www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

etnik Archív
2023. June ThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFr Actual program:
2023-06-06
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

:: MEDIAWAVE 2012 :: MW2012 TOTAL PROGRAMME :: "HAZAI KÉZMŰVES ÍZEK FESZTIVÁLJA"

 

MEDIAWAVE GASZTRO FESZTIVÁL

"HAZAI KÉZMŰVES ÍZEK FESZTIVÁLJA"

várható résztvevők

 

szervező:

DEÉSY GÁBOR

 
BORÁSZOK
 

HARASZTI Családi Pincészet és Szőlőbirtok  Palkonya-Villány

 

Haraszti Feri - hosszú évek óta - a fesztivál borásza!

 

A Haraszti pince tözsgyökeres palkonyai családi pincészet, hol a borászat szertetete már négy generációs multra tekint vissza. Jelenleg 4 hektáron történik a szőlőművelés, ahol az összes - villányi borvidékre jellemző- fajta megtalálható. A tájegység első számú szőlője a portugieser mellett a kékfrankost, merlot-t, cabernet franc, - és sauvignon t is találunk. A gazdák szívvel-lélekkel azon fáradoznak, hogy munkájuk gyümölcs a kóstoló vendégek egészségére váljon!

 

DEÉ Családi Pincészet -

Pannonhalmi Borvidék

Hordós borainkból az Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Traminit és a Vörös cuvéet egész évben biztosítjuk váráslóinknak.

 

BAKKHOSZ ajándékborok - Mátraaljakézművesborok

Céghelyünk és telephelyünk a Mátra hegység tövében, Visontán található, így a környéken termő szőlőfajtákból készült borokból is kínálunk ízelítőt.

 

FRITZ Pincészet - Szekszárd

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet. Boraink tradíciókat követve a Szekszárd- Szőlőhegy sajátos mikroklímájú Aranydomb dűlő területén hagyo-mányos technológiával, fahordós érleléssel készülnek. Tipikus családi vállalkozás ez, 9 hektár szőlőterü-lettel, éves 50- 60.000 palacknyi nagyon jó minőségű borral. Nem csak a borok kiválóak, de a borbemutatóhyel, amely egy föld alatti kupola, valójában a bor szentélyének, katedrálisának nevezhető.

 

BOTT FRIGYES Pincészet - Muzsla (SLK)

aki borvidéket vett feleségül
Azt nem tudom, borásznak születik-e az ember, de azt igen, hogy borász válhat abból, aki hisz abban, amit csinál" - vallja Bott Frigyes, aki tíz évvel ezelőtt úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja addigi életét és borász lesz. Döntése nyomán egy egész borvidék tért magához. Így lett Bott Frigyes a Felvidék legelismertebb borásza...

aki borkóstolót tart a fesztivál vendégeinek.

 

CSERNYIK ISTVÁN Pincészet -Gyöngyöstarján

Borászatunk a Mátrai borvidék központi részén egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. 
Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk, annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk.

 

CEWI Boriskola - Budapest

A CEWI ötlete az iskolapadban született. Az alapító tagok mindannyian a Londoni WSET diplomakurzus hallgatói. A közös találkozási pont. Ami a bor körül forog. Vagy mi forgunk körülötte. Más más emberek, ugyanattól a szenvedélytől vezérelve. A bor maga a varázslat, a kutatás, a kultúra, az élvezet, az ízek, az elmélyülés, a szórakozás, az ismerkedés, a beszélgetés…

Szeretnénk ezt minél több emberhez eljuttatni.

 

HAUER ERIK PINCE - Balf

Összesen hat hektárt művel a Hauer család, ebből 3,75 saját tulajdon, a többi bérlemény.

A bérelt szőlők többsége szintén Balf határában fekszik, két rész Hidegségen, a Csillag-hegyen. Kékfrankost, Cabernet sauvignont, Chardonnayt, Zweigeltet és Zöld veltelinit kóstolhatunk a családi gazdaságnál. Minden évben igazi csemegének számít a kitűnő minőségben, kékfrankos fajtából készített rosé-boruk.

 
MAGYAR PÁLINKÁK
 

RÁCZ ÉS RÁCZ MANUFAKTÚRA Dunakiliti – Tejfalusziget
Szigetköz Lelke Pálinkaház. Kompromisszumok nélküli elkötelezett hívei vagyunk a magas minőségű kézműves
prémium pálinkák készítésének.

  
 

ISTENKUTI Pálinkaház - Komárom

Komárom szőnyi városrészében, Borbély Gyula pálinkafőző mester közel 30 éve végez pálinkafőzési tevékenységet. Korszerű, kétszeres lepárlórendszerrel valódi kisüsti pálinka készül. Közvetlen a főzde mellett egy újonnan telepített bio gyümölcsültetvény terül el, amely a pálinka alapanyagaként szolgál. Lehetőség van főzdelátogatásra, kóstolásra, vásárlásra.

 
ÉTELEK - ITALOK
 

BALATON GRILL

 

Ételeik között megtalálhatók a Magyarországon élő szerb, horvát, sváb diaszpórák különleges ételei.

 

Eredeti cseh, német, belga és ír sörök: dreher, arany ászok, krusovice, barna sör, lindemans meggysör, jarosov.
 

Kiváló szűrt és szűretlen hazai és külföldi sörök, minden ízlésnek.

 

ANTIK RÉTES HÁZ

édes és sós, ahogy a nagymamáink csinálták

 

Családunk 1992 óta készít hagyományos, kézzel húzott technikával rétest. Fontosnak tartjuk, hogy ennek a gasztronómiai különlegesség elkésztésének minden részletét őrizzük és ápoljuk.

 

 

SZÉKELYGYÜMÖLCS
A rendezvénysorozat egyik színfoltját jelenti az oly távoli és mégis annyira közeli Székelyudvarhely vidéke gyümölcstermékeinek kiállítása is. A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány több éves projektje eredményeként újra értéket kaptak a székelyföldi gyümölcsösök többszáz éves hagyományos gyümölcsfajtái.
A közösségalapú gazdaságfejlesztés erdélyi úttörőjeként a Civitas elindította a farkaslaki gyümölcsfeldolgozó manufaktúrát, ahol harmadik éve immár, modern körülmények között, de eredeti receptek szerint dolgozzák fel az Udvarhelyszéki Gyümölcstermesztők Egyesületének asszonyai és férfiai saját kertjeikben termett vagy a vadonból leszedett gyümölcseiket. A termékek nem tartalmaznak élelmiszer-adalékokat.
Lekvárok , szörpök, gyümölcslevek megkóstolására invitálunk minden kedves látogatót!

 

 

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted