www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 


 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-május 2.

 

 

 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-május 2.

 


 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-május 2.

 

 

 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-május 2.

etnik Archív
2019. szeptember VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2019.09.15.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

BÁRCZI GUSZTÁV GYÓGYPEDAGÓGIAI INTÉZMÉNY (Győr) - „Játékos múlt – gyerekek régi viseletben és gyerekjátékokkal (témahét) – 2014

A témahét 2014. április 14-17. között zajlott. Az első nap az intézményben tartottuk a foglalkozást, a második nap budapesti Néprajzi Múzeumba kirándultunk, a harmadik nap a Győri Cifra Műhely látogatott el az intézménybe. A témahét utolsó napja szintén az intézményben zajlott.
Az első nap a havi szakkörök alatt elsajátított fotós és filmes ismeretek felelevenítését és elmélyítését szolgálta, valamint azt, hogy a gyerekeket felkészítsük a budapesti Néprajzi Múzeumba való kirándulásra és az ott végzendő a sérült fiatalok lehetőségeit figyelembe vevő minőségű felvételeket készítésére. Megállapítható, hogy a sérült fiatalok nagy izgalommal és nyitottsággal készültek a projekt szakmai feladatait megvalósítandó kirándulásra, hiszen egy részük hátrányos helyzete és állapota miatt, családi úton nem tudott volna eljutni ezen kiemelkedő kulturális potenciálú helyekre. A Néprajzi Múzeum szakemberei el tudták őket látni őket érdeklő szintű ismeretekkel, tanulságokkal, még viseletekbe való beöltözésre is lehetőség nyílott. Láthatólag nagyon jól érezték magukat és sérültségi fokuknak megfelelően szívták magukba az új információkat és impulzusokat, miközben örökítették is meg saját egyéni lehetőségeikhez és tanult ismereteikhez mérten. Hasonló élményanyagot adott át számukra a győri Cifra Műhely vezetője, akik kalotaszegi, azon belül mérai viseleteikből hoztak egy „cifra” bemutatót, valamint kalotaszegi dalokat és játékokat tanítottak a sérült gyerekeknek.


Ezen kívül bónuszként megtekinthettek egy vásári komédiát (A helység kalapácsa), majd extra feladatként lehetőséget kaptak az abban való szereplésre. Ezt nagyon élvezték és nagy kihívás és büszkeség volt számukra. Különösen az, hogy ezzel a darabbal felléptek a május eleji komáromi MEDIAWAVE Fesztiválon, a Nemzeti Művelődési Intézet 19 megye értékeit bemutató (al)vásárán mutatkoztak be zajos közönségsikert aratva.

     
     
     
     
     
     
     
    
Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák