www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.06.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2010.05.05. 23:30
Helyszín: AGORA Savaria Filmszínház - Nagyterem - 9700 SZOMBATHELY, Mártírok tere

MESSER CHUPS

(RUS)
Tagok + hangszerek:
Oleg Gitaracula - gitár/ guitars
Zombierella - basszusgitár/ e.bass
& ghost drummer
Műfaj: surf

Előadókról:

Képzeljük el, hogy Ed Wood találkozik Davie Allen and the Arrows-zal, majd felvesznek egy lemezt egy szovjetek által védett stúdióban, a Holdon. És mondjuk a Lux Interior of The Cramps is velük tart. Meg egy theremin. A különös hangok ötvöződnek egymással, majd elkezdik őket sugározni Kelet-Európában a régi Szokol rádiókon. Aztán az emberek elkezdenek táncolni erre a furcsa zenére. Később mindenki vámpírrá változik, vagy mondjuk húsevő robotokká, és amíg tart a pszichotic beat ereje, elpusztítják Amerikát és Nyugat-Európát. Vagy valami ilyesmi…

 


Ez a Messer Chups. Oroszországból jönnek, és/vagy Németországból, de igazából a kémszörfös, horror képű űrhajós srácok eredetét homály fedi. Őskori szovjet analóg szintetizátorba bújtatott hangzásviláguknak, vagy a retrós hangulatú, enigmatikus dalaiknak annyira van köze a régi, hatvanas években készült vacak vámpírfilmekhez, mint a könnyed zenehallgatáshoz vagy a szörfözéshez.

 


Valószínűleg most azon is tűnődsz, vajon honnan a nevük. Nos, a Messer Chups fő embere, Oleg Gitarkin szerint a Chupa Chups nyalókából és Gitarkin Messer für Frau Mueller zenekarának első szavának összetétele. Talán hallanod kéne, hogy megértsd a név lényegét.

 


Ok, nos az igazság az, hogy ha kiszűrjük a felesleget tört angolságukból (és elolvasunk néhány cikket róluk a Király és Furi Zene újságíróitól), akkor világossá válik számunkra, hogy ki és mi ez a poszt-szovjet kém srácokba bújó rejtélyes banda.


Tudjuk, hogy Messer für Frau Mueller hamuiból feléledt zenekarról van szó, akik magukat indusztriális pszicho-hardcore-nak nevezik, némi pszichobilly-vel megspékelve. A tagság addig érvényes, amíg a fegyelmezetlen Oleg Gitarkin talpon van. Az 1990-es évek alatt találkozott мистер Gitarkin (ez Mr. Gitarkin-t jelent, ti csúnya amerikaiak) Oleg Kostrow-val, aki MFFM átdolgozott verzióján szerepelt, mely a jelenleg is ismert különös és egyben csodálatos Messer Chups-á alakult.

 


Azt tudjuk, hogy mindösszesen három Oleg tag volt (ez komoly: 1999 óta a Messer Chups producere Oleg Tarassov), a német zenész, Annette Schneider-rel. Mivelhogy a zenekari tagok Szentpéterváron, Moszkvában és Hamburgban éltek, a stúdiófelvétel fos volt. Ezért összeálltak egy határmenti kazetta forgalmazóval, és ebből készített Oleg főnök, vagyis Mr. Gitarkin saját zenei hangzásvilágot.


Azt is tudjuk, hogy Gitarkin a hatvanas és hetvenes évek olasz és amerikai horrorfilmek megszállottja, amik a félelmetes atmoszférateremtésért, meg egy csomó vicces dolog miatt készítettek.

 


Az együttes első anyagai, úgymint a Miss Libido 2000, Bride of the Atom és a Vamp Babes 2000-2001-ben adták ki. Aztán amikor a Meser Chgups találkozott a thermeninen játszó Lydia Kavinával, aki akár hiszitek, akár nem, ő maga Leon Theremin-nek az unoka-unokahúga, így ez a bolondos, ám gyönyörű hangszer bekerült a zenekarba, mely a 2002-es Black Black Magic-en hallható. Következtek az újabb albumok, mint például a Best of Messer Chups: Cocktail Draculina. Gitarkin és Kavina duóként többször is turnézott már a Messer Chups név alatt. Gitarkin másokkal és egyedül is turnézott. A zenekar játszott Amerikában, a New York-i Central Parkban is.

 


Ezekről van tudomásunk…kábé. De az kissé ködös, hogy most ki is játszik valójában a zenekarban…Gitarkin azt mondja, hogy jelenleg ő játszik gitáron és Sveta “Zombi csaj” meg basszuson. Na, de hová tűnt a többi Oleg? Miért nem szabadultak meg inkább a theremines csajtól? Ki játszik billentyűn? Miről szól a Cat Religion (Macskavallás), Comwboys, Indians and Their Parents (Cowboyok, indiánok és a szüleik) dal? Ki tudja… talán jobb, ha inkább kussban maradunk és hallgatjuk a zenét...

 

 

 

www.messerchups.ru

www.myspace.com/messerchups

 Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák