www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

  

 

click here

 

 

  

 

click here

 

 

etnik Archív
2019. July MoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWe Actual program:
2019-07-21
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

MEDIAWAVE ARCHIVE (1991-2016) :: 2018 :: OPINIONS, STORIES, IMPRESSIONS :: Gabor Humble Vörös (Gent, Belgium) véleménye

 

  

Talàn ötödik alkalommal szerepelek az összejövetelen, az idén viszont hàrom napot sikerült veletek töltenem, így megint azt mondhatom, hogy most volt a legjobb. Szívesen jàtszottunk nektek 27-én az Ékes teremben Johan Decancq baràtommal, köszönjük a lehetöséget!


Màr ismerjük egymàst, sokakkal csak làtàsból az elmùlt alkalmaknak köszönhetöen, így lépten nyomon mosolyokba ütköztem. No meg a pàlinkàba! Nagyon ízlett a vasàrnap éjjeli jam session és élveztem a nagy fekete cajon csàpolàsàt, nem tudom kinek a hangszere volt, de köszönöm, hogy hasznàlhattam. Örülök, hogy fùvósok is voltak az éjszakàban, nagyot szólt a csapat! Minden nap hajnali 5 körül zuhantam àgyba, de még akkor is nehéz volt hàtat fordítani az erödnek.


A szervezést most rugalmasabbnak éreztem, mint elözö években, legalàbbis kevésbé làttam stresszesnek a szervezöi irodàt, bàr mindig is értékeltem azt, hogy minden a rendelkezésemre àll érkezéskor. Nagyon tàvol àllna tölem bàrmilyen kritikàt is kifejeznem, le a kalappal, tényleg!


Viszont fontos elmondanom, a Mediawave nagyon sokat segített nekem megbírkózni tragédiàimmal és ùjra szépnek làtnom a vilàgot. Ti akkor is hívtatok, amikor elfelejtettem volna jönni. Az idén olyasmi történt velem ott, melynek varàzsàt csak hangszerelve lehet talàn visszaadni, ha egyàltalàn ez lehetséges.


Nagyon tetszett a faltànc, a dunaparti zenélgetések, a folytonos népzene és tànc az udvaron. Megfogott a Szovjet Hippik címü film, mely emlékeztetett az egykori Leninvàrosban töltött éveimre, ahol az ingerszegény környezetbe próbàltuk becsempészni a 70 és 80-as évek viràgerős zenéit, színeit és nagyon meghatàrozta az a korszak, kik is vagyunk ma. Akkoriban még én is Moszkva felé kacsingattam és egész jól beszéltem oroszul. Oroszorszàgban a mai napig müködnek progresszív rock zenekarok és akkoriban elérhetöbb volt szàmunkra az onnan érkezö kreativitàs, bàr a lengyel piacokon sokmindenhez hozzàjutottunk. A filmben elhangzott többnyire észt zenék nekem nagyon bejöttek, ràkeresek és hozzàadom a gyüjteményemhez ezt a müvet.


Végül, de nem utolsó sorban említeném, hogy a free jazz jelenléte az együttléten szàmomra egy plussz pontot jelent. Ezért is vissza fogok térni hozzàtok, mivel ugye mindenevö vagyok és minél vàltozatosabb a program, annàl jobban érzem magam.

 

Vörös Humble Gábor

(Gent, Belgium)

 

Ossza meg ismerőseivel:
Please send us your comment:
Name: Text:
E-mail:
Please, write here the characters you can see in the picture:

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted