www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

etnik Archív
2024. July MoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWe Actual program:
2024-07-12
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

FESTIVAL NEWS

2009-04-23

A GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSRÓL A MEDIAWAVE PIKNIK NAPJÁN


 

A 2009-es MEDIAWAVE fesztivál egyik kiemelt témája a globális felmelegedés. Ehhez a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében több esemény is kapcsolódik – jégkocka akció, fotókiállítás – amikről már tájékoztattuk a sajtó képviselőit. A MEDIAWAVE fesztivál piknik napján, 2009. április 26-án vasárnap, szintén kiemelt szerep jut az éghajlatvédelem témájának.

Az éghajlatváltozás világkörüli problémája jóval túlmutat a környezeti hatásokon és veszélyei a társadalom széles rétegeit fenyegetik, mind globálisan, mind helyi szinten. Elég az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási helyzetekre gondolni, hazánkban egy nem várt jégeső pár perc alatt teheti tönkre egy gazdálkodó éves termését, a fejlődő országokban egy hurrikán pedig egy élet munkáját rombolhatja le pillanatok alatt.... Milyen megoldások lehetnek? A pikniken több jelentős környezetvédő szervezet várja az érdeklődőket a lehetséges válaszokkal. Köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Hulladék Munkaszövetség legújabb kampányukkal lesz jelen, melyekben a Reflex Egyesület regionális partnerként vesz részt.
A környezetvédők sátrainál szeretettel várjuk a sajtó munkatársait is 15:00 és 18:00 óra között!

 

Magyar Természetvédők Szövetsége – Legyen 2010-re klímatörvényünk!
Az MTVSZ által szerzett legújabb éghajlatvédelmi kampány, amely 2010-re szorgalmazza egy hatékony és radikális klímatörvény megszületését.
Magyarország az éghajlatváltozás káros hatásainak erősen kitett térségben fekszik. A kockázatok csökkentése érdekében mielőbb környezetbarát életmódra kell váltanunk és a gazdaságnak is ilyen irányba kell átalakulnia.
A természetvédők javaslata, hogy az Országgyűlés 2010-re fogadjon el egy klímatörvényt, amely kikényszeríti és ösztönzi a takarékossági és megújuló energia beruházásokat, és ezáltal megoldást kínál az éghajlatvédelmére és a gazdasági válságban súlyosbodó energiaproblémák megoldására. A Szövetség szerint a megvalósuláshoz olyan gazdasági-jogi keretrendszer szükséges, amely segíti a változtatást. A most induló kampánysorozattal, ill. ezen keresztül a társadalom mozgósításával a szervezők célja: a klímatörvény foglalja magába, hogy hazánkban éves ütemezés szerint kell csökkenteni a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, 2012-től évi átlag 1%-kal.
További információ a kampányról: www.klimatorveny.hu

 

Hulladék Munkaszövetség – Teljes élet – Nulla hulladék
Mégis mi köze a szemétnek a klímához? Nagyon is sok. A hulladékégetők kéményeiből és a lerakókra szállított bomló hulladékból dőlnek az üvegházhatású gázok, ami nem segít a klímaválságon. A hulladék újrafeldolgozása egy fokkal kevésbé károsítja a levegő összetételét, de a legkevesebb kárt az okozza, ami nincs is. Környezetünk és önmagunk védelme szempontjából a legjobb, ha egyáltalán nem termelünk hulladékot.
Ez a hulladékmegelőzés lényege, amihez a Hulladék Munkaszövetség egy 10 lépésből álló, a legtöbb háztartásban könnyen követhető, költségtakarékos programot állított össze.
A HuMuSz standján az érdeklődők megismerhetik a 10 lépéses programot, amelynek segítségével nemcsak a saját hulladékmennyiségüket tudják nagymértékben csökkenteni, hozzájárulva ezzel a környezet megóvásához, hanem időt, pénzt és energiát is spórolhatnak saját háztartásukban. A rendezvényre ellátogatók személyre szabott tanácsaink és pénztárcabarát ötleteink révén is meggyőződhetnek arról, hogy egyáltalán nem kell fejre állítaniuk eddigi életüket, hiszen már a fogyasztási szokásaik ésszerű és költséghatékony átalakításával is komoly eredményeket érhetnek el.
Május elején KukaDiéta címmel négy hónapos ötletgyűjtő versenyt indítunk zöldülő háztartásoknak, mellyel célunk a jó példák összegyűjtése és széles körben való elterjesztése a lakosság bevonásával. A HuMuSz standján kiállított képek és tájékoztató füzeteink segítségével már most bevált tippeket is adunk a háztartás „zöldítéséhez”.

 
További információ:
www.humusz.hu


A program támogatói:
Európai Unió
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
 

Ossza meg ismerőseivel:
SEARCH


      
2024-03-12 22:12

Passport Controll'24 - Workshops and Application

Application is now open to this year's Passport Controll Summer Workshop and Gathering, at the Kund Castle, Somogyfajsz! You can choose from a range of visual, music, family and gastronomy workshops. Click here for details!

MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted