www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

 a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

  

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel 

 

 

FIGYELEM!

MÁR LEHET SZEMEZGETNI A

NYÁRI BEREK - MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR

MŰVÉSZETI ÉS KÖZÖSSÉGI

MŰHELYEI KÖZÖTT!

 

 

 a következő együttlét dátuma:

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

Monostori Erőd, Komárom

2019. április 30 - május 4.

  

 

kiemelt tematika:

A FÉRFI

női szemmel 

 

etnik Archív
2018. május KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2018.05.26.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Filmek

Speciális filmprogram 2012

MEDIAWAVE FILMTÖRTÉNET 1. - 1992  

Filmválogatás a MEDIAWAVE 1992-es - 20 évvel ezelőtti - filmjeiből. Kisjátékfilmek, táncfilmek, animációs és kísérleti filmek.


MEDIAWAVE FILMTÖRTÉNET 2. - 2002  
MEDIAWAVE FILMTÖRTÉNET 2. - 2002

 

Filmválogatás a MEDIAWAVE 2002-es - 10 évvel ezelőtti - filmjeiből. Kisjátékfilmek, táncfilmek, animációs és kísérleti filmek.KOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEK  
KOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEK

(Duna Műhely, MAFSZ, Színművészeti Főiskola, INFORG Stúdió)

 

Mundruczó Kornél: Afta - 22 min. (2000-2001)
Mintha egy kisvárosban lennénk. Egy helyi tinédzser egy napja. Egy őrült meleg nap. Itt mindenből csak egy van. Egy banda. Egy játék. Egy tér. Egy nő. Hogyan sodródik ez a fiú a nap végére odáig, hogy az élete visszafordíthatatlanul megváltozik. Ez már egy történet...

 

Szaladják István: Aranymadár - 25 min. (2000)
Lelkünk, mint a sólyom, úgy ül a bölcsesség karján, hogy elrepítsen. Mikor megszületünk elereszt, s mikor meghalunk, visszavár.

 

Szirmai Márton: Szalontüdő - 7 min. (2006)
Egy letűnt kor finom darabkája találkozik két sokat látott emberrel. Szavak nélkül is megértik egymást.

 

Cs. Nagy Sándor-Pólik József: Lamm - 30 min. (1998)
Bűnt követtem el?
Lamm nem tud választ adni erre a kérdésre. De talán ez már nem is számít. Hiszen tévedés történt és most elutazhat a városból. Nem a csillárra gondol, nem a hóhér tekintetére a kocsmában, hanem a nőre, aki az utolsó éjszakán pofon ütötte őt, a nőre, aki most mozdulatlanul fekszik a fal előtt, mozdulatlanul, akár a kavics.
Ez lenne a büntetés?
Nem, ő sohasem tudná nagyra nőtt ökleivel megfenyegetni az eget, végigvonszolni Istent a felhői között a szelíden hömpölygő pelenkában.
Lamm kegyelmet kapott. De a büntetés csak most kezdődik, most, amikor a halott város örökre eltűnik a fák között. Most, amikor a világ, mint tépett plakát csüng alá. Soha többé nem látja viszont a várost, de az mégis mindig ott lebeg majd a tekintete előtt. Van-e kegyetlenebb ítélet, mint az emlékezés örök szomjúságában élni a felejtés forrásvize nélkül?

 

Káldy László: A robogós ember - 22 min. (2000)
"Ezúttal arról szeretnék beszélni, hogy vettem egy robogót. Nem lenne ebben semmi különös, ha mindezt nem 61 éves koromban teszem, és nem ez lenne életem első motoros járműve. Pedig így van. Annak, hogy itt a Rába töltésén gyakorolok, jó oka van. Itt jóval kisebb a forgalom, mint az országúton. Nem jönnek szembe a kamionok, és nincsenek rendőrök, akik kérik a jogosítványomat, ami persze még nincs."


KOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEKKOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEKKOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEKKOPRODUKCIÓS KISJÁTÉKFILMEK

"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL  
"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL

A Balázs Béla Stúdiót létrehozó szándék és akarat az 60-as években induló új filmes generációnak adott lehetőséget másfajta filmkészítésre a műhely megalapításával. A világ sokszínűségét, összetettségét a fiatal rendezők filmjeinek gazdag tematikája és stílusa hordozza. A 60-as években az itt készült rövidjáték- és dokumentumfilmek világról való felfogása, hangvétele, atmoszférája valójában újat hozott a magyar filmben, ahogy ezt az első korszakot bemutató DVD-n láthatjuk.

 
Az etűd formában megjelenő életképeket, történetelemeket hol lírai, hol játékos, vagy groteszk módon jelenítették meg. A filmképek új használatával a képek erejébe vetett hittel (Ősz, Te, Találkozás, Miénk a világ, Igaz-e?, Aranykor, Kedd). De a világ szépségéről szóló filmetűdök mellett Sára Sándor dokumentumfilmjében, a Cigányokban mind a mai napig érvényes égető társadalmi problémát jeleníti meg drámai módon a nézők emlékezetébe bevésődő képek erejével. (Gyürey Vera)

 
Kézdi-Kovács Zsolt: Ősz - 8 min.
Sára Sándor: Cigányok - 17 min.
Szabó István: Te - 10 min.
Elek Judit: Találkozás - 20 min
Kardos Ferenc: Miénk a világ - 13 min.
Gábor Pál: Aranykor - 24 min.
Rózsa János: Igaz-e? - 15 min.
Novák Márk: Kedd - 20 min.


"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL"KEZDETEK" VÁLOGATÁS A BALÁZS BÉLA STÚDIÓ FILMJEIBŐL

VÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐL  
VÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐL

Banner-Szűcs Lóránd: A titkos hely - 4 min. (2003)

Vannak helyek a világ legeldugodtabb pontjain, amiről mi semmit sem tudhatunk. Ezeken a titkos telepeken,olyan halottnak hitt sztárok élnek, akik megunták a világ rajongását...

 
Politzer Péter: Gránátok - 18 min. (2003)

A felkelést már leverték.
A lázadók elszórtan még bujkáltak, egymástól elszigetelten rejtőzködtek, aki tehette elmenekült.
A gárdisták házról házra fésülték át a körzetet.
Mindenkire lőttek, aki gyanúsnak tűnt.
Kegyetlen erőszakkal vetettek véget a lázadásnak.
A csaták során, az utcai harcokban egész körzetek váltak lakhatatlanná.
Egy ilyen házban bujkált a civil és a felkelő.
Néhány napja jutottak ki egy épület ostromgyűrűjéből, azóta, elszakadva a többiektől egy elbarikádozott ház romjai közt rejtőzködtek.

 
Kálmáczhelyi Zoltán-Stefanovics Angéla-Végh Zsolt: uristen@menny.hu - 20 min. (2000)

A történet itt és most játszódik kis hazánkban, ahol még az Isten sem tud kiigazodni.

 
Mundruczó Kornél: Kis Apokrif No. 1. - 6 min. (2004)

 Egy kisfiú elvész a valóságban. Megsokszorozódik. Hasonmásai mindenhol feltünnek. Minél több jelenik meg belőle, annál jobban megijed önmagától.


Kardos Sándor: Résfilm - 19 min. (2005)

 „Mióta filmmel foglalkozom, mindig zavart a filmkép túlzott konkrétsága. Ez ugyanis izzítja a fantáziát, de nem hagyja szárnyalni. A célfotó kamerában jelentkező kép a valóságban sosem létezett. Így, ellentétben a hagyományos képrögzítési eljárással nem a valóság illúzióját akarja kelteni. Olyan eszközzel próbálunk egy történetet elmesélni, amely minden valóságos élménytől különválik.”
Kardos Sándor

 
Dési András György - Móray Gábor: A 639. baba - 16 min. (2006)

A film hőse boldogan él kis világában. Szereti a díványát, az aranyhalát, a tévéjét, még főzni is szeret. Betartja a szabályokat, bármilyen furcsának tűnjenek is első pillantásra. Csupán egyetlen egyszer hibázik egy kicsit. És máris minden megváltozik: például érkezik hozzá egy nő. Azt mondja, ellenőr.

 
Nemes Jeles László: Türelem - 14 min. (2007)

Egy irodista nő precíz munkafolyamata - egy arc rezzenései tíz percen keresztül. És egy férfi, aki várja az ablakon túl.

 
Cziráki Gergely: Mérhetetlen - 8 min. (2008)

Ez egy álomfilm - szól egy emberről, aki egy kies szobában egyedül keres válaszokat, ám válasz helyett csupán egy bogárral találkozik. De talán van ebben valami, ami több mint aminek látszik...


VÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐLVÁLOGATÁS AZ INFORG STÚDIÓ FILMJEIBŐL

KIEMELKEDŐ DÍJAK, JELÖLÉSEK MAGYAR RÖVIDFILMEKNEK  

(Arany Pálma díj, Európai Filmdíj, Oscar díj nomináció)

 

Arany Pálma díjat kapott magyar rövidfilmek

1965 - Vadász János: Nyitány/Oerture 9 min.
1977- Jankovics Marcell: Küzdők/Fight 3 min.
1981 - Vajda Béla: Moto Perpetu 8 min.
1996 - Iványi Marcell: Szél/Wind 7 min.
2002 - Mészáros Péter: Eső után/After Rain 5 min.

 

Európai filmdíj a legjobb rövidfilmnek
2006 - Kenyeres Bálint: Before Dawn 13 min.

 

Amerikai Film Akadémia, jelölés a legjobb animációs rövidfilm Oscar-díjára
2007 -  M.Tóth Géza: Maestro 5 min.


VÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐL  
VÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐL

Képzéspótló céllal szerveztük meg először 2002 nyarán filmes műhelyünket. Évekig hűséges partnerünk, a kétszeres Arany Pálma-díjas Duna Műhely segítségével olyan alkotótábort hoztunk létre, amely lehetőséget biztosít fiatal tehetségek számára, hogy csoportokba szerveződve kipróbálják a filmkészítés különböző területeit.

 

Az évek során a csoportok száma egyre bővült, jelenleg rendezői, operatőri, vágó, hangmérnöki, produceri-gyártásvezetői, színész, animációs, valamint filmkritikus csoportban lehet ismerkedni a filmkészítés, valamint a filmről való írás mesterségével/művészetével. A táborozóknak ebben a filmszakma elismert személyiségei nyújtanak segítséget (köztük Anger Zsolt, Bálint Arthur, Czakó Judit, Durst György, Hajdu Szabolcs, Gelencsér Gábor, Lakatos Róbert, Mészáros Péter, Pálfi György, Patrovits Tamás, Sopsits Árpád, Várhegyi Rudolf).

 

A tábor jellege az évek során módosult: a rendezvénynek egyszerre van tehetségkutató és továbbképzőjellege; a cél szakmai ismeretek átadása és kibővítése, fesztiválokon bemutatható filmek elkészülte, ugyanakkor a fiatal táborlakók közti szakmaikapcsolatok kialakítása későbbi együttműködés reményében.

 

Bertti Attila:44 pici pinty 2 min.
László József: A gödör 8  min.
Balázs Klára: Tánc 2 min.
Csillag Marci: Bisztrókirálynő 5 min
Kelemen Zsombor: Csend 7 min.
Csuja László: Csento-ventó 7 min.
Kassay Réka: esti mese 3 min.
Gergely Szilárd: Hello tourist 2 min.
Bakó Kincső: Jobb kanyar 9 min.
Török Tihamér: Klinika 2 min.
Magyari Zsolt: Úszólecke 5 min.
Pálfi György és a táborlakók: Vega 5 min.


VÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐLVÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐLVÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐLVÁLOGATÁS A DUNA MŰHELY-FILMTETT TÁBOR RÖVIDFILMJEIBŐL

LIJIANG BEMUTATÓ  (20')
Jiang WU & Zhiming HE (Kína):
Kína számtalan nemzetiségének ősi kultúrája eltűnőfélben van. Mégis, kínai művészek egy kis csoportja ragaszkodik a hagyományos művészeti kifejezésmódokhoz. Úgy gondolják, hogy az igazi modern művészet és civilizáció nem hagyhatja magára a saját tradíciókat, és a modern formáknak az ősiekkel összhan...


VÁLOGATÁS A ZSŰRI FILMJEIBŐL  (81')
Drága Sophia
Ohad ITACH (Izrael):
A felnőtté válás útjának sötét foltjait tárja fel ez a bevándorlók sorsát erőteljesen ábrázoló dokumentumfilm. A Moldovából Izraelbe érkező Sophia többre vágyik, mint ami megadatott neki. Művelt szülei képtelenek lányukat kontrolálni, mikor egy rock együttes énekesnőjeként lassan lecsúszik a drogok...

A félnapos forradalom
Radu IGAZSAG (Románia):
A Párizsiaknak ott az aperitif, A Bécsieknek a harsonaszó, Ploesti népének pedig ott a politika… I.L. CaragialeKERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák