www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

After three attempts, the new date:

28 April - 1 May, 2021

Kiscsősz, Hungary

 

 

 

After three attempts, the new date:

28 April - 1 May, 2021

Kiscsősz, Hungary

etnik Archív
2021. September WeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeTh Actual program:
2021-09-25
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

MEDIAWAVE HOMESTAGE - ONLINE SEPARATION :: DECAMERON STORIES FROM THE 30 YEARS OF MEDIAWAVE :: Vajda Violetta (Kajárpéc) jelentkezése Kajárstockból

 

VAJDA VIOLETTA

szervező, Mediawave fesztiváligazgató

(Kajárpéc)

jelentkezése Kajárstockból

 

Lassan két hete élünk Kajárpécen önkéntes karanténban.Az iskolák bezárása előtti napon fogtam a gyerekeket, bepakoltuk a nyulat meg a téli-nyári ruhákat, és jöttünk ki a szülői házba, a háborús övezetbe: anyukámnál teljes ablakcsere, minden tiszta por és törmelék, kókadozó fólia a bútorokon. Egy-egy ágyat azért fel lehetett szabadítani. Két nap után aztán az abakosok sem jöttek, úgyhogy legalább a takarítással eltereltük a figyelmünket az egyre súlyosbodó helyzetről.

 


Közben stratégialig megterveztük az életünket anyukkámmal, a gyerekekkel és a Titivel, aki a télen megvette tőlünk a nagymamám házát, és így tulajdonképpen egy közös telken élünk. Elhatároztuk, hogy hétfőtől (múlt hétfőtől) senki nem hagyja el a házát, és ez így is lett. Három nap múlva bővültünk még egy kutyával és két cuki hippivel, Friuzsival és Tomival. Beköltöztek a színbe meg a lakóautóba. A karantén szabályait szigorúan betartjuk. Kávézás reggel 9:10-kor saját kávé saját pohárban, szék három méterre. Minden nap, ha süt, ha havazik. Lásd a fotókat. Délután ugyanezt megismételjük. Az elején még nagy döntéseket hoztunk együtt a közös kávézások alatt: ha elfogy a cigink, mi lesz, leszokjunk vagy ne szokjunk, legyen -e borunk a Kocsisfecótól vagy ne legyen. Minden lett. Vigyázni kell, nem lehet meggondolatlanul dönteni veszélyhelyzetben.

 


Napfordulókor raktunk tábortüzet, a tűzben elég a vírus. Meg megsül a szalonna. Ja, a gyerekek a karantén végére profi szakácsok és cukrászok lesznek. Dagadunk, míg el nem fogy a liszt. Tegnapelőtt megünnepeltük Ajsa 16. születésnapját. Három torta volt ott is. Lauráét online tartottuk a múlt héten. 40 év és nagy buli: Stibi tésztafőzésből, Bigi matektanulásból, én a kazánházból jelentkeztem be.

 


Tőlünk itt nem messze van a kisboltos Klári, aki mindent beszerez anyukámnak és a még idősebbeknek, hogy ne kelljen kijárniuk. Házhoz is szállítja. Úgyhogy mindenünk megvan, hála neki. Is. Múlt héten még jött a mozgóárus is. Elmondása szerint a pánikhelyzetben többen talicskával érkeztek az utcára vásárolni. Falun minden más.


A napokban épült egy fitnesszterem a sok süteményt ledolgozandó, és hogy jól nézzünk ki a karantén végére. Valahogy ki kell menni a strandra, ha nem is idén, de jövőre. Mindenki edzésbe kezdett. Én edzek Rozival és Sárival a falmászós edzésterv alapján. A belem kiköptem az első napon, ezek a falmászók azért egy másik faj. Sajnos az irigység beszél belőlem, és valahogy nem látom magam előtt, hogy kidolgozott testemet csodálja majd az eljövendő szabad világ. Ha jön a jó idő, a kapában és a fűnyíróban azért még bizakodom. A szomszédék is igyekeznek lépést tartani velünk, és úgy tűnik, messze túlszárnyaltak eddig minden elképzelést sport terén. Fitnesszkaranténjukat és edzésprogramjukat a mellékelt videón tekinthetitek meg. A sajátomat nem mertem rögzíteni. 

 


Mindenki teszi a dolgát, a gyerekek tanulnak, főzünk, dolgozunk, hippiskedünk, elgondolkodunk, hogy mi lesz a világgal, velünk, mi az egyén felelőssége, megteszünk-e mindent, amit lehet, tehetnénk-e többet, néha szomorkodunk egy kicsit, de aztán egymást kirángatjuk belőle. Nem lehet feladni, tanulni kell ebből is. Látjuk az emberek elképesztő kreativitását és összefogását az online térben (is). Ahhoz, hogy viszonylag ép ésszel és lélelekkel túléljük, mégis csak a közösség ereje és kellő humorérzék szükséges. Erkélykoncert, KarantÉnek, legényestánc, online úszásoktatás vasalódeszkával, Stibi Jones naplója, falusi karanténfitnessz.

 


Ezúton biztatnám a Mediawave barátokat, hogy írják meg, zenéljék el, fotózzák le vagy mondják videóra a karanténtörténeteiket. Nekem is két hétbe telt, mire rászántam magam, de ma reggel muszáj volt, mert a Jenő tegnap ezt írta: "... és nagyon várom - lassan két hete - a kajárpéci hippi történetet, amihez fotók már vannak. Vagy én írjam meg?"

 

 

Most március 26-a 7:46 perc van. 9:10-kor a kávézáskor megkérdezem a csapatot, hogy mit üzen a népnek, és akkor azt majd még hozzáírom.


Du. 17:03. Mostanra sikerült kipréselnem az üzenetet, amely tömör, ámde annál velősebb:
 

"Ez is el fog múlni".

 

Üdv Kajárstockból mindenkinek: 

 

     
Violetta Sári Rozi
 
Mama Titi Ajsa
Fruzsi Tomi Bodza
Szende Haide Cirmi
   
  Topi  
     
     
     
     

 

Ossza meg ismerőseivel:
Please send us your comment:
Name: Text:
E-mail:
Please, write here the characters you can see in the picture:

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted