenységének és teljesítőképessége színvonalának emelkedéséhez, és így egy sokszínű kulturális ipar kialakulásához. Ezen túlmenően hozzájárulhat Magyarország és tágabb értelemben Európa audiovizuális szektorának megerősödéséhez.

 

A kulturális és gazdasági szempontokat azonos arányban figyelembe véve, ezekkel egyidejűleg alapvető feltételek kialakítása szükséges ahhoz, hogy a filmkultúra kialakításában részt vevők, akik rendelkeznek a szükséges képességgel és szaktudással, a régió határain belül fejtsék ki tevékenységüket; illetve, hogy megfelelő fejlődést és konszolidációt lehessen elérni a szakmán belül.

A Győri Filmalap aktív és szinergikus munkastílusában egyedülálló módon fejti ki hatását, kulcsfontosságú szerepet tölthet be a térség fejlődő filmiparában.

 

Filmek támogatása
 

Az elsődleges feladata a filmalapnak, hogy olyan támogatásban részesítse azokat a filmprodukciókat, amelyek a kapott támogatásnak legalább másfélszeresét a régióban költik el. Ez a politika rendkívüli fontossággal bír az iparág fejlesztése és a multiplikációs hatások tekintetében. A támogatásra benyújtott filmtervnek / projektnek jelentős kulturális és/vagy művészi, illetve produkciótechnikai jellegzetességgel kell rendelkeznie, amelyek kulturális-művészi összefüggésbe hozhatók Győrrel és/vagy a régióval, továbbá a produkció egyértelmű és bizonyítható gazdasági hatásokkal bír a térség számára.


Filmek, filmcsomagok közvetítése a televíziók irányában

 
A Regionális Filmarchívum nem hagyományos könyvtárszerű, közcélú konstrukció, hanem arra szolgál, hogy a közeljövőben beinduló ugrásszerű televíziós csatornaszám (digitális, internetes) végtelen nagyságú filmigényét kielégítse. Egyre nagyobb értékké fog válni a film és a tartalomszolgáltatók, tulajdonosok potenciális értéke.
A jövő nem a minden igényt kiszolgálni igyekvő közszolgálati vagy kereskedelmi formáké lesz, hanem a nagyon sokféle, specializált és tematikus csatornáké. Egy nagyszámú filmarchívum anyagát nagyon sokféleképpen be lehet csomagolni. Egy film sokféle üzleti televíziós csomagba beleférhet. Ez egy külön üzletággá válhat.

 

A filmszakoktatás rugalmas alakítása

 
A filmgyártás és egyéb filmszakmai tevékenységek műveléséhez először az alap szakember gárdát kell felnevelnie az egyetemi és egyéb oktatási formáknak, majd egyre inkább a specializációké a fő szerep. A filmalapnak figyelni és monitoringolni kell az igények változását és azt jelezni az oktatási rendszer felé, hogy gyorsan lehessen alkalmazkodni a hiányok betöltéséhez.

A filmkultúra rendezvényeken, fesztiválokon keresztül való terjesztése
Az európai filmkultúra fenntartása érdekében, módszeresen támogatni kell különböző szintű filmes bemutatkozási alkalmak, fesztiválok létrejöttét, minőségük növelését, amelyek pontszerű, friss és erőteljes hatásukkal túl tudnak lépni a mindennapok televízió uralta tömegtermelésén.

 

Promóció

A Filmalap tevékenysége során reklámozza Győr városát és a régiót országos és nemzetközi szinten egyaránt, de szükséges előtérbe helyezni önmagát is, hogy tevékenysége minél vonzóbb és sikeresebb legyen. Ehhez igénybe veszi egyrészt magukat a támogatott produkciókat, másrészt egyéb promóciós eszközöket is.

 

Hálózati munka

 
A Filmalap mihamarabb tagja kell, hogy legyen a Cine-Regio nevű európai szervezetnek, hogy részese legyen a független filmalapok európai hálózatának, tevékenysége illeszkedjen az iparág európai változásaihoz és új irányaihoz.

 

Service & Support

 
A Filmalap ki kell, hogy építse azon szolgáltatásait, amivel az iparág részvevőit szolgálja ki a kreatív munka során. Ilyenek a munkaerő közvetítés, a technikai eszközök közvetítése, vagy további támogatások szervezése a nemzetközi régiókon belül.
Ugyancsak szolgáltatnia kell a helyi és regionális önkormányzatok számára azokat a mérési és elszámolási rendszereket, amelyekkel az iparág fejlődését mérni lehet.

 

Fejlesztő és minősítő programok

 
A fejlesztő és minősítő programok keretében az oktatási tevékenység szervezése és a produkciók, alkotók minősítő rendszerének kidolgozása a feladat.
Ugyancsak alapvető feladata az alapnak, hogy önmaga forrásait fejlessze. Ennek érdekében szükséges önmagát a közhasznúság legmagasabb, legjobban támogatható fokára szervezni. Forrásokat kell felkutatnia és mindent el kell követnie azért, hogy a Filmtörvény kedvezményrendszerében a filmalapokra is adható legyen támogatás.


 

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák