www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

click here

 

 

  

 

click here

 

 

etnik Archív
2018. May TuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeTh Actual program:
2019-09-23
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

FESTIVAL NEWS

2018-05-03 20:38

Tartóshullám Komáromban


EMKE hírrovat, Kolozsvár

2018.05.03.

A 28. Tartóshullám | Mediawave | Fényírók Fesztiválja rendezvényen képviseltette magát múlt hét végén az az EMKE, EMKE Szilágysomlyó és környéke szervezete és az EMKISZ. Standoltunk, előadtunk, játszottunk – és nagyon jól éreztük magunkat! (folytatás a részletekben)

 

 

Egyik szervezet sem először vesz részt az ötnapos fesztiválon, 2015 óta tart a kapcsolat a szervezőkkel és személyesen Hartyándi Jenő főszervezővel. Tavaly év végén az EMKE Szilágysomlyó és környéke szervezete együttműködési szerződést írt alá a Mediawavet is szervező Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvánnyal az EFOP-5.2.2-17-2017-00074 számú Transznacionális együttműködések projekt keretében, melynek első két műhelymunkáját is ekkor, április 28-29-én szervezték.

 

 

A találkozón a szervezetek közös standot állítottak, melyet az EMKISZ koordinált, ők hozták a kipróbálható játékok, kóstolni való falatok és szóróanyagok jelentős részét. A NÖVELÉS vagy NEVELÉS elnevezésű konferencia második műhelymunkája keretében mutatkoztak be a közösségformálást legfontosabb céljuknak tekintő határon túli és magyarországi szervezetek, néhány perces ismertetővel és a közösségi asztalra szánt finomságaikkal.

 

 

 

A délelőttöt a szilágysomlyói Játékakadémia (felnőtt amatőr színjátszók) nyitotta egy kis jelenettel, majd Széman Rózsa, a szilágysomlyói EMKE elnöke az EMKE-ről beszélvén kiemelte, hogy egyik alapítója, gr. Kún Kocsárd, aki az 1848-as forradalomban jelentős szerepet vállalt, a kötélről 20 év börtönre változtatott büntetését itt, a komáromi Monostori Erődben töltötte le. Tamás Csilla elnök az EMKISZ főbb projektjeit mutatta be, a Mediawave tematikájába vágóan legrészletesebben az Legszebb Erdélyi Magyar Dalt, melynek egyik döntőse, Ferencz Mari a fesztivál első napján koncertet is adott.

 

 

A Játékakadémistáknak természetesen nem csak az a néhány pillanat jutott, 29-én délután az erőd melletti, Duna-parti pázsitszínpadon tartottak rövid előadást.

 

A 28. Mediawave Fesztivál kolozsvári-szilágysomlyói csapata:

EMKE Szilágysomlyó és környéke

Széman Rózsa – elnök
Játékakadémia (Gaudi Attila, Ghetie Mária, Kozma-Kulcsár Krisztina, Kozma-Kulcsár Zsolt, Sallay Brigitta, Sallay Károly, Tőtős-Koncz Zsuzsanna, Tőtős Gyula) – fellépő

 

EMKISZ
Tamás Csilla – elnök
Kovács Lilla – gazdasági alelnök
Erdei Virág – tag
Tamás Lehel – tag
Ferencz Mari Trió (Ferencz Mari énekes, Iszlai Tamás dobos és Csaba László zongorista) – fellépő

 

EMKE
Széman Emese Rózsa – kulturális referens

 

Ossza meg ismerőseivel:
Please send us your comment:
Name: Text:
E-mail:
Please, write here the characters you can see in the picture:

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted