www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. május SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2019.05.21.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK A 2019-ES EGYÜTTLÉTRŐL

 

  

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, BESZÁMOLÓK

A TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE 2019 EGYÜTTLÉTRŐL 

 

Időrendi sorrendben itt szeretnénk összegyűjteni résztvevőink pozitív vagy negatív véleményeit, megélt történeteit a 29. Együttlétről. Tanulságként minden érdeklődő számára.

 

A dícsérő, ajnározó megnyilatkozásokat személy szerint nem kedvelem, mert nincs számunkra semmiféle megfogható hozadéka. A kívülállókban inkább visszatetszést kelthet és bizton abbahagyatja velük a továbbiak elolvasását.

 

Az elemző, pozitívumokra és negatívumokra is kitérő összegzéseket azonban nagyon  várjuk. Mert azok elemzése révén látjuk át valamelyest mi is történt ebben a felvonásban. Ki milyen rendezvényen járt, mit és hogyan élt és értett meg közösségi kísérletünkből. Amely kísérleti terepként nyilvánvalóan teli van hibákkal, zsákutcának bizonyuló irányokkal, de persze a reméltnél sokkal jobban elszálló szakaszokkal is. A Ti véleményeitek alapján tudjuk eldönteni, hogy gyorsítsunk vagy netán lassítsuk közösségalakító folyamatainkat.

 

Sokfélék vagyunk, sokféleképpen érzékelünk, vagyunk érzékenyítve. Már sok véleményt, megélt történetet hallottunk szóban, de azok sajnos hamar elillantak a forgatagban, amelyen azok írásos rögzítése tud csak segíteni. Vagy esetleg a videóba, skypeba mondás, amely rögzítésére szívesen vállalkozunk.

 

Ha megérjük, jövőre 30 évesek leszünk. Ezzel kapcsolatban már az utolsó nap elkezdtem gyűjteni az emlékeket, megesett történeteket a sokadszorra visszatérők közt. Számomra is meglepő, felcsigázó történések bukkantak elő a múltból, amelyeket én sehogy vagy esetleg egészen másként éltem meg. Fimekkel, koncertekkel, hangulatokkal, személyes kapcsolatok alakulásával kapcsolatos, esetleg hosszú idő óta rejtegetett vélemények, szerelmek történetei. Egy szép kort megért, a rendszerváltás utáni időszakot valamelyest és valamerre talán még alakítgató, fesztiválból együttlétté vált rendezvény evolucióját keressük, próbáljuk összefoglalni a segítségetekkel. Kezdjük el időben gyűjteni, mielőtt elvésznek.

 

De várjuk a készített fotókat, videókat, amelyeket akát kommentekkel körítve színtén nyilvánosságra hozunk.

 

Hartyándi Jenő

 

Akinek nem egyértelmű mit szeretnénk, azoknak javaslom, hogy olvassanak, nézzenek bele a tavalyi Tartóshullám Együttlét és a Nyári berek Nyári Tábor kapcsán összegyűjtött véleményekbe (katt a címekre).

 

 
2019. május 12. - videó

Szerda Zsófi (Szabadka, Vajdaság, Malom Fesztivál) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán:

"Azok az őrült táncolások hajnalig. Az maradt meg, hogy olyan ritkán táncolunk manapság... Nincs hol kiengedni a felgyülemlett feszültséget... és mindig jó a kaja..."

(a teljes videót a kiemelésre kattintva nézheted meg)

 
2019. május 12. - videó

Varga Balázs filmesztéta, tanár, Mediawave kurátor (Budapest) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán:

"Azért hülye kérdés ez, mert ki kérdezi meg a fütől, hogy miért nő?... valójában ez egy teljesen magától érthetődő rutin, ha majális idő van, akkor az ember Mediawave-en van..."

(a teljes videót a kiemelésre kattintva nézheted meg)

 
2019. május 11.

Nyikos Péter (Sopron) hangulatfotói:

Május 2. - esküvő és sámánszertartás a Szent Pál szigeten - lakodalom az erődben

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 11. - videó

Kása Béla fotográfus-muzsikus (Tordas) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán: "Szeretem azokat a fejeket akik ide jönnek. Csomóval 30 éve ismerjük egymást... Egy olyan közeg, ami manapság már elég ritka. Nagyobb fesztiválokra is gyakran járok, de teljesen személytelenek..."

(a teljes videót a kiemelsre kattintva nézheted meg)

 
2019. május 11.

Szerda Zsófi (Szabadka, Vajdaság) írása a Hét Nap vajdasági hetilapban:

"...Egy azonban biztos — s ezt nem csak itt érzékelem —, hogy a jövő a közösségi létformáé. A minden politikától, nemzeti és vallási hovatartozástól, bőrszíntől s az egyéb buta kategóriáktól független közösségeké. S ezeknek a kis közösségeknek az összetartó erejével hegyeket lehet mozgatni. Vagy dombokat. A lényeg a mozgás, mozgatás, együttlevés, együtt alkotás és együtt gondolkodás."

(a teljes cikket a részletre kattintva olvashatod)

 
2019. május 10.

Nyikos Péter (Sopron) hangulatfotói - Május elseje - a májusfa állításról, a legény és leánybúcsúról, a koncertekről, faltánc próbáról és előadásról, és udvari hangulatokról...

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10. - videó

Antal Csilla (Szabadka, Vajdaság, Malom Fesztivál) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán:

"Több mint 10 éve járunk. Én azt mondon kicsit visszaesők vagyunk és mindig 1-2 új embert hozunk magunkkal. Aki egyszer ide eljön, az ugyanúgy visszaeső lesz és marad, mint mi, mert mindenki szereti azt emberséges és közeli hangulatot."

(a teljes videót a kiemelsére kattintva nézheted meg)

 
2019. május 10.

Nagy Péter (Győr) mediawave alapember hangulatfotói

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10. - videó

Sándor József Péter "Alkotász" (Tényő) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán:

Szabados Györgyre és a készített díjtárgyra emlékezve, gyermekeik Együttlétbe belenövéséről, a somogyfajszi nyári táborról és "lassú víz..." mozgalom hatásáról

(a teljes videót a kiemelésre kattintva nézheted meg)

 
2019. május 10.

Lőrincz Ildikó (Abásfalva, Erdély) hangulatfotói és véleménye: "Jól éreztük magunkat, a lányok idén is sok animációt készítettek, a kicsiket nagyon lekötötte a táblajáték, amit Erdőhegyi Juditék hoztak. Jól sikerült a sütés is, első este csak kevesebbet, másodikot nagyon sok medvehagymás darázsfészket sikerült sütni, úgy tűnt, szerették, sok éhes gyomrot sikerült vele lenyugtatni."

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10.

Nagy Hunor, a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem reklámgrafika szakos hallgatójának hangulatvideója

(a videó megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10.

Durst Zsuzsi (Budapest/Jerez de la Frontera) hangulatfotói

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10.

Walter Virág 15 éved budapesti gimnazista hangulatfotói

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10. - videó

Kerényi Róbert & Buzás Mihály (Budapest & Győr) véleménye és történetei a közelgő 30 éves évforduló kapcsán:

A legendás, 1998-as tibet-kínai turnéról, közvetlenül a román forradalom utáni gyimesi és moldvai gyűjtésről, régi Mediawave-ekről és félreértésekről

(a teljes videót a kiemelésre kattintva nézheted meg)

 
2019. május 10.

Bánhelyi József (Ajka) fotográfus hangulatfotói a a május elsejei erőd életről - koncertek, portrék, hangulatok

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 10.

Badár Frigyes sok régi Mediawave hír összefűzéséből álló cikke, amely érdekes történeti áttekintést is ad a Mediwave történetéből (Moly internetes portál)

Fényőrség - Komárom / Mediawave

"...Nagy megdöbbenésemre: az ember ismét létezik. Az ideológiák, tudományok által elveszejtett, tán megölt, meggyalázott, megalázott ember. Mondhatjuk az Istenre is, a tudományok által halottnak nyilvánított Isten és ember ezekben a filmekben egyszerűen újra jelentkezik, és szinte föltámad. Vagy a föld is. Világvégi földeket látunk… /Tolnai Ottó/”

A 29. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét – Fényírók fesztiválját 2019. április 30. – május 4. között rendezték a komáromi Monostori Erődben. A Fényőrség Komáromba látogat az írók és a molyok segítségével, és betekintést nyújt a fesztivál történetébe is.

Az útra kelésről (s a fesztiválközönség megérkezéséről) már Mikszáth is írt:

(a cikk elolvasásáért kattints a címre)

 
2019. május 10.

Bánhelyi József (Ajka) fotográfus hangulatfotói a májusfaállításról és az orosz-francia esküvőt megelőző leány és legénybúcsú kezdetéről.

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 9.

Szerda Zsófi (Szabadka, Vajdaság) az oromi Malomfesztivál egyik szervezőjének hangulatfotói:

"Van, akinek a csevap, a pljeskavica, a haverok, a természet, és a Jelen Pivo a majális, nekem már évek óta a filmek, koncertek, szárma, lapcsánka, és az Erőd egyenlet válik be, azaz a Tartóshullám Mediawave Együttlét, Komáromban."

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 
2019. május 9.

Talabér Janka (Pannonhalma) középiskolás diákzsűritag hangulatfotói

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 

2019. május 9.

Bánhelyi József (Ajka) fotográfus hangulatfotói a The Flock Projekt & Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák próbáiról és előadásáról

"Talán ez volt az idei Együttlét 3 éve érlelt, legmívesebb közösségi együttműködése. Úgy gondolom, hogy a kísérletezés fázisán átjutva, eljutottak egy világszínvonalú, esti előadásig."

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 

2019. május 8.

Bereczki Kinga (Háromszék Alapítvány, Sepsiszentgyörgy): "Hogy a látszólagos lazaságban mennyire ott van a REND és felelősség, itt van rá a bizonyság: a szigeten zajló esküvői program végén Barni, Szabi - utolsókként, eléggé instabil állapotban, de annál jobb hangulatban távoztak, azaz jobban mondva csak a sziget túloldaláig jutottak el. Ott várt rájuk egy ember, aki az utolsó "lézengőket" szedte össze a szigetről. Gyalogosan és ittas állapotban elég nehéz lett volna visszajutni az erődbe." (részletekért katt a kiemelésre)

 
2019. május 8.

Bánhelyi József (Ajka) fotográfus hangulatfotói a nyitás előttről és az első napról

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 

2019. május 8.

Patrovits Tamás meganimálta a kapott "Párhuzamos kultúráért" díjat

(a videót lent érheted el)

 
 

2019. május 7.

Kristjan Holm észt, animációs filmrendező (Tallinn) hangulatfotói a Monostori erődből és a Szent Pál szigeti esküvőről

(a fotók megtekintéséért kattints a címre)

 

2019. május 7.

Vajda Violetta kolléganőnk megküldte a hagyományos és online filmfesztivál díjlistáját.

(a részletekért kattints a címre)

 

2019. május 6.

Videó a győri Író Alkotók Klubjának verses  fotókiállításáról

(a részletekért kattints a címre)

 

2019. május 5.

Amaury Voslion francia filmrendező (Párizs) hangulatfotói - két díjat is nyert Mingus Erectus című zenei dokumentumfilmjével

(a fotókért kattints a címre)

 

2019. május 5.

Patrovits Tamás - Primanima Animációs Játszóház Karaván küldte, mint az animációs műhely végeredményét:

A darabszámból az látszik, hogy sok gyermek élt a Primanima animácoós műhely adta lehetőségekkel és még a legjobbak hangosításra várnak és azok is itt fognak megtkeinthetők lenni.

(a részletekért kattints a címre)

 

2019. május 3.

a komáromi Városi Televízió tudósítása az Együttlétről és háttérben a májusfa állításról

(a részletekért kattints a címre)

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák