www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2014. május CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.12.04.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2014.05.03. 00:00
Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD .. - KOMÁROM (HUN),

CARMENSITA & THE RAMADOGS & ASSALTIBRANCO SHOW

(ITA/MAROCCO)
Műfaj: underground music / underground zene

"És ez a nő… ez a nő sugárzik, szétfeszíti az energia és ez rád is átragad. Kezdetben csak hallgatod, aztán már ringatózol, a ritmusra dobolsz, felemeled a karjaid és szinte már táncolsz, de ez sem tart örökké. Asaf Avidan sokak által ismert One day c. számának feldolgozása után sokan inkább felpattanunk és a színpad előtt táncolunk tovább. Az együttes végül egy szépséges édesbús afrikai dallammal búcsúzik, amit Dudù Kouate (ütősök) ad elő, a többiek a háttérbe vonulnak. Néma csönd van, Dudù hangja pedig belesimul a lelkedbe, innentől kezdve egyek vagyunk mind... Beszippant a zene és nem fogsz küzdeni ellene, efelől biztosíthatlak." Pintér Diána
Előadókról:

Carmen Cangiano – ének, harmonium

Elisabeth Martinola - ének

Claudio Fabbrini – gitár, ének

Dudu Kouate - űtőhangszerek

vendég:

Tommaso Previtali - akrobata, tűzfújó (Assaltibranco Show)

 

koncertvideó itt tekinthető meg - Ördögkatlan Fesztivál, 2013


 "vintage bohemian gipsy oriental psychedelic acoustic chic rock"

 

Cigány hangulattal fűszerezett merengés, akusztikus gitárok, indiai harmónium, ukulele és kivételes ütőhangszerek egyvelege kiegészítve modern hangzású eszközökkel. Több, mint koncert, egy valódi utazás a vokális és hangszeres darabokon és improvizációkon át, egy kis keleties beütéssel és pszichedelikával.


A Carmensita Rama & the Dogs zenei gyökerei a rock, blues és a folk. Saját számaik mellett Tom Waits, Janis Joplin, Jeff és Tim Buckley feldolgozásokat visznek színpadra egy igazán sajátos hangulatban.
Készen állsz az utazásra?

 

 

A Föld lelke 
(Ördögkatlan Fesztivál, 2013)

 

A CarmenSita koncertjéhez a programfüzet hozta meg a kedvemet – a kétmondatos felvezetőnél nem is kellett több, hogy egész nap izgatottan várjam a találkozást. A leírás szerint az együttest a követező művészek inspirálták: Tom Waits, Nina Simone, Janis Joplin, Jeff Buckley, Edith Piaf és John Lennon. Ha valakit ez a felhozatal nem csigázott volna fel eléggé, megemlíteném, hogy a honlapjukon szereplő önkategorizáció szerint az együttes „vintage bohemian gipsy oriental psychedelic acoustic chic rock” zenét játszik! Ez számomra már kellően őrülten és izgalmasan hangzott ahhoz, hogy biztos legyek benne, itt valami zseniális dolognak kell történnie.

 

Előrebocsátanám, hogy nem csalódtam: a CarmenSita fantasztikus zenét játszik! A stílusbeli kavargó örvény mellett közrejátszik ebben az olasz énekesnő, Carmen Cangiano döbbenetesen energikus, szenvedélyes karaktere, az együttes megjelenése, valamint a mai nyugati világban talán szokatlan hangszerek (mint amilyen az indiai harmónium is) mágikus hangzása ÉS látványa. De ne szaladjunk ennyire előre.

 

 

Még nincs teljesen sötét, mikor a koncert elkezdődik. Az emberek a földön ülve várakoznak, nem is kevesen, noha az olasz zenekar munkássága előttünk talán nem annyira ismert. Mikor az együttes tagjai színpadra lépnek, azonnal kezdetét veszi a varázslat. Carmen a harmónium tetejére ülve énekel. Miközben az indiai hangszer kis ajtaját tárogatja és közben mindent betölt a mély és zengő hangja, tényleg úgy érzed magad, mintha egy indiai mesébe csöppentél volna. Az énekesnő mintha egy távoli kultúrából életre kelt istennő lenne, a szenvedélyé, az örömé – vagy ő a Föld lelke? Olyan természetes és elragadó. Kezdetben lassabb, simogató, távoli dallamok szólalnak meg, aztán mind kicsit gyorsabban pergő ritmusok, de a szenvedély közös. És ez a nő… ez a nő sugárzik, szétfeszíti az energia és ez rád is átragad. Kezdetben csak hallgatod, aztán már ringatózol, a ritmusra dobolsz, felemeled a karjaid és szinte már táncolsz, de ez sem tart örökké. Asaf Avidan sokak által ismert One day c. számának feldolgozása után sokan inkább felpattanunk és a színpad előtt táncolunk tovább. Az együttes végül egy szépséges édesbús afrikai dallammal búcsúzik, amit Dudù Kouate (ütősök) ad elő, a többiek a háttérbe vonulnak. Néma csönd van, Dudù hangja pedig belesimul a lelkedbe, innentől kezdve egyek vagyunk mind.

 

A közönség imádta a CarmenSitát, ami nem is csoda. A zenekar reakciója pedig elképesztően bájos és emberközeli volt: szinte meglepődtek azon, hogy mekkora a sikerük, hitetlenkedve nevettek fel, aztán egyre jobban és jobban belefeledkeztek ők is a ritmusokba. Ez jellemzi igazán az együttest és a zenét is: annyira tiszták, őszinték és felkavaróan szenvedélyesek, hogy nem tudsz kívül maradni. Beszippant a zene és nem fogsz küzdeni ellene, efelől biztosíthatlak.

 

Pintér Diána

 

Vendég:

 

TOMASSO PREVITALI

 

Jól ismert figurája az artista és mozgásszínházi világnak. Dolgozott az olasz tévéknek (RAI, Mediaset) és Európa számos fesztiválján fellépett egyedül és társulatával. Hozzánk sajnos csak egyedül, a zenekar társaságában érkezik, de ígéri, hogy minden nap mutat magából valamit. Egyébként a zenekarral való együttműködésen túl gólyalábazik, tűzet fúj és gyerekeknek is vannak/lesznek meglepetései.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák