www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. szeptember Aktuális program:
2020.09.21.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

MEDIAWAVE ARCHÍVUM (1991-2019) :: 2019 :: ÍGY LEHETETT NEVEZNI A MEDIAWAVE 2019-RE :: FILMNEVEZÉS - FILMPROGRAM KIALAKÍTÁSA

 

 
 

 

FILMNEVEZÉS - FILMPROGRAM KIALAKÍTÁSA

 

NEVEZÉS

A filmfesztivál részbe filmekkel nevezés útján lehet jelentkezni, az online nevezési felületen, a nevezett film linkjének elküldésével vagy oldalunkra való feltöltésével. Az online filmes nevezési felület ide kattintva érhető el.

 

PROGRAMBA VÁLOGATÁS

MENETE

A sikeres nevezés után a benevezett filmeket – a nevezés zárása: 2019 január 10. - nemzetközi szakemberekből álló előzsűri szelektálja 2018 decemberétől 2019 január végéig. (Munkájuk megkönnyítése miatt filmjét lehetőleg még december során küldje el.)
 
BEMUTATÁS

Az előzsűri által beválogatott filmekből a szervezők összeállítják a fesztivál programját, majd a nemzetközi zsűri megkezdi munkáját.

A fesztiválon a filmek bemutatása, értékelése, a díjak átadása az alkotók, a nemzetközi és diák zsűri, illetve a fesztiválvendégek részvételével történik. Minden versenyfilmnek lesz premier vetítése és egy vagy két ismétlése. A filmek premiervetítése azonban a fesztiválsztenderdektől eltérő, rendhagyó módon történik. A szerzők szokásos bemutatásán túl, a vetítés után – a zsűrik és a közönség részvételével - beszélgetést kezdeményezünk a filmekről, továbbá mindez összekapcsolódik a filmalkotókkal és a filmek témájával összefüggésben lévő kulturális (zene, kiállítás, tánc, stb.) és gasztronómiai kóstolókkal, valamint a díjak átadásával is. Mindezen protokollmentes bemutatkozásokat átlengi majd a Tartóshullám / Mediawave Együttlét egyedi hangulatát alakító közösségi hozzáállás, szellemiség, amely lehetővé teszi, hogy az alkotók elismerésében, díjazásában ne csak a szervezők, hanem a Mediawave közösség tagjai is részt vehessenek. Izgalmas és váratlan elemekkel bővülhet így a premiervetítések hangulata.

 
FILMES KATEGÓRIÁK, KIEMELÉSEK Olyan kategóriák, amelyek a fenti, idei évre kigondolt tematikán (Rítus) túl pár éve vagy akár több évtizede közel állnak a Tartóshullám / Mediawave Együttlét szellemiségéhez. Mindezektől függetlenül a filmfesztivál nevezése alapvetően teljesen nyitott tematikájú, szelekciója minőségközpontú. 

 

 VÁLASZTHATÓ KATEGÓRIÁK

 

ÁLTALÁNOS

a játékfilmeken kívül nevezhető bármilyen film műfaji megjelöléssel (kisjátékfilm, dokumentumfilm, animáció és kísérleti film). Ha köztes műfajról van szó, jelölhető több műfaj is. 

 
KISEBBSÉGI

keressük azon filmeket, amelyek valamely szempontból a kis népek és egyéb kisebbségek (etnikai, életmódbeli, szexuális, stb.) problémáival foglalkoznak. 

 
“PORLEPTE DOBOZOK”

keressük azon, a történelem vihara által elsodort filmeket, amelyek gazdasági, elszigeteltségbeli vagy politikai oknál fogva nem, vagy csak helyi szinten kerülhettek nagyobb közönség elé, vagy néhány vetítés után dobozba kerültek. Eltűnt világok lenyomatát, az idő múlásával művészi értéküket őrző filmeket keresünk. 

 
ZENEI ÉS TÁNCFILMEK

keressük azon zenei filmeket, amelyek a jazz, az improvizatív zene, a kortárs és archaikus népzene világát mutatják be, továbbá táncra és mozgásra alapuló filmeket, legyenek azok dokumentum vagy fikció alapúak. 

 

“ÚTON /

ON THE ROAD”

ONLINE FILMFESZTIVÁL

keressük azon filmeket, amelyek a klasszikus fimfesztivál formán kívül, online formában, behatárolt ideig (2019.03.01.-04.30.) megtekinthetők és a közönség által szavazhatók (2019.03.31.) lesznek az “együttlét” weboldalán. A kétféle nevezés nem zárja ki egymást, az online forma ellenben jelentősen kitágítja a beválogatott filmek nézettségét. Ugyanakkor a korlátolt időintervallum és az elérhető képminőség miatt kevéssé csorbulnak a szerzői jogok. Az online fesztivál közelíteni próbál az internetes világ fogyasztási szokásaihoz, segíti a fiatal filmnéző utánpótlás megtalálását, második lépésként pedig a hagyományos filmes együttlét közösségébe csábítását. Tisztában vagyunk vele, hogy egyes filmfesztiválok nem fogadnak el az interneten már megjelent filmeket, emiatt online filmfesztiválunk örömmel fogad régebbi készítésű alkotásokat is. Az online filmverseny díjazottait levetítjük a 2019. április 30. és május 4. között tartandó filmfesztiválunkon is, és szerzőiket örömmel várjuk a komáromi Monostori erődben lévő, meglehetősen izgalmas fesztiválhelyszínünkre. Az online fesztivál retrospektív programjában lesznek válogatások a Mediawave történetének legizgalmasabb filmjeiből is. 

 
   
   
   
   
   
   

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák