www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2021. szeptember SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2021.09.20.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

MEDIAWAVE'98 - FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA

 

 

Talán 1998 volt az egyik csúcspont a fesztivál történetében, itt kezdtek kiteljesedni az eddig érlelt folyamatok és kezdett rá fokozottan figyelni a külső és helyi közönség is. A Művészetek Szentélyét, a romos zsinagógát sikerült még jobban használni, Hédervár is még hatékonyabban pörgött. Igen jelentős és Magyarországon soha nem járt előadók jelentek meg. Pl. Íva Bittová, Tsoma, tibeti énekesnő, a Corvus Corax, Alexander Balanescu a Muzsikás együttessel, második tudományos konferenciánk "Piroslámpás évszázadok" címmel a prostitúcióról is nagy vihart kavart...

MŰVÉSZETEK SZENTÉLYE (romos zsinagóga) HANGULATAI

Kezdtük egyre jobban belakni és körülvenni az épületet. Ekkor már az első színt galériájánal padlózatát  is visszaállítottuk, kiegészítettük.


RÁBA MOZI HANGULATAI

Ettől az évtől elhagytuk a Lloyd mozit és Rába mozi lett a filmes központja, a napközbeni fesztivál élet centruma.


CORVUS CORAX (GER)

A középkori dalokat meglehetősen extatikus módon előadó német teuton banda teljesen megvadította a zsinagóga közönségét, majd a koncert után zenélve részt vett a fesztivál történetének talán legnagyobb közönséget vonzó májusfaállító felvonulásával. Kicsit megrémültünk a nagy tömegtől, de aztán elmúlt.


MÁJUSFAÁLLÍTÓ FELVONULÁS

Második alkalommal állítottunk májusfát a fesztivál és város lányainak. Ismét nagyon sokan, talán a fesztivál történetében legtöbben kísérték el a májusfát a belvárosban lévő felvonuláson át a Széchenyi téren való felállításig, majd a fát körültáncoló muldvai táncházon. A menetet Boka Gábor vezette gólyalábakon és a zenészek közt ott voltak a zsinagógában előtte fellépett Corvus Corax német teuron zenekar tagjai is.


ÚJ DRESCH QUARTET (HUN)

Dresch Mihály - szaxofon, cimbalom, Kovács Ferenc - trombita, hegedű, Szandai Mátyás  - bőgő, Baló István - dob

Misi a fesztivál zenei alapfigurájának, zenei hangulatát meghatározó figurának számít. Figyelemmel kísérjük zenéjének változásait.


BITTOVÁ & VÁCLAREK (CZE)

Iva Bittová - hegedű, ének, Vladimír Václarek - gitár

E fesztiválon villant meg először nálunk és Magyarországon Bittová, a behatárolhatatlan stílusú, saját zenével rendelkező énekes, hegedűs. majd többször, sokszor a következő évek során.


ALEXANDER BALANESCU (GBR) & MUZSIKÁS EGYÜTTES (HUN)

A rendhagyó koncert három részből állt. Az elsőben Balanescu - meglehetősen avantgarde - hegedűszólóját hallhatta a nagyérdemű. A következő szettben Alexander Balanescu és Sipos Mihály Bartók duetteket adott elő. A harmadik részben a Muzsikás együttes játszott és néhány számban Batyu táncolt. A ráadás darabba ismét beszállt Balanescu is és kiderült, hogy népzenét is tud játszani.


HÉDERVÁRI HANGULATOK - MEDIAWAVE MAJÁLIS

Volt itt minden, mint a búcsúban, mi szem szájnak ingere. Például a tavaly felavatott krumplibogár szobor megkoszorúzása fúvószenekari kísérettel. Ujgur, tibeti és kínai művészek fellépései. Timaffy Laci bácsi és Barsi Ernő bácsi néprajzi előadásai és persze focimeccs...


SZŐKE ANDRÁS ÉS BARÁTAI - DIVATBEMUTATÓ

a hatvanas évek divatjából, ala Szőke Bandi...


TSOMA (TIBET)

Zhuo Mayang Cong 1996-ig Tibet hegyei közt élt. Majd bekerült a lhaszai zeneakadámiára félelmetes erejű hangja miatt. A 98-as fesztivál reklámarcát adó festő, Wu Jiang ajánlotta nekünk és ez volt az első, tán legkalandosabb szervezésünk. Egy olyan világból kellett elhoznunk, amibe fehér ember abban az időben csak nagyon-nagyon bonyolultan juthatott be. Tsoma (ez a használt tibeti neve) sem volt még Tibeten kívül előttünk. Amikor megérkezett és elvittük a zsinagógába, megmutatni neki fellépése helyét, csak úgy spontán, erősítés nélkül elkezdett énekelni, amibe beleborzongtunk, mert hangja ereje szinte bontotta az amúgy is omladozó vakolatot.


MAHMUD PASA MEGSZÁMLÁLT VÉGNAPJAI ÉS GYÖNYÖRŰSÉGES HALÁLA - népünnepély

Boka Gábor rendezésében, nagyszabású népünnepély Győr város török alóli felszabadulásának 400 éve évfordulójára.


KÁTAI ZOLTÁN - MUZSIKÁLÓ ERÁTÓ

Pajzán és erotikus dalok, erotikus népmesék és történetek Janus Pannoniustól a háborús bakanótákig, Pálóczy

Horváth Ádámtól Bartók Béla népdal gyűjtéséig.

Börtöngaléria (régi megyei pincebörtön)

Győr, 1998. május 2.

 


FESZTIVÁL ZÁRÓBULI RAVAZDON

Nagyjából ekkor indult az a hagyomány, hogy a fesztivált követő pünkösd hétfőn értékelő és lazító bulira hívjuk a rendezvény munkatársait, segítőit, szimpatizánsait. Nagy Péter jóvoltából fentmarad egy nagyon szép fotósorozat a piknikről, jól mutatva az akkori MEDIAWAVE-s kört.


FARSANGI BULI RÁBAPATONÁN

A csapat a farsangot Elláéknál, Feriéknél Rábapatonán ünnepelte.


BILIBÁNCS'98 Népi Hagyományőrző Fesztivál és Tábor

Ebben az évben nemcsak a Bilibáncs Népi Tábor és Fesztivál, hanem a MEDIAWAVE Filmes Tábor is Rábapatonán zajlott tavaly óta, Diófa presszó központtal. Sátrazás a Rába árterében. A fesztiválbeszámoló és a táborfilmek itt tekinthetők meg.


II. GYŐRI SZÜRET - CIVIL KULTURPRÉS

A Győri Szüret második fordulója...


MEDIAWAVE KARAVÁN - BERLIN'98

1997-ben kezdődtek azok a külföldi meghívások, amellyel minifesztiválok formájában mutatkoztunk be különböző városokban. Prágával kezdtük, majd Párizsba indult a csapat, az idén először Berlinbe vártak bennünket. Egy nagy busszal indultunk általában el. Fellépő muzsikusok, színházasok, munkatársak, nyaralós és kicsit dolgozós szerepben, pl. általában a magyar ételek is részei voltak a bemutatkozásnak. Filmválogatásokat vittünk fesztiválunkról. Zenei téren a Dresch Quartet, a Grencsó Kollektíva, a Westminster Apu és a Matokabinde képviselte a magyar színeket.

Berlin, Magyar ház és Podewil, 1998. június 6-7.


MEDIAWAVE KARAVÁN - PRÁGA'98

1997-ben kezdődtek azok a külföldi meghívások, amellyel minifesztiválok formájában mutatkoztunk be különböző városokban. Prága, majd Párizs kezdte a sort és most ismét Prágába indult a csapat, hogy Divadlo u Hasicu, a Tűzoltó Színházban mutakozzon be. Egy nagy busszal indultunk általában el. Fellépő muzsikusok, színházasok, munkatársak, nyaralós és kicsit dolgozós szerepben, pl. általában a magyar ételek is részei voltak a bemutatkozásnak.

Prága, Hlavní Mesto Praha, 1998. október 9-11.


MEDIAWAVE KARAVÁN - PÁRIZS & BORDEAUX'98

1997-ben kezdődtek azok a külföldi meghívások, amellyel minifesztiválok formájában mutatkoztunk be különböző városokban. Prága, majd Párizs kezdte a sort és most ismét Párizsba, hogy egy Szajna-parti hajón mutakozzon be, majd onnan a rengerpart közeli Bordeauxba indult a csapat. Egy nagy busszal indultunk általában el. Olyannyira összekeveredtek e két városben események, hogy a fotókat együtt tesszük közzé. Fellépő muzsikusok, színházasok, munkatársak, nyaralós és kicsit dolgozós szerepben, pl. általában a magyar ételek is részei voltak a bemutatkozásnak.

Párizs, 1998. november 23-24. Bordeaux, 1998. november 27.


MEDIAWAVE KARAVÁN - KAZAHSZTÁN & DZSUNGÁRIA & TIBET & KÍNA'98

A fesztivál talán legegzotikusabb turnéja az akkor még nagyon zárt Dzsugáriába, az ujgurok földjére és Tibetbe. A nagyon kalandos, vesztegzárral súlyosbított út egy filmünkön is megtekinthető. A film a MEDIAWAVE Fesztivál 1998-as viszontagságos és tanulságos ázsiai turnéjáról szól. A turné Kazahsztán, Dzsungária, Tibet, Kína nagy városait és kis falvait érintette, ahol minifesztiválokat tartott a magyar kultúra bemutatása céljából. E bemutatókba minden esetben bevontunk helyi művészeket is. A MEDIAWAVE delegációt a Dresch Quartet, Kerényi Róbert, Sára Ferenc, Boka Gábor és a Lopótök Színtársulat, Kása Béla és Kassay Róbert fotókiállítása jelentette.

1998. november 2-17.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák